Měření šířky nožky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3157
29.10.14 10:33

Měření šířky nožky

Holky mám dotaz k měření nožky u dítěte. Když vyndám stélku z boty a dítě na ni stoupne, tak délka je mi jasná, ale musí se vlézt na stélku i v šířce nožky? Paní v obchodě mi tvrdila že ne, že bota kousek „uhne“. Kluk má ale hodně širokou nohu, proto v tom chci mít fakt jasno, tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
29.10.14 10:38

Řekla bych, že záleží na tvaru a materiálu boty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.10.14 10:48

Nic nevyndavej a boty mu zkus. Možná trochu „uhnou“, ale záleží na materiálu atd. Bez zkoušení bych rozhodně nic nekupovala, zvlášť když má nohu mimo „typické“ rozměry. Holt boticky nepřinese Ježíšek, ale koupí maminka, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.14 11:21

Já taky vyndávám vložku, protože když zkouším rovnou na nohu, tak mi krčí prsty, a klidně by si nechala obout o moc menší boty. Pokud je bota kožená, kousek povolí, ale raději s tím moc nepočítám, a kupuju i dost široké bez roztáhnutí. Myslím že Pegres dělají boty s různou variantou šíře, vedle šísla boty je písmeno, a to udává šířku (např, 24G) ale nepamatuju si, jaké písmeno nosí, vždy zkouším a nechám si radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.14 11:43

Holky díky všem za odpovědi.. jen jsem chtěla vědět, pokud vytáhnu vložku z boty a dítě na ni stoupne, jestli musí být celou šířkou nohy na té vložce nebo ne.. o tom, že s boty zkouší, samozřejmě vím.. jde mi jen o tuto jednu konkrétní otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.10.14 11:50

Moje dítě musí mít celou nožičku na vložce. Pokud někde noha přesahuje vložku, tuto velikost boty neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.14 11:59
@neschopná mamka píše:
Moje dítě musí mít celou nožičku na vložce. Pokud někde noha přesahuje vložku, tuto velikost boty neberu.

Díky za odpoved. tak jsem si to taky myslela. vyzkoušeli jsme na prodejne asi patery boty ale šířkově přesahoval tu vložku u všech bot.. prodavačka tvrdí že to nevadí. Mně to připadá divné. kddyž tu botu malej obuje tak to fakt nepoznám jestli je mu úzká nebo ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
29.10.14 12:53

@marmelada78 já bych určitě tu stélku vyndala azkusila i na šířku.. třetťátko má nohu širokou hodně, rvala jsem ho do superfitek a všimla si, že má malíčky vtočené pod nohou, bota byla kožená a atkly trochu uhla, a le ne tolik, jak by bylo poptřeba.. takže jsem šupajdila koupit fare a ty seděj… až povyroste, šoupnu ho do keenů, a le ty jsou na takový prtě ještě tvrdý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.10.14 13:55

@marmelada78 Podle mne to vadi, kdyz ma nozku sirsi nez vlozku…
A docela me serinka, ze u nas v obuvich existuji meraky jen na delku bot a ne na sirku a vysku nartu…
Treba v UK {napr. boty Clarks} tak v prodejnach automaticky zmeri nozicku jak delku, tak sirku i vysku nartu a boty jsou pak oznaceny velikosti a pismenem podle sirky.
U nas jsem se s tim nesetkala.
U Superfitu nekteri vyrobci oznacuji presnym popisem, jestli je to typ boty pro uzsi, stredne sirokou nebo extra sirokou nohu. Jneze nekde na to prdi a napisou, ze je to goratexova bota :roll: a hotovo… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.10.14 13:59

@Black Cat Podle mě se to stejně musí vyzkoušet. Boty sice popsané nejsou, ale třeba pro mou dceru by byl popis stejně na prdlajda ;) Vzadu (pata) má nohu normální až úzkou, vepředu širokou (např. celoroční Superfity nepřichází v úvahu) a k tomu jako bonus vysoký nárt. Když nezkusím, tak fakt nevím. A i na šířku myslím, že se pohmatem zjistí, jak je v tom dítě moc narvané. (Pokud by mělo nejširší boty v obchodě, případně na trhu, tak bych asi prodavačce věřila, že nějakej milimetřík do šířky nevadí, kdyby nebyla useň fakt napnutá; pokud by byly k dispozici i širší, tak bych je zkusila a vzala radši ty.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.14 14:02
@Slečna Ferka píše:
@Black Cat Podle mě se to stejně musí vyzkoušet. Boty sice popsané nejsou, ale třeba pro mou dceru by byl popis stejně na prdlajda ;) Vzadu (pata) má nohu normální až úzkou, vepředu širokou (např. celoroční Superfity nepřichází v úvahu) a k tomu jako bonus vysoký nárt. Když nezkusím, tak fakt nevím. A i na šířku myslím, že se pohmatem zjistí, jak je v tom dítě moc narvané. (Pokud by mělo nejširší boty v obchodě, případně na trhu, tak bych asi prodavačce věřila, že nějakej milimetřík do šířky nevadí, kdyby nebyla useň fakt napnutá; pokud by byly k dispozici i širší, tak bych je zkusila a vzala radši ty.)

Asi jsem neschopna matka ale já to fakt pohmatem nezjistim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.10.14 14:06

Ja u zimnich teda taky ne… Ja proste vyndavam vlozku, pokud to jde a musi mit tak +12 az +15 mm. Kdyz nejde vyndat vlozka, tak strcim ukazovacek za patu a musi se mi tam vejit. Jenze to je zas jenom delka…
Sirku teda nevim, jedine podle te vlozky. Podle mne je blbost aby byla vlozka uzsi. Prece chodidlo musi doslapnout celou plochou na ni a ne se vselijak vytacet podle boty… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
29.10.14 15:03
@Black Cat píše:
Ja u zimnich teda taky ne… Ja proste vyndavam vlozku, pokud to jde a musi mit tak +12 az +15 mm. Kdyz nejde vyndat vlozka, tak strcim ukazovacek za patu a musi se mi tam vejit. Jenze to je zas jenom delka…
Sirku teda nevim, jedine podle te vlozky. Podle mne je blbost aby byla vlozka uzsi. Prece chodidlo musi doslapnout celou plochou na ni a ne se vselijak vytacet podle boty… :think:

Tak tuhle teorii mam taky. Ale at jsem vzala jakoukoliv botu i co malej nosi, tak nikdy to nebylo ze by stal na vlozce, vzdycky mu noha preshaovala (do šířky). Achjo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.10.14 15:25

Ještě mě teď napadlo s tímhle tématem oslovit paní, která vlastní obuv. Myslím, že by nám mohla fundovaně poradit, snad se ozve…
@evisa Takže abychom se v tom neztratili… Původní zakladatelčin dotaz zněl, jestli vadí, když nožička je širší než stélka - vložka boty? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.10.14 16:27

@Black Cat Moje odpověď viz výše: Pokud by dítě mělo nejširší boty v obchodě, případně na trhu, tak bych asi prodavačce věřila, že nějakej milimetřík do šířky nevadí, kdyby nebyla useň fakt napnutá; pokud by byly k dispozici i širší, tak bych je zkusila a vzala radši ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková