Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, chci se zeptat, zda se tady nenajde některá, která by využila metodu ICSI a žádné vajíčko se neoplodnilo. Zatím nacházím jen, že se třeba přestalo vyvíjet např. 3 den od odběru apod.? Co vám bylo vysvětleno? Jaká mohla být příčina? Oba s manželem jsme zdraví.
Těžko říct, mě brali 10 vajíček a přežila dvě. Proč se ta ostatní nevyvíjela bohužel nikdo nevysvětlil ![]()
@myška000 píše:
@chipsa A nepátrala jsi po tom nějak?
Nebylo jak, doktoři k tomu měli suchý a chladný přístup, jako by je přejel mráz. Na naše otázky odmítali reagovat, jim je to jedno. Ale osobně si myslím, že tvoje otázka zajímá každého.
No mě to zajímá, protože jsme pravděpodobně přišli o další pokus hrazený ZP a nevím, zda to je opravdu tak na přírodě, nebo se stala chyby v centru. ![]()
@myška000 píše:
No mě to zajímá, protože jsme pravděpodobně přišli o další pokus hrazený ZP a nevím, zda to je opravdu tak na přírodě, nebo se stala chyby v centru.
Já byla zklamaná taky a ještě víc rozmrzelá z přístupu těch doktorů. Někdy počátkem listopadu hlásili v rádiu, že pojištovny budou hradit více pokusů, protože počty neplodných párů stoupají.
@chipsa píše:
Já byla zklamaná taky a ještě víc rozmrzelá z přístupu těch doktorů. Někdy počátkem listopadu hlásili v rádiu, že pojištovny budou hradit více pokusů, protože počty neplodných párů stoupají.
Jooo??? Už je to jisté? Od kdy? To by bylo super, my jsme totiž asi už na nule… A je pravda, že neplodných párů stoupá…