Měsíční holčička a špatný spánek

Anonymní
9.7.19 19:44

měsíční holčička a špatný spánek

Dobrý den,
Máme doma holčičku Zuzanku, narozená 27.5. Ze začátku bylo vše super, hodný miminko naprosto bez problému. Když jí bylo 14dní tak začalo lehce zlobit bříško, nic hrozného. Tak jsem zkoušela Espumisan, ten mi přišel, že nepomáhal. Tak jsem nasadila Baby Calm a ten sice fungoval, ale malá se po něm hrozně kroutila a plakala. Pak už ani nevím jak jsem to řešila dál.
Teď teda dávám ráno kolem 9tě probiotika BioGaiai, před každým jídlem Espumisan a během dne jednu kapku vit D od Terezie (Vigantol nám taky vadil).
No a jedná se mi o to, že Zuzanka je hodně neklidná, pořád se svíjí, tlačí. Náš den vypadá tak, že ráno vstaneme kolem 6, tak do 7 pobrekává, pak jí nakrmím a dám do šátku a tam usne, sice spí ale pořád si tak jako pobrekává a lehce vrtí. Takže během dne jí vždy když se vzbudí tak přebalím, nakrmím a dám do šátku a tam zvládne spát. Odpoledne chodíme na chvíli s kočárkem, tam se taky svíjí a vydrží v něm tak 2hoďky, s tím že teda ty dvě hoďky průběžně pospává a budí se.
Večer většinou usne kolem 9té a povede se mi ji dát do postele a lehnu si k ní. To spíme tak do půlnoci (nevím, zda jsem tak vyřízená a ignoruji, že se mele nebo je fakt klidná). No a od půlnoci tak spí jenom na mě do těch 6ti ráno s tím, že teda se pořád mele, pobrekává, prdí a spí vždy jen chvíli.
Někdy bývá i při kojení hodně neklidná. Odtahuje se, nebo začíná brečet apod.. a někdy i po kojení se spustí řev. Hodně pak taky vyplazuje jazyk a přijde mi, jak kdyby jí něco vadilo v krku.
Teď začla občas i večer a během noci kašlat a vyteče z ní pak vždy trochu toho mlíčka. Většinou se to děje když jí chovám a nebo leží na zádech.
Další co teda jsem vypozorovala, že mi přijde, že jí občas je jakoby trochu cítit nepříjemně z pusinky (nevím zda je to normální). Taky pomalu po každém jídle ublinkává, Kolikrát mi ještě blinká i 2 hodiny po jídle a nebo těsně před dalším krmením si taky ublinkne. Hodně často jí taky jakoby bublá v bříšku.
No můj dotaz zní, zda se to dá nějak vyřešit? Klidně bych zkusila i eliminační dietu, ale vůbec nevím jak začít a zda pomůže :( Taky mě napadlo, zda to nemůže být špatným kojením, ale po jídle jí vždy dávám odříhnout.
Já už začínám být dost na dně jak psychicky tak fyzicky. Koukat se jak se trápí a nemoc jí pomoc je pro mě teda peklo.
No snad jsem na nic nezapomněla.
Děkuji moc za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
9.7.19 19:49

Ahoj, nekojila jsem, ale malého taky bolelo bříško, hodně se kroutil, budil se po 10-15 minutách a zabralo pevné zavinutí a bílý šum. :) I v kočárku byl trošku natěsno a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
9.7.19 19:56

No, rekla bych - vitej ve skvelem povolani jmenem materstvi :hug:. Ja si ukazkove miminko uzila az na treti pokus, u starsich deti to bylo dost podobne tomu, co popisujes. Co se eliminacni diety tyce - zkusit to muzes. Nejstarsi dceri vadilo treba cerstve pecivo, kdyz jsem jedla. To jsem nejak tak vypozorovala. Zbytek mi prislo, ze zrovna u nas nemelo vliv. Zlepseni prislo az s pohybem (lezeni, chozeni). U syna docela pomahalo zavinuti (ten se spis v 1 vzbudil a do 4 byl vzhuru dej se co dej), prvorozena nechapu, jak to delala, ale zavinout ji bylo nemozne, dostala se ze vseho :mrgreen:. Ze porad ublinkava - to mi delaly vsechny deti, jestli to nejsou velke objemy, tak asi v pohode :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
9.7.19 20:08

Jako bys popisovala náš den. ;) Vítej v klubu, ty začátky se prostě musí nějak vydržet a přetrpět, jak mimi, tak ty. S přibývajícím pohybem prcka to bude lepší a lepší. První mi probrečel snad celý první 3 měsíce, s druhým to je zatím o trochu lepší..Pokud už jsi vyzkoušela, co se dalo, zbývá opravdu jen jediný-vydržet. Zažívání se pořád vyvíjí, stejně jako nervová soustava, chce to čas. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
9.7.19 20:35

Jeste muzete zkusit jemne masirovat brisko, nahrivat :think: jinak uz me nic nenapada, co tady nezaznelo.. s tim zapachem z pusinky, moji dceri takhle trochu smrdelo z pusinky, kdyz mela rymu nebo nejaky nabeh na nemoc… tak jestli se na to treba zkusit zeptat doktorky, jestli ted nekdy pujdete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí