Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mamči nevím jestli je mi rady, ale doufám, že alespoň napíšete svoje zkušenosti a třeba pro mě i naději na lepší noci.
Měsíční prcek má prehozeny režim. Skoro cele odpoledne prospí. Když nemá prdy tak spí v klidu v kolébce. Okolo ramus a je neprobuditelnej. Pak přijde 21 hodina a je vzhůru. Přijdou i prdiky takže nosíme a k blížící se noci snažíme i uspat. Uspat jde jen v hačce a to jen za houpání. Po každý kojení je total probranej a samozřejmý uspavat nechce a řve. Když ho zázrakem uspim a dam do postýlky tak tlačí a kroutí se prdama který ho za chvíli vzbudí. Takhle to je az do 5ti do rána.
Kdyby mi nepomahal manžel tak už neziju. Když už jsem úplne total a malej řve tak i cítím jak jsem na něj nervózní takže pak bulim, protoze je mi to lito.
Myslíte, že pro přehození mužů něco udělat? Přehodí se to někdy
?
Prehodi, dcera zhruba od toho mesice zacla vic vnimat. Do te doby spala pres den za kazdeho ramusu, pak uz jsem musela starsiho usmernovat, aby ji nebudil.
Urcite je dobry, ze ho nechavas spat pres den v ramusu. A v noci dodrzovat nocni klid.
@zrzule23 no my jsme to meli stejne a takhle jsme to meli 3 mesice. Po kazdem nocnim kojeni oci jak baterky a pojdme na to. Neznam, co to je kdyz dite usne u prsa ci u flasky. A jak pises, polozili jsme a rev. Na prdy jsme trpeli pro jistotu pul roku. Nebyt manzela, tak uz jsem v blazinci. No nedalo se jinak, nez jet na smeny. Ja chodila spat v 8 vecer a spala do 1 v noci, behem teto doby s nim byl manzel v obyvaku. V 1 v noci jsme si ho predali a ja uz s nim byla az do rana a manzel se sel vyspat do prace. Jinak to bohuzel neslo…k tomuhle nic neporadim, to se proste musi nejak „prezit“. Preju pevne nervy, vim jak je to psychicky narocne, drzte se ![]()
Jinak nemyslim si, ze by to byl prevraceny rezim. Ty prdiky proste nejvic trapi vecer a v noci.
@zrzule23 My mame 2,5 mesicni a uz dva tydny ma vytvoreny rezim. Pres den spi v kocarku nebo v ramusu v byte a pauzy ve spani vyplnujeme hranim atd. A vecer od 20h najede na nocni rezim a vzbudi se uz jen na krmeni kolem 1:30 a 4:30. Do jejich dvou mesicu jsme vsichni byli zrali do blazince. Pomohlo az to hrani pres den a hlavne espumisan pred kazdym kojenim. U vas se to snad po 2. mesici take zlepsi. Drzim palce ![]()
Na prdiky doporucuju vyzkouset Emulips.od te doby co ho beru maleho brisko neboli, zabral okamzite. objednat se da pres net.
A ke spani…udelej mu vecer ritual, aby mimco pochopilo, ze se jde spat. v noci na nej nemluv, svit minimalne, spis male svetylko nam to pomohlo
@zrzule23 u nás zabrala Biogaia+Espumisan a byl konečně klid. Byl to fakt masakr. Držím palce ![]()
Odpo nenechat tak dlouho spát, vzbudit a věnovat se mu, pak před spaním okoupat a mělo by spát. Pokud se vyspí odpo, tak se mu pak nechce, to je jasný
No ty bláho, tak to se mám na co těšit. holky, já se bojim že to nezvládnu, co tady všechno čtu tak je to fakt masakr… ![]()
Zvládneš, každá to zvládne-neboj. Já říkám 1 dítě-žádné dítě. 2 děti-moc dětí. Jedno dítě je opravdu v pohodě, ať je jaké chce.
@sportka Zkoušeli jste whitesound? Moje dítě převrácený režim nemělo, ale vždycky ho to zklidnilo/utlumilo. Nejoblíbenější bylo https://www.youtube.com/watch?… .
@zuzkasaf zuzko, já chci mít jedno dítě, už jsem přece jen starší a na jednu stránku se hrozně těším, ale na druhou ty porody tady a zkušenosti s péčí o mimi mám cvrklej žaludek…
ale díky za podporu
Holky Děkuji za reakce a budu mooooc doufat a asi se i modlit.
@marfra Já nemít manžela tak už je asi po me. Přes den spat nejde.
Na dnešek jsem mela už i takovou krizi ze jsem asi půl hodiny brečela..
@Lentilkaa2 kéž by to tak bylo i u nás. Takova noc mi ted přijde jako sen ![]()
@sportka
Každá má strach, z porodu a pak jak to bude to je úplně normální. Ale po týdnu doma s miminkem to už bude v pohodě, zvyknete si na sebe, v klidu si vše uděláte co bude třeba. Bude to vše v pohodě, neboj.