Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Suhlasim, ze Theo Zivcak je divne
Asi ako Justin Kovac
Tak zasa zvazujem Adamka, ked mi pisete, ze to s tym „Adulkovanim“ nebude musiet byt az tak zle. Budem rozdavat rany kazdemu, kto zacne komolit ![]()
@Imkova Adam je krásné jméno
Možná ho ve školce a škole budou oslovovat jinak, ale jakmile bude trochu větší, sám si určí, jak mu mají říkat. Třeba se mu některý z těch tebou nenáviděných tvarů zalíbí
No a v dospělosti mu skoro každý bude říkat Adam ![]()
Příspěvek upraven 06.02.18 v 16:03
@janablizkova Ani jedno nelibi
Damianov je vela ciganov v mamkinej praci /v decaku/,Martin a Robert sa mi nikdy nepacili
Hrozna som.
Na Slovensku se komoli jmena uplne stejne nase Petra to schytala s Petronelou, me Veroniku oslovuji Vierka, babicku Agnes Agněša, Adrianu Aďa, Antonin je Toňo/Tono…atd. ![]()
Jinak me se libi ten Teodor.
Kvůli příjmení spíš než Theo tak Theodor, jak už psali ostatní. I my přijde, že se to k sobě pěkně hodí, Theodor a Timea.
Nevím jakou zkušenost mají ostatní, ale zrovna jméno Filip moc komolené neslýchám (jen Filip, Filípek), ale možná taky záleží na kraji, nevím.
Nejvíc asi na konkrétních lidech, já děti oslovuji takovou zkomoleninou, jakou slyším, že používají rodiče. Přijde mi to přirozené nevymýšlet něco jiného a používat to, nač je dítě zvyklé (přece nebudu Katce říkat Kačenko a naopak), žel tenhle přístup mezi lidmi jaksi moc nepřevažuje ![]()
@Imkova
Ahoj,
s takovým komolením jmen jsem se nikdy nesetkala. Spíše Adam - Adamek, Ada a to mám bratrance Adama a nikdy by jsme mu neřekli Adoš (jako Adolf? to už je uplně jiné jmeno). Filip - Filípek, Fil, ![]()
Take bych byla pro Teodora, když už chcete Theo, ale počítala bych, že mu budou říkat Tede, Tedy ![]()
Nejvíc mi tam sedí právě ten Adam ![]()
Dakujem za vsetky komentare
Tak budeme mat nakoniec Adama, uz aj manzel odsuhladil. S komolenim sa popereme ![]()
Braňo Živčák
Theobald Živčák
Bolek Živčák
Zlatan/Zlatko Živčák
Slavko Živčák
Svatoslav „Sväťo“ Živčák
Svatomír Živčák
Svatopluk Živčák
@Morrígan Ní_Boii píše:
Braňo Živčák
Theobald Živčák
Bolek Živčák
Zlatan/Zlatko Živčák
Slavko Živčák
Svatoslav „Sväťo“ Živčák
Svatomír Živčák
Svatopluk Živčák
To je soupis hrůznosti nebo co to je? ![]()
@Jirka765 píše:
To je soupis hrůznosti nebo co to je?
ty neznáš proslulé seznamy MNB?
Tohle je ještě slabej odvar
![]()
@pe-terka píše:
ty neznáš proslulé seznamy MNB?Tohle je ještě slabej odvar
![]()
@Imkova píše:
Dakujem za vsetky komentareTak budeme mat nakoniec Adama, uz aj manzel odsuhladil. S komolenim sa popereme
Adam je super. ![]()