Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je pravda, že na vysokou obezitu je to dost málo..
za mě - určitě bych vyhledala odbornou pomoc, je to velký rozdíl a dobrá motivace.. nemáš třeba i nárok od pojistovny na nějakou dietologickou poradnu?
kamarádka měla výbornou zkušenost s https://www.obezita-vyziva.cz/
Je tam lékař, pravidelné měření tuku, žádné doplnky stravy a ve výsledku to ani nebylo až tak drahé.. Tak třeba něco podobného tam, kde bydlíš?? držím palce!!
Hlavne nehubni sama. Pokud jde opravdu o obezitu, tk máš narok zdarma na nějakého dietologa, nekoho, kdo je opravdu odbornik a pomůže ti. Kilogram na měsíc je pri tvé váze opravdu malo. Když změníš jidlo a budes aspon půl hodinky denně chodit na prochazku, pujdou první měsíce kila dolů úplně sama. Držím palce ![]()
Obezitou netrpím, ale mám na fcb kamarádku, která je silná dost. Začínala každodenními dlouhými procházkami, nejlépe s někým, ted už sdílí i příspěvky z různých posiloven, lymfodrenáží atd…A samozřejmě zeleniová jídla a saláty na milion způsobů. Podle fotek už je úbytek váhy znát, fandím jí ![]()
Mám vysokou obezitu, v plánu hubnout 50 kilo…jedu teď 2 týdny jinou stravu a mám 3 kila dole (je to vesměs voda)…pomalejší hubnutí je rozhodně lepší…já si zapisuju veškeré jídlo do kalorických tabulek a dodrzuju denní příjem..
Já jsem obézní. Zkoušela jsem se před rokem objednat do poradny přes pojišťovnu. A plno ![]()
Tak jsem si koupila jídelníček od Michala Josefa Tótha. Bohužel moje vůle je v krizích fuč ![]()
Ale za 14 dní co jsem ji zvládla držet 100% jsem zhubla 2 kg.
Doporučuje zhubnout maximálně 10% hmotnosti za měsíc, tak si to můžeš rozpočítat.
A pomalé hubnutí je lepší i u obézních.
Najeď na striktní low carb, příjem 1200 kalorií denně.. Při vysoké obezitě je toto velice úspěšné a rychlé.. Přidej denně procházky a plavání.. Až dostatečně zhubneš, můžeš v omezené míře pomalu zařadit zpět sacharidy, jojo efekt nebude.. Životní styl low carb, je dlouhodobě udržitelný a velice efektivní..
![]()
Ahoj.. Dieta dle Havlicka, vesmes jsem tu stejnou dietu vyfasla i na OB klinice v Praze. Zhubla jsem 12 kg za 6 tydnu, hlad jsem nemela, spis naopak, chut na sladke me presla po tydnu.
@Anonymní píše:
Mám vysokou obezitu, v plánu hubnout 50 kilo…jedu teď 2 týdny jinou stravu a mám 3 kila dole (je to vesměs voda)…pomalejší hubnutí je rozhodně lepší…já si zapisuju veškeré jídlo do kalorických tabulek a dodrzuju denní příjem..
To hubneš sama bez odborníků, sama sis sestavila jídelníček?
držím pěsti.
Ze začátku může být ten úbytek i rychlejší, klidně pět šest kilo měsíčně.
Myslím, že i bez odborné pomoci se to zvládnout dá, v okolí takových případů mám několik, akorát potřebuješ definovat a pochopit, co k té obezitě vedlo, a tedy co potřebuješ změnit.
@Netopirek píše:
Já jsem obézní. Zkoušela jsem se před rokem objednat do poradny přes pojišťovnu. A plno
Tak jsem si koupila jídelníček od Michala Josefa Tótha. Bohužel moje vůle je v krizích fuč
Ale za 14 dní co jsem ji zvládla držet 100% jsem zhubla 2 kg.
Doporučuje zhubnout maximálně 10% hmotnosti za měsíc, tak si to můžeš rozpočítat.
A pomalé hubnutí je lepší i u obézních.
To bych mohla zhubnout i deset kilo měsíčně, při těch deseti procentech ![]()
@Anonymní píše:
To bych mohla zhubnout i deset kilo měsíčně, při těch deseti procentech
můžeš, ale pozor na to. Je lepší se držet těch 2kg měsíčně. S tím, že to někdy půjde rychleji, někdy pomaleji.
@Elin29 píše:
Najeď na striktní low carb, příjem 1200 kalorií denně.. Při vysoké obezitě je toto velice úspěšné a rychlé.. Přidej denně procházky a plavání.. Až dostatečně zhubneš, můžeš v omezené míře pomalu zařadit zpět sacharidy, jojo efekt nebude.. Životní styl low carb, je dlouhodobě udržitelný a velice efektivní..![]()
Tohle ne, 1200 je pro ni málo… Má větší váhu, tak i větší příjem, neměla ten příjem tak drasticky snížit..
Jinak první měsíce to může jít rychle, klidně i 10-15 kg za měsíc, když máš velkou nadváhu a uděláš velké změny.. Ale šla bych na to pomaleji, tak 8-10 kg za měsíc..
@Anonymní píše:
To bych mohla zhubnout i deset kilo měsíčně, při těch deseti procentech
Tak ono to pri takove obezite pujde ze zacatku rychle, ale davala bych si na to pozor, protoze pri 50 kg nadvahy tam bude hodne kuze a ta take potrebuje svuj cas, aby byla schopna se alespon castecne vratit do puvodniho tvaru.
Spocitej si na kaloricketabulky.cz bazalni metabolismus a snaz se se ho dodrzet, casem budes ubirat podle toho, jak se ti bude snizovat vaha. Hlida ti to i makra, takze si sestavuj jidelnicek tak, aby ses do nich alespon priblizne vesla. Je tam uvedena hodnota veskerych beznych potravin. Pokud mas hmotnost 100 kg a vice, je hloupost to hned na zacatku drzet na 1200 kcal.
Ahoj, prosím anonymně, moc se stydím.
Chtěla bych změnit celkově životní styl pravidelnou stravou, protože žádné diety apod. nechci, protože vím jak to končí
Mám obezitu nejvyššího stupně a chci se zeptat, zda první měsíce může být úbytek váhy tři kilogramy? Vím, že se udává 0,5 kg - 1 kg týdně, později bych chtěla hubnout dva kilogramy měsíčně a potom třeba jeden kilogram, celkově chci zhubnout postupně padesát kilogramů v průběhu dejme tomu dvou až tří let.
Máte zkušenosti s výživovými poradci nebo obezitology? Nemám peněz na rozhazování ale sama bez odborné pomoci to asi nezvládnu…