Měsíční výdaje 3 členne rodiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zakladatelko a 12 tisíc za jídlo si myslím, že je hodně skromný odhad. Co ale nechápu je, že ti neukáže účet, výpis, nic. To smrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila zase mam pubose (16) co sezere, na co prijde. A k tomu cvici, desne se sleduje a prubezne chce maso a obcas chyti zachvat var mi zdrave ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
Zakladatelko a 12 tisíc za jídlo si myslím, že je hodně skromný odhad. Co ale nechápu je, že ti neukáže účet, výpis, nic. To smrdí.
Jak pro koho skromný. Mě zase přijde 4000 na osobu/jídlo adekvátní dnešním cenám. Kupuju teda v akcích, ale neomezujeme se. Občas si dáme oběd venku nebo necháme přivézt pizzu.
- Citovat
- Upravit
@Tarjei píše:
@neila zase mam pubose (16) co sezere, na co prijde. A k tomu cvici, desne se sleduje a prubezne chce maso a obcas chyti zachvat var mi zdrave
to chceš no
já mám doma jednu devatenáctku, která frčí na bezlepkové stravě, což taky udělá pak díru do peněženky. Jen balení blbých housek stojí 80,–, těstoviny 300g běžně 60,– ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila ty vado, taky pekny
..ted zrovna drahousek poobedval br. knedle, asi 8, s hromadou masa a spenatu a nabral si tri kusy kynutyho kolace s tvarohem, kterej jsem pred chvili dodelala. Prej „jeste zakusecek“
On treba sni pulkilovej jogurt najednou, jemu nema cenu kupovat maly jogurty. Jako jo, ma skoro metr osmdesat a je samej sval, ale jeho zivit, to je parada ![]()
Zase zbytek deti jidlu moc neda. Nejmladsi zapomina jist a autista se cpe vesmes smazakem a rizkama
..asi proto vyjdu s 15 tis za jidlo ![]()
Příspěvek upraven 25.07.21 v 13:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila a vim, ze ta bezlepkova je draha. Mam jednu kamaradku, kde ona a dve deti ze ctyr to musej jist a kdyz se k nam chystaj a chci pro ne koupit neco dobryho, tak krom arasidovejch krupek a polystyrenu od Racia je vsechno drahy jak svin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Badboda píše:
Jak pro koho skromný. Mě zase přijde 4000 na osobu/jídlo adekvátní dnešním cenám. Kupuju teda v akcích, ale neomezujeme se. Občas si dáme oběd venku nebo necháme přivézt pizzu.
Pravda. Záleží, co kdo nakupuje. Beru to subjektivně. Maso ze supermarketu třeba vůbec neprovozujeme. Spíš jsem to pochopila, že v tom je i drogérie a pokud mají malé dítě (pleny, UM, ostatní propriety), tak mi to prostě přijde málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei tak toho je lepší šatit než živit teda
No jo, ale člověk jim nemůže odepřít, v tomhle věku obzvlášť. A zas co si budeme, radši ať to prožere a vede zdravý život, než kdyby se měl někde poflakovat s bandou výrostků… Myslím, že tvůj syn vzal ten kritický věk za správný konec, což ho šlechtí a tebe taky ![]()
Jo, jo, jsem si kolikrát říkala, jak to asi dělají lidé, kteří peníze nemají a musí mít tohle omezení
šílený, jak je to drahé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
Pravda. Záleží, co kdo nakupuje. Beru to subjektivně. Maso ze supermarketu třeba vůbec neprovozujeme. Spíš jsem to pochopila, že v tom je i drogérie a pokud mají malé dítě (pleny, UM, ostatní propriety), tak mi to prostě přijde málo.
To ne, drogerie je zvlášť. Ani Um jsem nepočítala. To udělá taky slušnej ranec za měsíc.
- Citovat
- Upravit
@neila to asi jo no, ja mu davam hodne volnosti aj ho ponoukam, ze kdyby chtel popit ze muzem spolu a tak
a on jeste kdyz s kamaradama popijeli a jeden to prehnal, tak ho zachranoval. Neni to svatousek ale je rozumnej docela. Teda predpokladam, ze samozrejme nevim vsechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
@neila fakt? To jsem az tak dobra hospodyne?Nejsem, bydlim s detma sama, to bude tim. Ja mam dojem, ze si zijem dobre. K jidlu koupim co chci a nejsou to sragory, normalne dobry sunky, syry, ovoce, zeleninu, maso..jogurty jaky deti chtej..byly casy, kdy jsem nemela ani na kafe, ted je to dobry. Obcas i neco usetrim, pak se to hodi, jako ted, auto technicka a naky drobnosti a deset tisic udelalo papa.
Tak to víš, on má každý jiná kriteria na „nežijem si špatně“. Někdo má ten pocit, i když cestuje jenMHD, na dovolenou jede 1× ročně pod stan a 3× za rok na výlet. Jiný jiný si myslí, že je úplně na houby, když nejede v zimě do Alp, v létě 1× k moři, 1× do hotelu v ČR, nechodí aspoň 1× týdně do restaurace, nekupuje značkové poblečení a nejezdí do práce zásadně autem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Počkej, to jako že ty nevíš, jaké máte výdaje?
Jako upřímně, vůbec nechápu, proč se o těchto věcech lidi nebaví, než spolu začnou žít natož pořizovat děti. S klidem bych mu sdělila, že ze zákona je ti povinen umožnit přístup k příjmům a výdajům a že budete písemně vést rodinný rozpočet, takže budeš vědět, jaké jsou do koruny vaše příjmy a do koruny vaše výdaje. A pokud proti tomu něco má, tak ať si přečte zákony a uvědomí si, že je porušuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K jídlu dodám jen to, že pečivo ji jen manžel, salámy jsou trvanlivé v Lidlu ani jiné nemají a ty týden vydrží. Nákup jednou týdně nám stačí, nevím co bych kupovala denně. Za jeden nákup dá cca 2,5. A košík je vždy plný.
O hospodaření jsem se snažila bavit již několikrát, vždy mi bylo řečeno, že jsme finančně v pohodě. Tak se z toho stal tento systém, kdy si v podstatě jedeme každý svůj účet. Já mám relativně dost peněz pro sebe a pro dítě a ostatní tedy neřeším, když není vůle se o tom ani pobavit. Jen teď jsme měli debatu, kdy z něj vypadlo, že nic neušetří. Že mu zůstává jen to co jsem psala. A když jsem si to v rychlosti spocetla, tak mi vychází, že 10-20k jde někam kam nevím kam by mohlo jít. Tvrdí mi, že nemá vše přesně spočítané. Ale máte pravdu dokud neuvidím účty, tak se nemůžu vyjádřit. Takže bud si vzájemně ukážeme účty a budeme hospodařit jako rodina dohromady a nebo ne a pak at mi nebrečí, že mu nic nezůstává. ![]()
- Citovat
- Upravit
@ZuzaM jo, to bude tim. Ja jsem notorickej vdecnik
jenze si prave zive pamatuju ty casy bez auta, kdyz jsem vsechny nakupy tahala rucne jak soumar. Byl problem nekam doject, prostredni je tezkej autista. Atd atd. Na den jsem mela 250 kc a je to 10 let zpatky. Ted mam dvojnasob a muzu si dovolit mit to auto. Kdyz se splasim, ze nekam potrebuju, tak si tam dojedu. Pro me je to proste luxus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM A kdyz jsem byla mala, stalo to taky za prd. Takze ja jsem asi vyskolena spatnejma casama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit