Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
Chtěla bych se zeptat. Včera mě napadlo že bych si mohla změřit bt. Nikdy jsem to nedělala. Čtu pořád v diskusi že když je teplota kolem 37 tak můžu být těhotná. Já bnes naměřila 36.77 takže bohužel to nevypadá že. By to vyšlo ach jo
@mimi03 to čteš blbě, samotná výše teploty nic neurčí. Navíc neslouží k potvrzeni tehotenstvi ale ovulace. Měřit musíš začít od prvního dne menstruace. Doporučuji si načíst nejdriv jak měřit. Měřit nejlépe v pochvě vždy ve stejny čas po nočním spánku. Jakmile uvidíš tři dny po sobě teplotu alespoň o 0,2 stupně vyssi, proběhla ovulace. Pokud teplota zůstává vyssi i v době termínu MS, je mozne, ze jsi tehotna. Tímto způsobem se da naplánovat sex tak, aby se zvýšila šance na otěhotnění.
@mimi03
bohuzel kdyz nemeris pravidelně tak jedna teplota nic neřekne. Mas pravidelné cykly?
Co říkáte na graf? Dnes jsem 24 DC(délka cyklu 35 dní).Dle ovu testů a asi i BT ovulka ještě nebyla.Co myslíte? Že by anovulák? Nebo může ovu ještě dorazit? Měřím první měsíc
@markyska82 tak to je teda neobvykly graf, protoze nejdriv to vypada, ze ovulace byla a pak najednou ne. ![]()
@Lucake @markyska82 já myslím že nebyla, protože když se na to podíváte, tak pravidlo 3 po 6 tam nikde není dodržené. ![]()
Taky jsem z toho vedle. Měřím poctivě, stejný čas, stejný teploměr(digitální na dvě desetinná místa),v pochvě, nevstávám.
Asi to bude bez ovulace. Ještě mi zbývá 10-11 dní do MS
@markyska82
já si myslím, že taky ještě nebyla, počkej ještě teď 3 dny, zda se ti teplota zvýší a pokud ano, tak ovu byla včera.
To právě vím. Jen mě zajímá, zda to píši dobře, že se tak ovulka pozná. Měřím první měsíc. Doteď jsem dělala jen ovu testy a za ty měsíce jsem v nich zběhlá. Ale s bazálkou nemám zkušennost
Snad ještě dorazí. Pokud ne, tak v červenci to bude rok, co se snažíme.
Kdyby byla včera, tak by to bylo fajn, to bychom se trefili ![]()
Ikdyž ani to není záruka. - bohužel
@markyska82 No jestli používáš i ovu testy, tak pak musíš vědět, zda ovu byla nebo ne???
Ale zatím to vypadá na anovulák.
Ovu testy dělám již několik měsíců. Tento měsíc to nejdřív vypadalo, že se ovulka chystá(čárka ze sotva viditelné začala sílit),ale pak už ne. Pobolívání břicha bylo sem tam asi do včerejška, ale nic dramatického.
Můj gynekolog mi řekl, že ovu testům tolik nevěří, že mám měřit BT, abych věděla, jestli probíhá
Teď sem první měsíc užívala gynex.Mohl by mi posunout ovulku? Jaké máte zkušennosti?