Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Miluju chrest, tesim se na nej cely rok, sezona je za dverma…ale ted me napada zda nahodou nemeni chut MM? Nemate nekdo zkusenost ze by se tak stalo a mimco melo problem s mlickem? Diky
*„Někteří lidé po konzumaci chřestu zaznamenávají silný zápach. To je zřejmě způsobeno produkcí různých složek obsahujících síru. Pět nebo šest tyčinek chřestu může být dostatečné množství pro produkci tohoto zápachu. Zápach může být zaznamenán během 15 minut po konzumaci chřestu a zmizí za několik hodin, když je chřest zcela stráven a vstřebán. Původně zastával názor, že složka, která způsobuje zápach moči po spotřebě chřestu je methylmerkaptan, což je derivát aminokyseliny obsahující síru, methionin. Pozdější studie podotkly, že těmito složkami byl metylthioakrylát a methylthiopropionát. Musí být zmíněna také další složka, asparagin-amino-sucinin-monoamidová kyselina, která je odvozena z aminokyseliny asparagové. V každém případě, zplodina se tvoří jako derivát během trávení a následného rozkladu užitečných aminokyselin, které se v chřestu objevují“**
Příspěvek upraven 28.04.15 v 10:18
@Run píše:
A proč by měl? Já na to nevěřím, jedla jsem všechno.
Tak tahle odpoved mi nepomohla
pro vase info ANO potraviny mohou menit chut MM.
Jasně a minerálka co vypije matka nadme dítě. Stejně tak slupky. Dítě prostě buď na prdy trpí nebo ne. Stejně tak správý savec pije mlíko za každých okolností.
@krisgrey píše:
Tak tahle odpoved mi nepomohlapro vase info ANO potraviny mohou menit chut MM.
V tom případě chuť MM mění každá potravina a určitě máš vyzkoušené, že když sníš něco „nového“, má to nebo nemá vliv na kojení ![]()
Co jinýho k tomu říct. Snad jen, že kdyby potraviny nějak jó výrazně měnily chuť mléka, tak bych byla v klidu, protože chřest není sám o sobě nijak extra výrazný. A jestli jsi zvyklá jíst normálně a nejsi při kojení jen o rýži a vodě, tak asi není co řešit ![]()
@krisgrey proč by to mělo měnit chuť? Já se v jídle neomezuju a mrně baští ![]()
A jinak si myslím, že jídlo chuť mléka nemění, ale spíš ovlivňuje, a to je rozdíl. Nebude to stejné jako u spermatu? Pochybuji, že chlap, co se cpe malinama, má chuť spermatu po malinách. Anebo ochlastovo sperma asi nebude chutnat po kořalce, ne? ![]()
@Run píše:
Jasně a minerálka co vypije matka nadme dítě. Stejně tak slupky. Dítě prostě buď na prdy trpí nebo ne. Stejně tak správý savec pije mlíko za každých okolností.
a kdo se nechce zajimat ten se nezajima a jen se tupe veze…
Dekuji vsem nicmene by me zajimal nazor od maminek co se touhle problematikou opravdu zabyvaji. Chapu ty co to neresi, ale tem muj dotaz nebyl smerovan. Diky za pochopeni.
Neptam se na chrest bezduvodne ale proto ze take ovlivnuje pach moci http://www.food-info.net/…qa-fp107.htm
Příspěvek upraven 28.04.15 v 10:15
Kolik toho chřestu musí člověk sníst, aby byla moč cítit?? My ho v sezóně normálně konzumujeme a tohle jsem nikdy nezaznamenala ![]()
@krisgrey Ale prr, to jsem pochopila taky. Jenže prostě jsem z těch, co jim dítě jedlo normálně. Jedla jsem kvanta česneku, kari, jahody, čočku, prostě všechno, ani by mě nenapadlo sledovat, jestli malá bude po chřestu jíst normálně. Maximálně bych si všimla vyrážky. Určitě jsem ho jedla při kojení, mám dítě koncem ledna, takže na jaře jsem plně kojila a chřest jedla, nevynechám ho. Ale prostě by mě nenapadlo to řešit, dokud mimino nemá nějaký problém.
@KPKristy píše:
Kolik toho chřestu musí člověk sníst, aby byla moč cítit?? My ho v sezóně normálně konzumujeme a tohle jsem nikdy nezaznamenala
Dle mě stačí trochu, třeba pět výhonků. A zároveň se musíš sledovat, což ne každý dělá
.