Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Bazální teplota po oplodnění – změní se?
@hankamisa
Ahojky, mám na tebe dotaz… Ono se dá bez UTZ poznat, zda folík praskl, nebo ne?? Nikdy jsem takový věci neřešila, neměla jsem problém otěhotnět… Ale teď pátrám po všem.. ![]()
@Janička 1211 - dá ale jak kdo to pozná. já už to za tu dobu u sebe poznám bezpečně. i po ovulaci tě bolí a dloube na vaječníku folikul. tudíž tam je a nepraskl. ale ne každý to cítí.
@hankamisa Aha,tak to jsem zase chytřejší… Předpokládam, že se to ale dá nějak řešit… ![]()
@Janička 1211 - na to aby ti praskl se dává při ovulaci pregnyl.
a pak se to kontroluje utz jestli praskl.
Zdravím Vás všechny, tak i já jsem se dala na měření zatím mám naměřeno cca 18 dní, ale tak nějak je můj graf pořád stejný sem tam malá odchylka, teploty se pohybuji cca 36,4 - 36,6 více ne jen jednou 36,8 a to rychle spadlo
. Chtěla jsem se Vás zeptat jak se na to dívají Vaši ošetřující lékaři? Berou teplotu v potaz, když jdete na kontrolu? Já se bojím, že u mě totálně vymizela ovulka
![]()
Tak nevím, je to divný. ale folikul určo nepraskl nebo pokd jo tak až později. od včera 20dc mě bolí břicho jak na ms ale to je brzo. bolet začíná 1-2 dny před ms, cykly mám 28-30 dní. bt se drží což je u mě na anovulák nenormální. a váha jde nějak rychle dolů a na test je brzo. prosím at tam je mrnousek.
@danger007 a jak dlouhé máš cykly?
Jinak u doktorů záleží na jejich informovanosti, někteří BT berou v potaz, jiní ne.
@hankamisa vaha jde dolu??? tomu nerozumim? to je dobre nebo spatne a proc??? Jakoze normalne pri MS ti jde nahoru??? To by bylo ale krasny prekvapko vid
bych se ani nedivila
vzdycky to tak byva, kdyz s tim clovek nepocita a ono ejhle zrovna
budu ti drzet palecky!!!
@andelka83 ja mam cyklus jako noty na buben.Za 9 mesicu 3× vyvolavany takze tezko urcit. Vysadila jsem prasky 9 mesicu zpet
.Prvni dvy cykly byl pichnut agolutin pak se to rozjelo sice ze zpozdenim a ted to zase zacina
uz nevim jak jinak se sledovat mam indikovano PCO v rozsahu 15%
@danger007 aha, tak to nezbývá než měřit, protože se nedá určit kdy asi ovulace přijde.
@andelka83 snazim se vzdy doufam ze naskoci jina teplota a ono kulove, obavam sd ze v mem pripade se jedna o malo progesteronu-problem zlute telisko
jsem z toho na prasky. Tesila jsem se, ze merenim poznam sve telo ale uz ted me to spise desi.
@danger007 myslím že ne. Když je problém se žlutým tělískem tak je většinou problém s krátkou luteální fází. Ale nedostatek progesteronu může znamenat delší cykly, pozdější ovulaci nebo anovulaci. Progesteron se dá doplnit, i přírodně. Nedělali ti hormonální profil? Že by se vědělo který hormon má problém.
@andelka83 andelko bohužel nedělali, mám doktory na baterky, vyhledala jsem nového lékaře ale bojím se že na mě bude čumět jak na cvoka co to vlastně chci a odešle me do CARu - proč by to měl financovat ze svého budgetu. Už jsem celkově znechucena. Přešla jsem k jinému dr. tam jsem platila mastné vstupné za to že mě vzal a napovídal mi co vše neuděláme a skončilo to tak že mi řekl no co tak teď budeme zase čekat na cyklus než se nám upraví ale já čekám už 3/4 roku
![]()