Měsíční splatnost DPH, jak je to správně?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.25 13:42

Měsíční splatnost DPH

Zdravím. Jak je to přesně s měsíční splatností DPH prosím?
Přišel mi vyměřovací nedoplatek z FÚ se zaplacením do 8 dnů malého nedoplatku za 7/25 - o tom vím, to samozřejmě zaplatím, zkrátka jim tam ty platby kouskuju když mi zaplatí odběratelé za faktury, ale vždycky je dostanou, příspěvek se týká hlavně DPH za 8/25 který byl podán do jejich lhůty 25.9 a přičetli mi to k tomu jako celkový nedoplatek k zaplacení do 8 dnů - předpokládala jsem že je splatnost je min. 25 dní - většinou taktéž zhruba do dalšího daňového přiznání. a po splatnosti je jen ta částka za 7/25 - nikoliv srpnová. Jak to teda správně je? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35434
30.9.25 13:44

Do 25teho následujícího měsíce musíš mít podané přiznání a zaplacené DPH.
Takže za srpen jsi měla mít podané přiznání i zaplacenou povinnost do 25.9.
Jestli jim to posíláš po kouskách tak z tebe musí mít celkem radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 16:49

@JancaS84 tak na FÚ posílám peníze týdně, naopak mi tam sami řekli že si je můžu dokonce i předplácet a nečekat na konec měsíce. :think:

Díky, teď už to chápu, ale nechápu proč řeší teda červenec s takovým zpožděním a srpen takhle nahned. No prostě stát.

• Citovat
  • Upravit
8494
1.10.25 06:16
@Anonymní píše: Více

Protože procházeli nedoplatky a když tě upozornili na nedoplacený červenec, tak do toho upozornění dali i srpen, který je rovněž po splatnosti. Já bych si spíš klepala na čelo, kdyby upozornili na červenec a na ten srpen ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák