Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den chci se zeptat na vaše zkušenosti. Skoro před měsícem mi byl odstraněn levý vaječník a levý vejcovod kvůli mimoděložnimu těhotenství (musela jsem akutně na operaci) Těm co jste to zažily, kdy vám přišla první menstruace? A byla pravidelná? Jedno dítě už mám a další už nechci po této zkušenosti, menstruace mi stále nepřišla ale i tak se bojím, že zase můžu být těhotná (mám citlivá prsa, pořád curam, únava, nafoukle břicho), pravděpodobně to je kvůli tomu, že tělo se stále hojí a ještě jsem začala brát antikoncepci ale za menstruace mě fakt zajímá. Budu ráda za vase odpovědi
Menstruovalajsem úplně normálně a pravidelně (ta první dorazila už v nemocnici, ale nebyla jsem těhotná a ten zákrok byl dost urgentní, tak ho nacpali do normálního cyklu). Ale ty jsi zároveň po operaci, po ukončeném těhotenství (i mimoděložní je příčinou dost hormonálních změn) a do toho bereš antikoncepci. Jinak když jsem byla po revizi po zamlklém těhotenství, říkali mi, že první MS mám čekat za 4-6 týdnů a dorazila opravdu s velkým zpožděním, i když jsem měla normálně cykly 3týdenní.