Mgr. Pavla Jánská, dětský psycholog, Klatovy

Anonymní
16.5.18 21:36

Mgr. Pavla Jánská, dětský psycholog, Klatovy

Dětská psycholožka Mgr. Pavla Jánská z Klatov diagnostikovala synovi teď ve 3 letech dětský autismus. Ostatní odborníci (pracovnice Rané péče, neurolog, pediatr, logoped) vyslovují nad diagnózou určité pochybnosti, ale psycholožka si je téměř jistá. Znáte tuto psycholožku? Máte zkušenost? Docela mě to mate, ale nechci si dělat naděje. V červenci jsme objednaní k PhDr. Magdaleně Novákové z Prahy, která nám byla doporučena jako odborník na PAS a vývojovou dysfázii. Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.5.18 21:53

Osobně bych to brala s rezervou. Diagnostika autismu je poměrně složitá věc, zvlášť u tak malého dítěte.. a paní doktorka Jánská se na tuto diagnostiku nespecializuje :nevim: Neznám ji, neříkám, že je špatná, ale určitě bych si šla toto potvrdit ještě někam jinam.
Nemusíte hned volit Prahu, možnost je v Plzni - my jsme byli u dr. Týblové nebo ještě ordinuje dr. Rumlová v Rokycanech, ta má výborné reference právě ohledně péče o autistické děti. Ale čekací doby jsou bohužel vcelku dlouhé. Teď objednávají na září :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.18 21:57

My dostali právě doporučení od pracovnice Rané péče na paní doktorku Novákovou. Syn je objednaný od března, takže čekací doba 4 měs :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.18 21:59

Prosím anonym jinak smazat
osobně jsem u ní nebyla, ale když jsem hledala reference tak nic moc dost mě odradili

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.5.18 22:01

Aha, já právě na internetu o této psycholožce nic nenašla.
Smažu nejspíš pak celou diskuzi :)

• Citovat
  • Upravit
3
9.1.19 00:14
@Anonymní píše:
Dětská psycholožka Mgr. Pavla Jánská z Klatov diagnostikovala synovi teď ve 3 letech dětský autismus. Ostatní odborníci (pracovnice Rané péče, neurolog, pediatr, logoped) vyslovují nad diagnózou určité pochybnosti, ale psycholožka si je téměř jistá. Znáte tuto psycholožku? Máte zkušenost? Docela mě to mate, ale nechci si dělat naděje. V červenci jsme objednaní k PhDr. Magdaleně Novákové z Prahy, která nám byla doporučena jako odborník na PAS a vývojovou dysfázii. Děkuji za odpovědi.

Mohla bych se prosím zeptat, jak jste dopadli u PhDr. Novákové? Zda to odpovídalo závěru Mgr. Jánské? Děkuji. 0

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 19:39

@Pája876 Doktorka Nováková nám diagnózu autismus naštěstí nepotvrdila, podle ní jde u syna o vývojovou dysfázii. Nyní se zdá, že syna odhadla velice dobře, její prognózy se plní… syn celkem dobře funguje s asistentkou pedagoga ve školce, rozmluvil se, nestandardní chování jako např. házení hračkami téměř vymizelo, jeho vývoj jde ve všech oblastech rychle dopředu. Vy máte nějakou zkušenost s Mgr. Jánskou?

• Citovat
  • Upravit
3
9.1.19 22:12
@Anonymní píše:
@Pája876 Doktorka Nováková nám diagnózu autismus naštěstí nepotvrdila, podle ní jde u syna o vývojovou dysfázii. Nyní se zdá, že syna odhadla velice dobře, její prognózy se plní… syn celkem dobře funguje s asistentkou pedagoga ve školce, rozmluvil se, nestandardní chování jako např. házení hračkami téměř vymizelo, jeho vývoj jde ve všech oblastech rychle dopředu. Vy máte nějakou zkušenost s Mgr. Jánskou?

My zatím máme diagnózu od klinické psycholožky ve Štěpánovicích a od psychiatricky jen všeobecně PAS. Zítra jdu k pani Jánské bez syna, byla mi doporučena… Tak nevím. :nevim: Teď si tou návštěvou nejsem úplně jistá :) I když paní, co nám doporučila věřím a nejde nám vyloženě o diagnózu spíš o dobré rady, tak věřím, že nějaký přínos to mít bude. Ať se vám daří a syn dělá další pokroky :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.19 08:15

@Pája876 Tak snad se něco užitečného dozvíte :) Nám se zdálo, že paní Jánská bude asi méně zkušená než paní Nováková. Docela by mě i názor paní Jánské na syna, jak funguje nyní, zajímal, ale bohužel neměla smlouvu s VZP a museli jsme zaplatit 2500 Kč za vyšetření. Na začátku dubna jsme objednaní na kontrolní vyšetření u paní doktorky Novákové. A vy jste také z jižních Čech? Nebo západních?

• Citovat
  • Upravit
3
1.2.19 00:15
@Anonymní píše:
@Pája876 Tak snad se něco užitečného dozvíte :) Nám se zdálo, že paní Jánská bude asi méně zkušená než paní Nováková. Docela by mě i názor paní Jánské na syna, jak funguje nyní, zajímal, ale bohužel neměla smlouvu s VZP a museli jsme zaplatit 2500 Kč za vyšetření. Na začátku dubna jsme objednaní na kontrolní vyšetření u paní doktorky Novákové. A vy jste také z jižních Čech? Nebo západních?

Tak já byla zatím opravdu mile překvapená přístupem. Ano, škoda těch smluv s pojišťovnami, to je těžké. Nás tedy vyšetření se synem teprve čeká, takže nemohu říct co a jak. U vás by bylo určitě zajímavé srovnání. My jsme západní. Tak na duben držím palce a celkově přeji at se daří a jsou znát pokroky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 08:57

@Pája876 Paní Jánská byla sympatická a přijemná, neříkám, že ne… Jen jí u našeho syna diagnóza a prognóza do budoucna moc nevyšly, naštěstí :), tak k ní už nemáme moc důvěru, to je vše. Vám také ať se daří :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1421
4.5.19 13:37
@Anonymní píše:

Dobry den, mohla byste mi prosim popsat, co ma syn za problém? Byla bych vam moc vdecna, resime neco podobneho a k pani novakove se taky chystáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.12.19 10:32

Pí. Jánská je pro mě ukázkový příklad toho, když si někdo jde vyřešit svoje rodinné a osobní problémy tím, že jde vystudovat psychologii. Nejenže si je nevyřeší, ale šíří je dál. Jak říkali naše babičky: „každý cikán hádá podle své kobyly“ stejně tak nezdravý nemůže vidět okolo sebe nic jako zdravé. Diagnozy padají jako u Forda auta z linky, ale drahá je jako značkový servis Mercedesu. Jestli máte problém a chcete mít větší, zajděte k ní. A nemohli jste vyslovit větší rozdíl jako nebe a dudy, v tomto případě nebe a peklo než srovnat s paní Novákovou, která je schopná problém s vaším dítětem vyřešit za 15 minut, maximálně jedno dvě sezení. Jestli chcete, můžete si draze zkušenost ověřit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty