Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky ,jsem tu nova a cekam prvni miminko
termin bych mela mit 7.6. a strasne mooc se tesim
Nejvic se asi bojim aby nenastaly naky komplikace pri porodu
Chtela jsem se jen zeptat zkusenych maminek jestli je bezpecny pohlavni styk už takhle brzo pred porodem ? hrozne se bojim a nechci miminko nak ohrozit
@nikiolka vítej mezi námi. Pokud nemáš nějaké problémy, jako hrozící předčasný porod nebo vcestnou placentu(o té by jsi od dr. určitě už věděla), tak se neboj. My jsme prvorozenou vyháněli sexem ještě po termínu. Samozřejmě ne nějak divočit. Musíte být příjemné hlavně tobě. Miminku to nijak neuškodí. Někde jsem četla, že orgasmus je pro něj příjemný. Prý je to jako když ho někdo obejme.
@isand dekuju
zadny problemy zatim nastesti nejsou pry sem zdrava ja i miminko
dekuju ja jsem se vzdycky strasne bala aby ji to nak neublizilo…Tak ted uz se jen bojim aby nenastaly naky komplikace pri porodu :-/
Ahojky Holky, můžu se přidat? Mam trochu víc jak měsíc do porodu. první termín mám 24.6,ale už mi hodně tvrdne bříško a někdy nemůžu ani chodit, jak mě bolí spodek břicha.. taky už pociťuji únavu..Ale vím že až porodím, že mi pupík bude chybět.. ale na malou se moc těším.
Komplikací při porodu se taky bojím,ale radši na to nechci myslet… ![]()
@Peetuule Ahojky
tak treba ti termin jeste upravi a porodis driv
tak to ja jsem taky hrozne unavena uz a strasne lina
Na to sem taky myslela ty pohyby v tom brisku jsou neskutecny pocity poprvi jsem se skoro rozbrecela
Mno ja taky ne jenze to vsude vidim a proste hloda me to ale taky na to nechci myslet
Skoda ze se nerodej jen krasny a zdravy miminka
a myslím, že ještě líné budeme..
a co ty vedra? jak vám bylo? Termín mi asi neupraví.. protože tohle už je upravený termín.. uvidíme teď jdu k dr ve čt, tak jsem zvědavá co mi dr řekne…
No jo když teď je toho všude plno, jak se něco při porodu pokazí a nebo jak něco gynekolog přehlédne… ale já to radši přepínám… A všechny miminka jsou svým způsobem krásny..
![]()
Ahoj holky jak se vede, jsem čerstvě v 36tt a nějak mi ustaly pohyby
Fakt jak malá řádila a boulela se tak najednou jen sem tam nějaký kopaneček po ránu a k večeru aby se neřeklo, je to pěkný nezvyk, k tomu bříško nějak tvrdne a ob den mě chytají křížové bolesti.Předtím zácpa ze železa a dnes zas průjem, no nemůžu si stěžovat ![]()
Jak to máte s pohybem, zvládáte ještě nákupy, domácí práce atp. ?
@Lola29 ty pohyby jsou normální. Prcek už nemá tolik místa a taky se prodlužují intervaly spánku, takže někdy nemusí být cítit i několik hodin. Ale pokud máš nějaké pochybnosti tak si dojdi k dr. nebo na pohotovost.
Břicho mi taky tvrdne a občas to už začíná pobolívat.
Co se týče pohybu tak je to horší, ale musím fungovat. Chlap je přes týden pryč, takže domácnost a starost o malou musím zvládnout sama. Bohužel má manžel sebou i auto,takže všude musím po svých.
Isand, tak u nas je to podobne..Manzel jedo vecera v praci..uz je to trochu náročné…Dcera je šídlo a tak jsem někdy hrozně unavená..Hlavně mě hrozně bolí bodbřišek a za volant se nevejdu,takze nakupy dělame s dcerou a kdyz je to něco většího tak jedeme z manžele večer.
No jo, jenže mně manžel odjede v pondělí ráno a vrací se v pátek večer. Takže všechno si holt musím odtahat sama. Navíc řeším ten problém, že kdyby něco, tak je 150 km daleko. Tak budu muset někoho uhánět aby mně odvezl do porodnice a pak doufat, že to manžel stihne tam dojet.
@isand Ty jo tak to ti nezavidim, já bych z toho měla noční můry z toho že to nestihne…
Pak jsem se chtěla zeptat, z nemocnice mi dali papír, s různýma dotazama a je tam i, jestli mě a prcka můžou ošetřovat i studenti, a já prostě nevím, jestli mám dát ano či ne.
@paam já tohle podepsala u screeningu a byly tam dvě mladé holčiny , to mi nevadilo, ale neumím si moc představit studenty u mého porodu, ošetřovat jedině na lůžku ale na sále bych je nechtěla ![]()
@Lola29 No právě, když to je papír týkající se přijetí k porodu, a z otázky si nejsem úplně jistá, zda je tím myšlen i porod samotný, nebo jen po. Otázka zní přesně : ‚Souhlasím s tím, aby osoby získávající způsobilost k výkonu zdravotnického povolání (studenti a studentky) mohli v nezbytně nutném rozsahu nahlížet do zdravotnické dokumentace mé a mého dítěte a zárověň nás mohli ošetřovat‘
tak manža říká že to tak bylo vždycky a že se to týká asi i porodu, možná bude lepší zeptat se přímo i v porodnici.Já je tam ale s prominutím nechci
![]()
Já jsem na tom tak,ze jsem v porodnici. Od rána mi odtéká voda. Nejdéle zítra je malej na světě.