Jak správně měřit bazální teplotu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nikolnight
24.10.13 15:51

Ahojky, taky asi začnu měřit BT. Teprv před měsícem jsem vysadila po 7 letech antinu. Jelikož jsem tak trochu mimo tak vás chci poprosit o pár upřesnění :D Ta BT se měří klasickým digitálním teploměrem?? Samozřejmě bych koupila nový který budu používat jen na to… A to teda měřit a zapisovat každý den? A ta nejvyšší teplota by měl být den „D“ ju?? Kolik to tak cca bývá? Děěěkuji :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9754
24.10.13 16:19
@Nikolnight píše:
Ahojky, taky asi začnu měřit BT. Teprv před měsícem jsem vysadila po 7 letech antinu. Jelikož jsem tak trochu mimo tak vás chci poprosit o pár upřesnění :D Ta BT se měří klasickým digitálním teploměrem?? Samozřejmě bych koupila nový který budu používat jen na to… A to teda měřit a zapisovat každý den? A ta nejvyšší teplota by měl být den „D“ ju?? Kolik to tak cca bývá? Děěěkuji :mavam: :mavam:

Bud muzes merit normalnim teplomerem nebo si koupit specialni teplomer na mereni bazalni teploty. To zalezi na tobe. Kazdopadne merit vzdy na stejnem miste. Ne v podpazi. Nejlepe v ustech nebo v pochve. Vzdy rano hned po prubezeni nez vztanes z postele. A vzdy ve stejnou dobu. I o vikendu. Zacina se merit po konci menstruace nebo nekdo meri bez prestavky. Zalezi na tobe. Ovulace je v den nejnizssi teploty. Takze kdyz si rano nameris teplotu o 0,2 stupne vyssi nez den predtim a vydrzi ti tak minimalne 3 dny. Tak v den posledni nizke teploty doslo k ovulaci. Teplota se ti totiz zvysi diky hormonu, ktery se vypousti do tela po ovulaci. Potom by mela nasledovat teplota vyssi. Tzv. poovulaci a mela by se tam drzet do zacatku ms. Par dni pred ms nebo v den prichodu ms by ti teplota mela zase klesnout.
Vysku teploty ma kazda jinou. Nekdo ma nejvyssi namerenou poovulacni teplotu treba 36,5 a nekdo 37,2. Takze privni musis zjistit jak reaguje tvoje telo a jaka teplota je pro nej normalni.
Po vysazeni antika muze byt telo v pohode a zacit hned ovulovat nabo to muze taky par mesicu trvat nez se zase nastartuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.10.13 17:08
@Nikolnight píše:
Ahojky, taky asi začnu měřit BT. Teprv před měsícem jsem vysadila po 7 letech antinu. Jelikož jsem tak trochu mimo tak vás chci poprosit o pár upřesnění :D Ta BT se měří klasickým digitálním teploměrem?? Samozřejmě bych koupila nový který budu používat jen na to… A to teda měřit a zapisovat každý den? A ta nejvyšší teplota by měl být den „D“ ju?? Kolik to tak cca bývá? Děěěkuji :mavam: :mavam:

Pročti třeba: http://www.rodina.cz/clanek3694.htm, skvělá stránka je http://merenibt.xf.cz/ a taky se tady můžeš přidat do skupiny PPR;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
30.6.14 18:44

Holky poraďte prosím. Začala jsem si měřit bazální teplotu. Každé ráno měřím ve stejný čas, to není problém. Ale v noci nebo k ránu vstávám k synkovi. Je to různé, někdy třeba ve 2hod v noci, jindy zase v 5 ráno. Když začne brečet nebo volat, jen k němu jdu nebo ho vezmu k sobě do postele a spíme dál. Teplotu měřím v 7hod ráno. Může to vstávání teplotu hodně ovlivnit? Má tedy cenu ji měřit? Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
30.6.14 18:47

@terka85 určitě má. Nedá se říct jak nebo jestli to bude ovlivněné, na to každý reaguje jinak. Ale já jsem měřila u obou dětí když byly malé a budili se, a vypovídací hodnotu to mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
5.1.15 11:31

Ahoj holky,
prosím o názory zkušenějších.

Womenzone mě vyhodnotil ovulaci na 27.12.
Ale já osobně si mám pocit, že mohla být o tři dny dřív. Ale v tomhle cyklu si nejsem jistá ničím. Dokonce jsem měla 20.12. slabé špinění, děložní hlen. břicho mě pobolívalo snad přes týden. Tak fakt nevím :cert:
Děkuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
5.1.15 11:33

A už vůbec nerozumím té teplotě 24
12. To jsem nikdy neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.1.15 12:45

Asi bych věřila ostatním příznakům a ovulaci bych podle špinění viděla na 20.12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
5.1.15 13:05

@Mája128 Děkuji za příspěvek. :kytka: :) Jenže kdyby to bylo toho 20, tak už měla asi dva dny krvácet. Dle mé lutealni fáze, která je 14 dní. A testy jsou právě negativní. Tak pořád trochu doufám, že ta ovulace byla toho 27 :oops: Ale je to fakt tentokrát divný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.1.15 13:08

Nezbývá nic jinýho než počkat :( Teplota je vysoká, tak věřím, že menstruace nepřijde a objeví se druhá čárka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.1.15 13:10

A to že je to divný by taky mohl být příznak druhé čárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
5.1.15 13:14

@Mája128 Právě to čekání je uplně to nejhorší :zed: Celou dobu jsem v klidu ale jak má za pár dní přijít menstruace, jsem úplně šílená :mrgreen:
Jsi hodná, děkuji moc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.1.15 13:20

Úplně Tě chápu, čekání je strašný. Nejdřív se čeká na test, pak na srdíčko, potom na první screening…
Já teď čekám až se „druhá čárka“ vzbudí :-)
Držím palce, aby se zítra ráno objevily dvě čárky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
5.1.15 13:35

@Mája128 Taky čekám až se mládě probudí :D snad bude spát ještě dlouho, dneska je náročny den.
Ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.1.15 13:43

Tak ta moje už je vzhůru :-) Tak hezkej den. Ahoj  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...