Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diskuzi jsem celou nečetla, ale když jsem chodila na střední, tak se nikdo ze studentů už neptal, zda může jít na záchod a z vyučování normálně potichu odešel.
Je to ponižující, aby se pomalu dospělý člověk ptal, jestli si může dojít na toaletu.
Kdyby mi to učitelka zakázala a já fakt musela, tak se seberu a jdu i přes její zákaz.
@saddreamer píše: Více
To tu nikomu nevysvětlíš, už jsem to zkoušela.
@Serpentini píše: Více
Taky mi přijdou, jak když mají tabulky i na menzes. U mě bych musela nosit vložku téměř nepřetržitě - rozptyl 3-6 týdnů.
Ale už v osmdesátých letech jsme měli naštěstí normální učitele. A u dcery prudila akorát hudebkářka. S tou si promluvili evidentně nadřízení a bylo po problému. Kdyby ji někdo nepustil na záchod a jí bylo špatně, nebo by měla krvavý flek na oblečení, asi bych byla hodně důrazná a nepříjemná. Většinou to nedělám, ale umím to dost dobře.
@Anonymní píše: Více
Zašla bych za učitelkou a řekla jí to. Některým lidem se některé věci musí říct polopatě, protože je to jinak ani nenapadne. Nebo mi můžeš na učitelku poslat kontakt, klidně jí napíšu - samozřejmě slušně.
Příspěvek upraven 19.10.24 v 19:06
Mám třeba v páté jedno děvče. Ještě je dost dětinská. Už má dámské potíže. Bojuje dost sama se sebou. Přesně poznám, když chytne za ruku, ať s ní jdu za dveře. Mám tam některé poslední hodiny. Chce o samotě říct, ať ji po zvonění/po vyučování pustím domů, protože potřebuje přebalit (její slova). Bydlí hned vedle školy. Nemůže jít na oběd. Potřebuje na záchod. Když nabízím, že ji dám vložku erární, které nosím vždy v kabelce. Tak ne. Potřebuje domů na záchod.
Abych pravdu řekla, já si k pedagogům hledám pozitivnější postoj až teď v dospělosti. Já zažila takové píp píp píp, že jsem postupně dospěla k naprosto negativnímu postoji k pedagogům. Tato to neudělala zřejmě ze zlé vůle, já ale měla učitelky, kde zlá vůle byla.
@Anonymní píše: Více
Ano, a to uz mam nejaky vek. Na zakaz nema pravo. Vlozky jsem navic nikdy nenosila, takze vzit si preventivne vlozku je nejen ponizujici, ale v mem pripade bych teda byla jeste vic nesva.
@lucad77
Ale muze, me se chce akutne curat z minuty na minutu. Proste to tak mam. Taky nevidim problem, aby ucitelka pustila nekoho na zachod. Dcera to ma po me a ucitelka je podobna svym nazorem, jako ty. Vo mate za problem?
@Havlova píše: Více
Tak to si neumím představit v šestnácti. Navíc, jak píšu, ten důvod je podružný.