Měření bazální teploty a ovulace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33047
8.9.14 13:10

@Lucake zkus měřit a uvidíš mocli to bude skákat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18687
8.9.14 16:29

@andelka83 vsak jo :palec: jen co prejde tahle brutalni MS :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
8.9.14 17:09

@hankamisa :mavam: Ahojky, mám na tebe dotaz… Ono se dá bez UTZ poznat, zda folík praskl, nebo ne?? Nikdy jsem takový věci neřešila, neměla jsem problém otěhotnět… Ale teď pátrám po všem.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
8.9.14 17:13

@Janička 1211 - dá ale jak kdo to pozná. já už to za tu dobu u sebe poznám bezpečně. i po ovulaci tě bolí a dloube na vaječníku folikul. tudíž tam je a nepraskl. ale ne každý to cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7781
8.9.14 17:28

@hankamisa Aha,tak to jsem zase chytřejší… Předpokládam, že se to ale dá nějak řešit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
8.9.14 17:37

@Janička 1211 - na to aby ti praskl se dává při ovulaci pregnyl. :) a pak se to kontroluje utz jestli praskl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2207
9.9.14 11:34

můžu se k Vám přidat?

Zdravím Vás všechny, tak i já jsem se dala na měření zatím mám naměřeno cca 18 dní, ale tak nějak je můj graf pořád stejný sem tam malá odchylka, teploty se pohybuji cca 36,4 - 36,6 více ne jen jednou 36,8 a to rychle spadlo :-(. Chtěla jsem se Vás zeptat jak se na to dívají Vaši ošetřující lékaři? Berou teplotu v potaz, když jdete na kontrolu? Já se bojím, že u mě totálně vymizela ovulka :-( :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
9.9.14 15:54

Tak nevím, je to divný. ale folikul určo nepraskl nebo pokd jo tak až později. od včera 20dc mě bolí břicho jak na ms ale to je brzo. bolet začíná 1-2 dny před ms, cykly mám 28-30 dní. bt se drží což je u mě na anovulák nenormální. a váha jde nějak rychle dolů a na test je brzo. prosím at tam je mrnousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
9.9.14 15:56

@danger007 a jak dlouhé máš cykly?
Jinak u doktorů záleží na jejich informovanosti, někteří BT berou v potaz, jiní ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.9.14 16:07

@hankamisa vaha jde dolu??? tomu nerozumim? to je dobre nebo spatne a proc??? Jakoze normalne pri MS ti jde nahoru??? To by bylo ale krasny prekvapko vid :hug: bych se ani nedivila :pankac: :kytka: vzdycky to tak byva, kdyz s tim clovek nepocita a ono ejhle zrovna :dance: :dance: :dance: budu ti drzet palecky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2207
9.9.14 17:17

@andelka83 ja mam cyklus jako noty na buben.Za 9 mesicu 3× vyvolavany takze tezko urcit. Vysadila jsem prasky 9 mesicu zpet :-(.Prvni dvy cykly byl pichnut agolutin pak se to rozjelo sice ze zpozdenim a ted to zase zacina :-(( uz nevim jak jinak se sledovat mam indikovano PCO v rozsahu 15%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
9.9.14 17:52

@danger007 aha, tak to nezbývá než měřit, protože se nedá určit kdy asi ovulace přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2207
9.9.14 17:59

@andelka83 snazim se vzdy doufam ze naskoci jina teplota a ono kulove, obavam sd ze v mem pripade se jedna o malo progesteronu-problem zlute telisko :-( jsem z toho na prasky. Tesila jsem se, ze merenim poznam sve telo ale uz ted me to spise desi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
9.9.14 18:05

@danger007 myslím že ne. Když je problém se žlutým tělískem tak je většinou problém s krátkou luteální fází. Ale nedostatek progesteronu může znamenat delší cykly, pozdější ovulaci nebo anovulaci. Progesteron se dá doplnit, i přírodně. Nedělali ti hormonální profil? Že by se vědělo který hormon má problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2207
9.9.14 18:28

@andelka83 andelko bohužel nedělali, mám doktory na baterky, vyhledala jsem nového lékaře ale bojím se že na mě bude čumět jak na cvoka co to vlastně chci a odešle me do CARu - proč by to měl financovat ze svého budgetu. Už jsem celkově znechucena. Přešla jsem k jinému dr. tam jsem platila mastné vstupné za to že mě vzal a napovídal mi co vše neuděláme a skončilo to tak že mi řekl no co tak teď budeme zase čekat na cyklus než se nám upraví ale já čekám už 3/4 roku :-( :nevim: :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí