Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jenomže ne každá holka na to sebrat se a jít i přes zákaz má. A pak to pitvat v ředitelně…
@nikitice píše: Více
Jo, tak to musí být fakt prekérka. ![]()
No, syn taky tvrdí, že učitelé ve škole nepouští při vyučování na WC. Prý od toho jsou přestávky…
Jenže on má tak trochu nevyzpytatelné zažívání, takže když už ráno má nějaký potíže, tak raději nejde ani do školy.
Přitom jde třeba doma 2× a pak neví, jestli se mu nebude při hodině zase chtít.
A kvůli tomu, pak zbytečně zamešká, protože při hodině jít nemůže. ![]()
On je teda ve druháku na SŠ.
Prý učitelé nepouští, protože mají za děti zodpovědnost a neví, co na tom záchodě mají doopravdy v úmyslu.
@vendulaaa No já vím, proto píšu, že by to bylo nejlepší, ale je jasné, že na to většina holek nemá, aby to udělala. V ředitelně by pak mohla říct, proč šla i přes zákaz a učitelka by měla být upozorněna na to, že je má pouštět.
@Černá Madonna píše: Více
No je to blbý, syn měl průjem nedávno a naštěstí mohl z hodiny bez vysvětlování. Byl i rád, že tam je o hodinu prázdno. Říkal, že kdyby byl někdo před kabinkou, tak tam je do večera ![]()
Nejhorší je, když žena nepochopí dívku, že má nějakou potíž. Přitom sama ví, jaká může nastat svízelná situace.
Psala jsem ve vedlejším vláknu. Asi taky fake diskuse. Ale reálně se asi někde nepochopení děje. Dcera (taky prvák) vyprávěla nedávno o situaci, kdy učitelka nechtěla pustit na WC. Holku dohnala k slzám. To si myslím, že je za hranou lidskosti, zbytečné ponížení. Aby se člověk prosil, jestli může na záchod a na odpověď čeká asi 15 minut. Ať se nikdo nezlobí, ale je to nedůstojné pro všechny zúčastněné.
@Monchichik píše: Více
také může být ředitel-ka ještě větší hovádko než ta učitelka
Nj, u těch kluků je to ještě o něco horší, že tam mají třeba jen 1-2 kabinky, takže ani o tý přestávce nemají prakticky možnost. ![]()
Někdy prý musel obíhat záchody i v jiných patrech…
Podle logiky některých zdejších uživatelek bys měla nosit preventivně plenu…
@Kelsey1 píše: Více
To souhlasím. Musí ovšem vědět, že je nějaká potíž (a já za potíž fakt nepovažuji, že se mi chce zrovna v hodině tak strašně čurat, že nevydržím do přestávky, protože to snad nepřichází z minuty na minutu, mohlo se dojít před hodinou, kdy ten pocit už musel být přítomen, stejně tak se dá před hodinou vyměnit vložka/tampon, nebo se pro jistotu jistit, ale uznávám, že MS zaskočit může).
Na druhou stranu loni na konci školního roku chytl školník na vedlejší základce dva deváťáky na pánských záchodcích, jak si to spolu na tvrdo rozdávali. On i ona z jiné třídy, domluvili se, že půjdou v určitou dobu močit. Holce bylo ještě 14. Průser jak vrata, nikdo je nehlídal. O přestávce je na chodbě dozor. ![]()
Příspěvek upraven 19.10.24 v 16:54
@saddreamer píše: Více
Podle tvé logiky nastává průjem pravidelně každý měsíc, nebo co. Chápeš rozdíl mezi situací, co nastane zřídka, a tou, co se opakuje, a proto se na ni mohu připravit?
Neodpovědět dívce 15 minut na dotaz, jestli smí jít na záchod? To je ukázková arogance moci a boosing. Užívat si, že vidí, že potřebuje. Jsou třída a většina školy jen dívky, takže kluka na záchodě si nedomluví. Což učitelka moc dobře ví.
@Kelsey1 píše: Více
Ano, to arogance je. Ale všichni učitelé opravdu takoví nejsou, ani většina ne.
@lucad77 píše: Více
Spousta holek to v tomhle věku má nepravidelně.
U nás vždycky učitelé pouštěli. Jasně, kdyby někdo chodil pravidelně, tak to budou řešit, ale jinak nebyl problém. Mě docela šokuje, kolik dospělých žen si evidentně nedokáže připustit, že všechna těla nefungují stejně a že to, že něco nějak mají ony, neznamená, že to tak mají všichni. Ano, člověku se může začít chtít opravdu hodně na malou, i když o přestávce byl. Ono stačí být třeba trochu nachlazený. Ano, člověku se může začít chtít na velkou, protože mu třeba nesedla svačina. Nepřijde mi v pořádku někoho nechat, aby se do konce hodiny kroutil jak žížalka, nebo seděl ve vložce nacucané krví, protože si jedu svůj názor, že měl přeci přestávku. Nebo chtít po mladé slečně, aby to učitelce obhajovala, proč tam potřebuje - hezky v té třídě, kde je všechno slyšet, vykládat, že jí proteče tampon nebo že dostala průjem. To fakt chceš, takové ponížení. Přijít mi domů holka s oblečením od krve, protože učitelka jí nepustila přes opakovaný dotaz na toaletu, tak asi nebudu úplně příjemná.