Migréna a hormonální tělísko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
29.8.25 17:55
@Anonymní píše: Více

Nech si zmerit hormony a uvidis

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
29.8.25 17:57
@atide.akroh píše: Více

Telisko hormonalni ma u citlivych zen negativni dopad na psychiku

• Citovat
  • Upravit
3990
29.8.25 18:42
@Cizinka 999 píše: Více

Já na tom byla teda s tělískem psychicky líp než teď rok bez něj 🤣 🤣. Mám deprese a depresivní stavy každý měsíc, a to mám hormony naprosto v normě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.8.25 10:47

Co Ti brání v zavedení nehormonálního tělíska, jestliže máš obavy z vedlejších účinků hormonálního?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.8.25 12:16

Za mě bych taky nehormonální nechtěla, doktorka mě taky upozorňovala, že u někoho způsobuje bolestivější a silnější menstruaci, to taky není žádná výhra.. a není prý tak jistá 😆 ale to není asi žadná stoprocentní… no my to zatím budeme asi řešit u chlapa, který je ochotný jít na vasektomii.. ale to chce koule :D chápu, že ne každý to má už uzavřeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.1.26 18:11

Zdravím,

mohu se zeptat jak se vám s odstupem vede? Pomohl Nuvaring s migrénami?

Řeším to samé. :roll:

Lili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.26 18:22

Zdravím, mě nakonec kroužek nesedl, vydržela jsem dohromady asi 4 měsíce a musela vysadit. Zkoušela jsem pak ještě gestagenní antikoncepci Zlynda pro migrenatičky a taky nic, akorát jsem stále špinila a měla silnou menstruaci. Takže jsem vše vysadila, migreny stále stejné. Aktuálně mám za sebou první dávku Biologické léčby (ale já jsem extrém- migrenu i 15× v měsíci). Jinak hormony mám v normě. Třeba konkrétně Vám sedne, těžko říct.

• Citovat
  • Upravit
2
8.1.26 19:34

Děkuji za ultra rychlou reakci. Tak to mě mrzí, že jste nenašla nic co by vám pomohlo/sedlo.

15 migrén za měsíc je mazec a dobře, že vám zkouší pomoct dál.. držím palce.

Já mám 90% migrén vázaných na MS. Takže když beru bez pauzy kombinovanou HA tak jsem naprosto dobrá, ale neudrží mi MS. Takže musím vysazovat.

Zkusila jsem teď tělísko Mirena a to mi teda na migrény nefunguje jelikož nemá estrogen a mě asi nejvíc škodí rychlý propad estrogenu před a při MS.

Tělísku dám šanci nechci ani MS tak snad budu jedna z těch které MS s Mirenou ustane.

Ještě jdu ke gyn a neurologovi vidím šanci v kontinuálním užívání nízké dávky estrogenu každý den nebo transdermální estrogenové náplasti v době propadu.

Píšu to celé i pro ostatní co řeší hormonální migrény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.1.26 22:12

@Lili2024
Děkuji za tento příspěvek, konečně poprvé slyším, že je možné řešení hormonálních migrén, to je pokrok :) je zajímavé, že právě mi potvrdili lékaři, že jde o migrénu způsobenou hormony, ale řešení prý není. Tak se to posouvá dopředu, super :) tak pokud byste do budoucna zvažovala ty varianty podávání estrogenu, dejte prosím vědět, zda to má efekt.
Já mám stejný problém, před nebo při MS téměř s jistotou dvoudenní migréna, někdy i při ovulaci.
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital