Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@mischelinka ano je to kratka doba.ale.zase jsou tu holky kterym se to povedlo hned. prejeme si letni ditko jelikoz jsme oba narozeni v zime ale samozrejmne to je jen pranina upravu cyklu by mi ale prece jenom mohl neco dat myslim si ze nez se. srovna telo tak by to trvalo a myslim ze je snad nejaky lek na podporu aby se ten cyklus ustalil.no chytrejsi budu zitra. predchozi dve ms jsem mela i ovulaci.
taky je dobré brát před otěh. kyselinu listovou, taky prý pomáhá, já ji brala před oběma dětma… ať se brzo zadaří, doktor ti určitě něco doporučí ![]()
@mischelinka jee tak to.mas doma dve zlaticka.to ti preju.moc dekuji ze si odpovedela.me je skoro 20 jsem sice mlada ale. citim to tak proste. obavy. samozrejmne mam kdo by je nemel miminko je velka radost ale taky zodpovednost
ja sem tam piju kontryhelovy caj a calibrum baby plan ale moc to neprehanim. nechci se na to upnout.
@Anonymní píše:
@mischelinka jee tak to.mas doma dve zlaticka.to ti preju.moc dekuji ze si odpovedela.me je skoro 20 jsem sice mlada ale. citim to tak proste. obavy. samozrejmne mam kdo by je nemel miminko je velka radost ale taky zodpovednostja sem tam piju kontryhelovy caj a calibrum baby plan ale moc to neprehanim. nechci se na to upnout.
jsi mladá, vypadáš připravená, určitě to dřív nebo později vyjde (a já doufám, že co nejdřív, vím, jaké je to čekání). Tu kys. listovou zařaď taky. Jo a kontryhel jsem pila taky, ale jsou tam nějaká pravidla, jak pít (ne po celý cyklus), tak si to radši vygoogluj. nám se zadařilo obě děti počít na Vánoce, ta sváteční pohoda dělá divy. Budu na vás myslet, ať jste brzo tři
Ahoj, ja mel rozhozene hormony a mela jsem to i mesic v kuse a to teda ze me lilo proudem.Pak jsem to nemela třeba 14 dni a pak zase mesic
a tak vselijak. Nevedela jsem, kdy mi zacne a kdy skonci, dostala jsem injekce a tablety, které jsem brala pul roku a po dobrani opet to silenstvi
pomohla mi az HA. Ted uz je to v klidu i bez HA. Ale pokud se snzite o miminko, tak to asi není priznak tehotenstvi ![]()
@mischelinka píše:
jsi mladá, vypadáš připravená, určitě to dřív nebo později vyjde (a já doufám, že co nejdřív, vím, jaké je to čekání). Tu kys. listovou zařaď taky. Jo a kontryhel jsem pila taky, ale jsou tam nějaká pravidla, jak pít (ne po celý cyklus), tak si to radši vygoogluj. nám se zadařilo obě děti počít na Vánoce, ta sváteční pohoda dělá divy. Budu na vás myslet, ať jste brzo tři
kontrihel se zacina pit první den menstruace 2-3 horke salky/den a pije se do ovulace, takze cca 14 dni, pak vynechas a počkáš na MS a jedes znova ![]()
Neberu antikoncepci ani nic jiného. Mám menstruaci už 7 dní a stále nepřestává. Nejsem sice jak průtokáč, ale přesto. Jindy mám ms 4 dny takže je to fakt divný. Čípek mám uplně otevřený a měkký. Do toho mě stále pobolívá podbříšek a navíc mám chronický zánět močového měchýře takže paráda. Nesetkal jste se někdo s delším krvácením než je obvyklé? Navíc menstruuju pouze krev a ne sraženiny jako obvykle. Mám se bát a nebo to můžu nechat osudu?
@Anonymní píše:
Neberu antikoncepci ani nic jiného. Mám menstruaci už 7 dní a stále nepřestává. Nejsem sice jak průtokáč, ale přesto. Jindy mám ms 4 dny takže je to fakt divný. Čípek mám uplně otevřený a měkký. Do toho mě stále pobolívá podbříšek a navíc mám chronický zánět močového měchýře takže paráda. Nesetkal jste se někdo s delším krvácením než je obvyklé? Navíc menstruuju pouze krev a ne sraženiny jako obvykle. Mám se bát a nebo to můžu nechat osudu?
Zavolejte si zítra na svou gyn, ale určitě si Vás pozvou na kontrolu
Děkuju za odpověď. Zítra si určitě zavolám stejně se chystám k obvoďákovi. Nicméně se docela bojim co to sakra bude zase za radost…
@Anonymní píše:
Děkuju za odpověď. Zítra si určitě zavolám stejně se chystám k obvoďákovi. Nicméně se docela bojim co to sakra bude zase za radost…
Měla jsem něco podobného, odmenstruovala jsem a za týden jsem to dostala zase, intenzivní, velmi bolestivé. Počkala jsem 4 dny a pak se tam došourala. Dostala jsem ATB a prášky na zastavení krvácení. Do týdne jsem byla ok ![]()
Já mám menstruaci vkuse 8-10 dní již od mé úplně první menstruace, je to pro mne zcela běžná věc už ![]()
To je antikoncepcí, cyklus je po ní rozhozen a tělo zmatené.
Až na to, že antikoncepci neberu už 5 let a menstruaci běžně mívám max. 5 dní. ![]()
@mischelinka ano je to kratka doba.ale.zase jsou tu holky kterym se to povedlo hned. prejeme si letni ditko jelikoz jsme oba narozeni v zime ale samozrejmne to je jen prani
na upravu cyklu by mi ale prece jenom mohl neco dat myslim si ze nez se. srovna telo tak by to trvalo a myslim ze je snad nejaky lek na podporu aby se ten cyklus ustalil.no chytrejsi budu zitra. predchozi dve ms jsem mela i ovulaci.