Mezinarodní jména

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1437
10.1.16 01:13

Mezinarodní jména

Jaká znáte mezinárodní jména, která se všude píší a vyslovují stejně(nebo alespoň co nejpodobněji)? Mě jich vlastně moc nenapadá. Momentálně jen Linda a Robin(pro dvojčata nebo sourozence by to byla dokonalá kombinace ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2220
10.1.16 02:24

Daniel, Elen(a), Emma, Stella…urcite je jich hodne, uz mi to nemysli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
10.1.16 03:07

Alfred, Albert, Adam, Eva, Robert…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
10.1.16 04:20

Martin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
10.1.16 06:00

Patrik - volila bych ale Patrick, Richard, Beatrice ( :palec: ), a výše zmíněné…toho by bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66773
10.1.16 07:05

Jde o to jak moc podobne chces. I stejnych je mraky, treba David a Julie, to se libi mne :).
Jinak kdyz projedes seznam nejoblibenejsich jmen, tak jich pulku das podobnem tvaru. Tomas, Matyas, Filip, Lukas, Dominik, Michal, Marek atd. Vsechny tyto jmena jsou treba v AJ velmi podobna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
10.1.16 07:55

No, já si stejně myslím, že neexistuje jediné jméno, které se vyslovuje stejně ve většině jazyků. Vždycky budou vznikat patvary. :nevim: My žijeme v Německu, naše děti mají jména slovanská a lidé je komolí stejně jako jména „mezinárodní“. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66773
10.1.16 08:06

@Ennisa
Jj, kdyz uz tak mezinarodni jmeno, ale vyslovnost vzdy bude jina, jelikoz anglican, nemec, cech,… reknout to samy stejne jinak.
Ja chtela pro syna jmeno, ktery existuje i v zahranici jako je treba David. No nakonec mame Vojtecha a anglicky preklad je Adalbert, takze uplnej nesmysl :mrgreen:. Pochybuju, ze by si nějaky cesky Vojta nechal rikat v zahranici Adalbert :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
10.1.16 08:09

Mam na mysli jmena, ktera se pisi vsude stejne a ctounse co nejpodobneji(David je u nas David, ale v anglicky mluvicich zemich „Dejvid“ atd.). A Eva je Eve, Tomas je Thomas, Michal Michael(navic cten jako Majkl), Lukas Lucaa… To stejna jmena nejsou. Proto me napsla jen Linda a Robin, jeste me napadla Zora. Martin to taky nebude, uz na Slovensku se vyslovzje s tvrdym y a tak dale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
10.1.16 08:11
@marg píše:
Daniel, Elen(a), Emma, Stella…urcite je jich hodne, uz mi to nemysli..

Daniel je Deniel, Emmu a Stellu u nas napisi i s jednim pismenem, Ellen muze mit pismena dve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13434
10.1.16 08:26

Alex, Felix, Max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66773
10.1.16 08:31

@lemanka
No tak ono slyset vyslovat americana Linda, Robin a cecha Linda, Robin mne taky prijde jine :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66773
10.1.16 08:38

@lemanka
Muzes to byt i treba Bart. V CR jich 10 je, ale kdyz uslysis nekoho v zahranici rikat Bart, tak to stejne bude znit jinak jak kdyz to rekne babicka z Moravy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.1.16 08:38
@zuzu224 píše:
@lemanka
No tak ono slyset vyslovat americana Linda, Robin a cecha Linda, Robin mne taky prijde jine :mrgreen:

tak to uz je ale jen prizvuk. vyslovnost je cca stejna. urcite lepsi v tomhle Linda nez ta Julie. kterou kdyz vyslovi Cech, tak Anglican nepochopi, co to je za jmeno. To same David nebo Michael, pisou se sice stejne, ale vyslovnost jinde.

za me jsou (vicemene) stejne jeste: Maxim, Stella, Zora, Robert, Emma, Ella, Victor.

ale je fakt, ze my mame „mezinarodne“ pojmenovane deti. hodne jsme nad tim sedeli, potrebovali jsme, aby to znelo stejne ve 4 jazycich. vybrali jsme dobre, jsem spokojena, ale jedno jmeno stejna ma cast rodiny problem vyslovit, i kdyz nechapu proc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
10.1.16 08:39

@zuzu224 to urcite ano, ale nebude to asi takovy rozdil jako Dejvid a Majkl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie