Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nikolnight píše:
Ahojky, taky asi začnu měřit BT. Teprv před měsícem jsem vysadila po 7 letech antinu. Jelikož jsem tak trochu mimo tak vás chci poprosit o pár upřesněníTa BT se měří klasickým digitálním teploměrem?? Samozřejmě bych koupila nový který budu používat jen na to… A to teda měřit a zapisovat každý den? A ta nejvyšší teplota by měl být den „D“ ju?? Kolik to tak cca bývá? Děěěkuji
![]()
Bud muzes merit normalnim teplomerem nebo si koupit specialni teplomer na mereni bazalni teploty. To zalezi na tobe. Kazdopadne merit vzdy na stejnem miste. Ne v podpazi. Nejlepe v ustech nebo v pochve. Vzdy rano hned po prubezeni nez vztanes z postele. A vzdy ve stejnou dobu. I o vikendu. Zacina se merit po konci menstruace nebo nekdo meri bez prestavky. Zalezi na tobe. Ovulace je v den nejnizssi teploty. Takze kdyz si rano nameris teplotu o 0,2 stupne vyssi nez den predtim a vydrzi ti tak minimalne 3 dny. Tak v den posledni nizke teploty doslo k ovulaci. Teplota se ti totiz zvysi diky hormonu, ktery se vypousti do tela po ovulaci. Potom by mela nasledovat teplota vyssi. Tzv. poovulaci a mela by se tam drzet do zacatku ms. Par dni pred ms nebo v den prichodu ms by ti teplota mela zase klesnout.
Vysku teploty ma kazda jinou. Nekdo ma nejvyssi namerenou poovulacni teplotu treba 36,5 a nekdo 37,2. Takze privni musis zjistit jak reaguje tvoje telo a jaka teplota je pro nej normalni.
Po vysazeni antika muze byt telo v pohode a zacit hned ovulovat nabo to muze taky par mesicu trvat nez se zase nastartuje…
@Nikolnight píše:
Ahojky, taky asi začnu měřit BT. Teprv před měsícem jsem vysadila po 7 letech antinu. Jelikož jsem tak trochu mimo tak vás chci poprosit o pár upřesněníTa BT se měří klasickým digitálním teploměrem?? Samozřejmě bych koupila nový který budu používat jen na to… A to teda měřit a zapisovat každý den? A ta nejvyšší teplota by měl být den „D“ ju?? Kolik to tak cca bývá? Děěěkuji
![]()
Pročti třeba: http://www.rodina.cz/clanek3694.htm, skvělá stránka je http://merenibt.xf.cz/ a taky se tady můžeš přidat do skupiny PPR. ![]()
Holky poraďte prosím. Začala jsem si měřit bazální teplotu. Každé ráno měřím ve stejný čas, to není problém. Ale v noci nebo k ránu vstávám k synkovi. Je to různé, někdy třeba ve 2hod v noci, jindy zase v 5 ráno. Když začne brečet nebo volat, jen k němu jdu nebo ho vezmu k sobě do postele a spíme dál. Teplotu měřím v 7hod ráno. Může to vstávání teplotu hodně ovlivnit? Má tedy cenu ji měřit? Díky ![]()
@terka85 určitě má. Nedá se říct jak nebo jestli to bude ovlivněné, na to každý reaguje jinak. Ale já jsem měřila u obou dětí když byly malé a budili se, a vypovídací hodnotu to mělo.
Ahoj holky,
prosím o názory zkušenějších.
Womenzone mě vyhodnotil ovulaci na 27.12.
Ale já osobně si mám pocit, že mohla být o tři dny dřív. Ale v tomhle cyklu si nejsem jistá ničím. Dokonce jsem měla 20.12. slabé špinění, děložní hlen. břicho mě pobolívalo snad přes týden. Tak fakt nevím ![]()
Děkuji moc ![]()
Asi bych věřila ostatním příznakům a ovulaci bych podle špinění viděla na 20.12.
@Mája128 Děkuji za příspěvek.
Jenže kdyby to bylo toho 20, tak už měla asi dva dny krvácet. Dle mé lutealni fáze, která je 14 dní. A testy jsou právě negativní. Tak pořád trochu doufám, že ta ovulace byla toho 27
Ale je to fakt tentokrát divný
Nezbývá nic jinýho než počkat
Teplota je vysoká, tak věřím, že menstruace nepřijde a objeví se druhá čárka!
@Mája128 Právě to čekání je uplně to nejhorší
Celou dobu jsem v klidu ale jak má za pár dní přijít menstruace, jsem úplně šílená ![]()
Jsi hodná, děkuji moc ![]()
Úplně Tě chápu, čekání je strašný. Nejdřív se čeká na test, pak na srdíčko, potom na první screening…
Já teď čekám až se „druhá čárka“ vzbudí ![]()
Držím palce, aby se zítra ráno objevily dvě čárky!
@Mája128 Taky čekám až se mládě probudí
snad bude spát ještě dlouho, dneska je náročny den.
Ahoj ![]()
Ahojky, taky asi začnu měřit BT. Teprv před měsícem jsem vysadila po 7 letech antinu. Jelikož jsem tak trochu mimo tak vás chci poprosit o pár upřesnění
Ta BT se měří klasickým digitálním teploměrem?? Samozřejmě bych koupila nový který budu používat jen na to… A to teda měřit a zapisovat každý den? A ta nejvyšší teplota by měl být den „D“ ju?? Kolik to tak cca bývá? Děěěkuji