Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Velešínka3 Když jsem se ptala sestřičky, jelikož paní doktorka vypadala, že ji práce skoro vůbec nebaví nebo jen měla špatný den (Což chápu), říkala mi, že srazeniny když padají při ms jsou to vlastně ty neoplodnena vajíčka. Takže je dobře, že padají. Spíše je špatně když prý nepadaji. Každopádně pokud se ms nedostaví do týdne objednám se znova. A testnu se teda znova zítra ráno, akorát nevím jaký ten test koupit. Zeptám se v lékárně a uvidím co mi poradí.
Ahoj, nevim teda co ma tvoje sestricka za vzdelani a kde prisla k takove blbosti. Zadne neoplodnene vajicka z nikoho proboha nepadaji
kdyz mas menzes, tak se odlucuje sliznice delohy, ktera narostla aby se mohlo uhnizdit oplodnene vajicko a zanorit se do te sliznice a rust. Pokud vajicko neni oplodneno, tak zanikne, klesne hladina hormonu a sliznice se zacne odlupovat a odchazet ven, to je menzes. A pokud jsi mela jen spineni bez tech kousku, tak bud jsi tehotna nebo mas jiny problem ![]()
Ahoj tak jaká byla další ms?🤷♀️ Řeším možná podobný problém 🤔
@Kampuc90 Ahoj další ms byla normální by se dalo říct. Teda 10.8. jsem začala špinit a špinila jsem do 15.8. Potom 21.8. jsem dostala normální ms jak jsem zvyklá, byla silná a trvala do 28.8. U dr vše v pořádku. Řekla jen, že to špinění mohlo být klasické špinění před ms, které některé ženy mají normálně. Teď na ms čekám. 10.9. žádné špinění, jen jsem šíleně nafoukla a v noci nemůžu spát. Což dávám za vinu tomu, že čekám ms. Uvidím zda dojde jak má nebo ne a jaká bude. Snad to u tebe nebude nic hrozného a budeš v pořádku ![]()
Ahoj mě se ms nakonec rozjela nejvíc 4 den to jsem měla i kusy 🤦♀️Pak další den slabá a poslední den spineni a konec. Takže to mám divny a mám to od porodu. 2 dny ms 3 den ustane 4 den se rozjede a pak skončí. Byla jsem pri ms nemocná/viróza jestli ji to ovlivnilo 🤷♀️Jinak já jsem před ms i při taky hrozne nafoukla ![]()
Já mívala nápadně slabší MS bez kousků při anovulačních cyklech. Jelikož jsem tehdy neusilovalao dítě, doktor mi poradil, ať zkusím doplňovat fytoestrogeny v jídle. Časem se to zase srovnalo.
Ahojky. Jdu si pro radu. Od 3.1-5.1 slabá menstruace test dělaný včera s slabá druha čárka.
Zdravím, před MS jsem měla testy negativní, přišla o skoro týden déle. Dostala jsem ji včera bez bolesti a jenom krev což už tohle není pro mě obvyklé, je středně silná, nebolestivá ale hlavně bez kousků výstélky(sliznice), myslíte že je to ok?
@Anička Vaňková taky se mi to treba jednou za rok stalo…menstruace byla slabsi a bez sliznice…na gynde vse ok pak na preventivce, doktorka rikala, ze obcas se to stane a pokud se neopakuje neni treba resit☺️
@Anička Vaňková neni za co☺️telo neni stroj, nemuze to bejt furt vsechno podle pravitka☺️
Ahoj mam opožděnou menstruaci mela jsem ji dostat 24.9 a dostala jsme ji 4.10 ale je to jina menstruce( lehké krvácení po utření buď nic nebo pouze lehce růžové bez kousků, obvykle jsem měla kousky krve teď nic) co to znamená?
@MonaSun dobey den ano rano póze proužkový a byl negativni mam zkusit znovu digitální?
@Tessie205 vis, kdy byla ovulace? Tohle muze byt i ovulacni krvaceni, muzes si udelat ovulacni test.