Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@atide.akroh píše: Více
Telisko hormonalni ma u citlivych zen negativni dopad na psychiku
@Cizinka 999 píše: Více
Já na tom byla teda s tělískem psychicky líp než teď rok bez něj 🤣 🤣. Mám deprese a depresivní stavy každý měsíc, a to mám hormony naprosto v normě…
Co Ti brání v zavedení nehormonálního tělíska, jestliže máš obavy z vedlejších účinků hormonálního?
Za mě bych taky nehormonální nechtěla, doktorka mě taky upozorňovala, že u někoho způsobuje bolestivější a silnější menstruaci, to taky není žádná výhra.. a není prý tak jistá 😆 ale to není asi žadná stoprocentní… no my to zatím budeme asi řešit u chlapa, který je ochotný jít na vasektomii.. ale to chce koule
chápu, že ne každý to má už uzavřeno…
@Anonymní píše: Více
Zdravím,
mohu se zeptat jak se vám s odstupem vede? Pomohl Nuvaring s migrénami?
Řeším to samé. ![]()
Lili
Zdravím, mě nakonec kroužek nesedl, vydržela jsem dohromady asi 4 měsíce a musela vysadit. Zkoušela jsem pak ještě gestagenní antikoncepci Zlynda pro migrenatičky a taky nic, akorát jsem stále špinila a měla silnou menstruaci. Takže jsem vše vysadila, migreny stále stejné. Aktuálně mám za sebou první dávku Biologické léčby (ale já jsem extrém- migrenu i 15× v měsíci). Jinak hormony mám v normě. Třeba konkrétně Vám sedne, těžko říct.
@Anonymní píše: Více
Děkuji za ultra rychlou reakci. Tak to mě mrzí, že jste nenašla nic co by vám pomohlo/sedlo.
15 migrén za měsíc je mazec a dobře, že vám zkouší pomoct dál.. držím palce.
Já mám 90% migrén vázaných na MS. Takže když beru bez pauzy kombinovanou HA tak jsem naprosto dobrá, ale neudrží mi MS. Takže musím vysazovat.
Zkusila jsem teď tělísko Mirena a to mi teda na migrény nefunguje jelikož nemá estrogen a mě asi nejvíc škodí rychlý propad estrogenu před a při MS.
Tělísku dám šanci nechci ani MS tak snad budu jedna z těch které MS s Mirenou ustane.
Ještě jdu ke gyn a neurologovi vidím šanci v kontinuálním užívání nízké dávky estrogenu každý den nebo transdermální estrogenové náplasti v době propadu.
Píšu to celé i pro ostatní co řeší hormonální migrény.
@Lili2024
Děkuji za tento příspěvek, konečně poprvé slyším, že je možné řešení hormonálních migrén, to je pokrok
je zajímavé, že právě mi potvrdili lékaři, že jde o migrénu způsobenou hormony, ale řešení prý není. Tak se to posouvá dopředu, super
tak pokud byste do budoucna zvažovala ty varianty podávání estrogenu, dejte prosím vědět, zda to má efekt.
Já mám stejný problém, před nebo při MS téměř s jistotou dvoudenní migréna, někdy i při ovulaci.
Děkuji ![]()
Nech si zmerit hormony a uvidis