Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám měsíční dceru a a už tak čtvrtý den mi nechce spát, usne tak 2krát za den a to tak na hodinku až dvě a v noci se vzbudí a než usne zase to trvá tak hodinu, po kojení vždy zavře oči a hned po té co jí dám spát tak se začne děsně kroutit, stále má zavřená očíčka, ale mele sebou a vzdychá u toho, dám jí dudlík a na chvilku to přestane, jdu si zase lehnout a za 5 minut zase a takhle třeba desetkrát do kola než na hodinu zabere. prosím poradte co s tím děkuji ![]()
Je horko asi
a možná i prdíky… Tak udělej trochu průvan a polož ji na chvilku na bříško
Asi tě zklamu ale zhruba v tom měsíci je to asi normální
dělaly mi to tak obě děcka v měsíci…přišlo mi že se najednou vzpamatovaly a zjistily že jsou na světě a začaly se zajímat
a v měsící měli oba tendenci si přehodit den/noc takže u nás neexistovalo koupat jednou za dva dny a mezitím otírat…koupu každý den a pak krmím…rituály dělají taky režim a když to je denně dítě si rychle zvykne že je pak dlouhé spaní… bohužel neporadím nic jiného než vydržet a pokud možno zkusit nastavit pevný režim ve spaní
(u druhého syna mi hodně pomohlo i pevné zavinutí na noc(od té doby spí úplně celou noc)
@Katka3B Nezbyde ti než čekat, že ji to přejde. Můj syn ze začátku taky strašně málo spal, přes den skoro vůbec a v noci taky žádná sláva. Ale děti se strašně rychle mění, i jejich návyky, to se jí všechno může změnit ještě stokrát. Vydrž a určitě bude líp
.
Prdíky?? ![]()
na to pomáhají kapičky (každému jiné, poraď se v lékárně), nahřívat bříško, masáž, důkladné odkrkávání.
Nebo jí taky může být např. horko, tím spíš, když se to děje posledních pár dní, kdy se výrazněji oteplilo
Není opocená?
Děkuji za rady… otevřené okno máme celou noc
a vysavač přece nemohu pouštět ve dvě ráno..zkusím jí tedy na noc pořádně zavynout a uvidíme… ![]()
@Katka3B ale ne klasické zavinutí…jen do látkové pleny a jen ruce…v zavince by jí bylo stejně jen horko a bylo by to ještě horší ![]()
Muze to byt brisko. zkusila bych dat pred kojenim na chvilku na brisko (uvolni to), namasirovat brisko Pupikem.
jinak mi prvni 3 mesice toho moc pres den nenaspal. pak uz to bylo lepsi.
@Katka3B mě malej usínal v noci hned po kojení až asi od šestí týdnů. Do té doby jsem s ním byla v noci cca od 2 do 4 vzhůru, protože se mu spát nechtělo.
@Mar__tanka1983 Ahoj..opocená mi nepříjde vubec máme otevřené okno po celou noc..a máme už na prdíky probiotika..ty podáváme už tak 14dní..máme i pupík mastičku a tu také mažu při každém přebalování, už jsme i používali rourku..nevím jestli tato zácpa je jiná, nepláče už toho, jen sebou děsně mele a nepřestane dokud nevstanu a nedám jí dudlík pak zase 5 minut klidu..
Deti se mi kroutily, kdyz byly spatne odrihnute. Pomohlo zvednout a celkem rychle si ulevili. Jinak se spanim neporadim, takhle male mi prospaly vetsinu dne.
@Háta_x tak to závidím…já jsem z toho nespaní děsně unavená..a pak poslouchám od muže že jsem líná si uvařit oběd…ale když nespí a třeba jen řve, copak to jde?? stačí že stíhám uklízet… ![]()