Měsíční výdaje 3 členne rodiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přesně to je ono. Já bych z jeho výplaty dokázala ušetřit třeba 50k za měsíc. Jenže z nějakého pro mě z neznámého důvodu, je mi zacházení s našimi respektive s jeho penězi zakázáno hospodařit. Přitom já opravdu nejsem typ ženy, která by utrácela, naopak.ale to není předmětem diskuse.
A co děláš s těmi 27k? Kolik ušetříš?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přesně to je ono. Já bych z jeho výplaty dokázala ušetřit třeba 50k za měsíc. Jenže z nějakého pro mě z neznámého důvodu, je mi zacházení s našimi respektive s jeho penězi zakázáno hospodařit. Přitom já opravdu nejsem typ ženy, která by utrácela, naopak.ale to není předmětem diskuse.
A já tomu nevěřím, co píšeš.
Píšeš, že má příjem 75k, 20 pošle tobě, ze zbytku platí 10k bydlení, pak jídlo pro vsechny, benzín, běžné výdaje a 4k do investic.
A v další větě píšeš, že bys z jeho příjmu našetřila 50k. Vždyť to mu tak akorát zbyde, když pošle ty peníze tobě!
Sama jen za sebe a dítě utratíš 27k, i když nemusíš platit žádné pravidelné výdaje. Následně napíšeš, že jsi spořivá.
Podle mě troll, ne moc dobrý, ty informace naprosto nesedí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pardon uvedla jsem špatně poměry, manžel ma cca 75k čišteho. Mě pošle 20k, jídlo těch 12 a bydlení 10k platí kompletně on. Auto má služební, takže ručení a servis platí firma, on platí jen benzín. Tvrdí mi, že nic neušetří, že po zaplacení všeho mu zbyde sotva 5k.
Oběd, kafíčko, zmrzlina, ono to lítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Limi123 píše:
A já tomu nevěřím, co píšeš.Píšeš, že má příjem 75k, 20 pošle tobě, ze zbytku platí 10k bydlení, pak jídlo pro vsechny, benzín, běžné výdaje a 4k do investic.
A v další větě píšeš, že bys z jeho příjmu našetřila 50k. Vždyť to mu tak akorát zbyde, když pošle ty peníze tobě!
Sama jen za sebe a dítě utratíš 27k, i když nemusíš platit žádné pravidelné výdaje. Následně napíšeš, že jsi spořivá.
Podle mě troll, ne moc dobrý, ty informace naprosto nesedí.
Troll vážně nejsem. Ok, těch 50 našetřených byl jen „přepis“ nadstrelene.
Jinak nikde nepíšu že za dítě a mě ztratím 27. Šetřím cca 20 měsíčně.
Co chci řešit jsem už několikrát napsala. A to je to, kam se ztrácí peníze manželovi.
- Citovat
- Upravit
@Limi123 píše:
A co děláš s těmi 27k? Kolik ušetříš?
Když neplatim nějakou dovolenou nebo větší výdaje s dítětem, tak utratim cca těch 7, za pojištění, telefon atd. Když platím dovolenou tak to lítá. Ale většinou nebereme ubytko dražší 600-700,–/osoba noc.
- Citovat
- Upravit
@jkra píše:
Oběd, kafíčko, zmrzlina, ono to lítá.
To u nás právě moc není. Obědy, večeře máme v 90% doma, zmrzlinu kupuji balenou a tak 3*do týdne, kafíčko nevedu.
- Citovat
- Upravit
@Sany80s píše:
Tak jednak mi přijde, že na bydlení máte dost vysoké výdaje, pokud už neplatíte hypotéku.
Kdo vlastně platí to bydlení a jídlo? Co auto, pojistky domácnosti?
Nemyslím si. Dcera ( 3 plus 1, 72 m 2, Praha ) po odečtění hypotéky plati FO, internet, plyn, elektřinu platí také kolem 10 tis Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
tak 50k bys měsíčně uspořit nemohla, ani kdybys chtěla, páč se to příkře neshoduje s čísly, která uvádíš
i já tedy u vás vidím problém někde úplně jinde. Pokud ti manžel nedovolí kouknout na účet ani výpis, tak nemáš tušení ani o tom kolik vydělává. Vycházíš nejspíš z toho, co ti řekl. A to může být klidně lež… Přijde mi nenormální tajit finance v manželství, nebo tedy v jakémkoliv vztahu, kde je dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakože by ty chybějící peníze investoval do milenky? další domácnosti? nebo nějaká závislost, hazard? na to máme málo vstupních informací - jakou má pracovní dobu, jak často nebývá doma/služební cesty apod..
ale spíš si asi žije na vyšší noze, ne? denně obědy s kolegy venku třeba? to se taky prodraží.. pak jestli se sám šatí (obleky, košile, obuv) tak to máš taky ranec..
nebo že by si ještě nějak tajně bokem šetřil?
holt si musíte promluvit,
my tu křišťálovou koulí nedisponujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 na další domácnost nebo milenku je 20k šíleně málo, tomu nevěřím… Podle mě před ní dělal machra, že vydělá 75k a v reálu má méně. To mi přijde pravděpodobnější, ale těžko říct…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten plat mi řekl, ale vzhledem k jeho pozici je to spíš podprůměrná mzda. Je na HO, takže obědy s kolegy atd ne. Milenku a další domácnost jsem nemyslela. Spíš jsem chtěla nadhled, kde by peníze mohly mizet.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ten plat mi řekl, ale vzhledem k jeho pozici je to spíš podprůměrná mzda. Je na HO, takže obědy s kolegy atd ne. Milenku a další domácnost jsem nemyslela. Spíš jsem chtěla nadhled, kde by peníze mohly mizet.
Proč tě drží stranou od účtu? Řek ti to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
Proč tě drží stranou od účtu? Řek ti to?
Společný účet nechce, protože je to dle něj nepohodlné, nejde zřídit účet, aby k němu měli všichni vlastníci stejná práva ( tedy před 6 lety žádný nebyl), nechce platit poplatky bance a nechce to řešit. Tím to končí. A přiznám se, že abych se denně dohadovala to si raději pojedu na vlastním písečku.
- Citovat
- Upravit
Přesně to je ono. Já bych z jeho výplaty dokázala ušetřit třeba 50k za měsíc. Jenže z nějakého pro mě z neznámého důvodu, je mi zacházení s našimi respektive s jeho penězi zakázáno hospodařit. Přitom já opravdu nejsem typ ženy, která by utrácela, naopak.
ale to není předmětem diskuse.