Migrény a nevolnosti v těhotenství

84
18.12.13 22:00

migrény a nevolnosti v těhotenství

Ahoj, chtěla jsem se zeptat zda některá z vás nemá zkušenosti s migrénami v těhu. Jsem v 16.týdnu a migrénu mám snad každý de, přitom jsem s tím nikdy problém neměla. Co vám na to pomohlo? Stejně tak mě trápí „raní“ nevolnosti, který trvají od rána do večera…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14062
18.12.13 22:04

@klarka133 nepomohlo nic :( pár kousků jídla proti nevolnosti co má každá jinak a na netu je tipů milion - mě pomáhala rajčata, mandle, vodové nanuky.
Na hlavu nezabíralo nic jiného, než ležet s mokrým hadrem, klid a čekat až to přejde :roll: Já měla opravdu od všeho klid koncem 5tého měsíce. 6,7 měsíc dobrý. Teď jsem v 8 a už je to zase o bolení zad, únavě atd :-D on si člověk nevybere ;-) ještě že máme tak krásný cíl ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.13 22:04

Chodila jsem do rizikové poradny a tam mi na migrénu dali léky na recept, co se v těhotenství můžou. Špatně Ti může být i předem z těch migrén - pokud je mi ráno nevolno (jako netěhotné), vím, že odpoledne budu mít migrénu. Řekni svému gynekologovi ať ti poradí, nebo ať Tě odkáže na pracoviště, kde Ti pomohou (riziková poradna).
Před deseti roky jsem užívala novalgin, ale všechno se mění.
Měla jsem i preventivní léky, které tehdy byly bezpečné a nyní jsou již zakázané v době těhotentví.
 Eva

• Citovat
  • Upravit
30324
18.12.13 22:05

Já jsem teda měla migrény i před těhotenství, v těhotenství spíš ustoupily a zmírnily se. Ale teď jsem je mívala kolem 30tt taky často a otravný a pomohlo magnézium. Zkus si o něj říct u doktorky. Na nevolnosti asi moc neporadím, s těma jsem bojovala nějakou dobu v těhotenství se synem a pomáhaly mi bonbóny a často jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
18.12.13 22:05

Taky jsem to mela hlavne porad neco jist a pit, vzdycky jak jsem malo pila nebo jedla mzitky pred ocima a migrena na sebe nenechaly dlouho cekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
18.12.13 22:06

Moje vůbec první migréna byla v prvním trimestru těhotenství ( bohužel od té doby patřím mezi migreniky :( ) a jediné, co jsem mohla užívat, byl paralen. Nic jiného se fakt nesmí. Někdy trošku zabral, někdy vůbec, kolikrát jsem fakt jen ležela a bála se pohnout. Při každém pohybu kladiva v hlavě, zatmění před očima… Hrůza, byla to muka. A trvalo to celé těhotenství, někdy tři dny v kuse! Takže bohužel, kromě paralenu nic, jen ticho, tma, ležet, hadr na hlavu a modlit se, ať to přejde. Drž se :hug:!
Co se nevolností týče, tak ty jsem měla jen asi první tři týdny a jen lehce. Pomáhala mi zázvorová lízátka z lékárny. Ale já jsem fakt byla v pohodě, ani jsem nezvracela, jen ta nevolnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
18.12.13 22:07

@klarka133 migrény jsem párkrát měla, ale já se s nima léčím, měla jsem dovolený jen Panadol Novum, ale to mě nezabralo, takže jsem ležela v bolestech 4 dny, jen jsem zvracela, neviděla jsem na jedno oko, prostě KO, až to přešlo samo. Prý to miminku neubližuje samotná migréna, ale její léčba ano. Jedinou miniúlevou byl masážní olej Migrenol, který jsem mazala furt až se mi loupala kůže…

Nevolnosti by ti měly časem samy ustoupit…každá na ně má jiný recept…Co pomůže jedné, druhé vadí…ale ono to přejde, tak jen vydržet.

Ale ohledně těch migrén bych se určitě poradila s lékařem, aby to neindikovalo třeba nevím vysoký tlak, nebo tak…

Přeji ti hodně štěstí a ať všechny bolesti a nevolnosti přejdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
18.12.13 22:07

Já bych to vyzkoušela vydržet bez léku, já to za celou dobu nevzala nic. Sama doktorka říkala, že když to půjde zkusíme to bez nich, tak to asi nic, moc dobrého nebude i když je to určeno v těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
18.12.13 22:08

Migralgin. Je volně prodejný a v prvních dvou trimestrech se může brát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
18.12.13 22:10

Ahoj, ja na to trpela taky, nepomuze nic jineho nez leky na predpis :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
18.12.13 22:13

@Elke no záleží jak komu, mě ho v těho nedoporučili, ale bylo mi zle tak jsem to zkusila a taky nepomohl…já jsem normálně na triptanech, takže jen tak něco nepomůže… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
18.12.13 22:18

@rokyta1 to je u migrény skoro se vším, ale myslím, že za vyzkoušení stojí. Mně zabírá, když ho vezmu včas - jakmile se objeví první příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
18.12.13 22:21

@Elke no po nedoporučená jsem se ho dost bála vzít…
Teď ve druhém těho jsem si vzal jeden sumatriptan, když už jsem se nemohla ani pohnout, volala jsem na gyndu, ale mluvila se mnou jen sestra a řekla, že jeden by vadit neměl, a´t si ho klidně vezmu. Vzala jsem si ho, ale už to bylo tak rozblázněné, že se jen ulevilo, ale hlava bolela další 3 dny, ale už jsem fungovala.

Jen doufám, že to nebyl důvod proč mému miminku přestalo tlouct srdíčko…furt mám výčitky, že jsem si ten jeden debilní prášek vzala, i když to asi nebylo kvůli tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14993
18.12.13 22:30
@rokyta1 píše:
@Elke no po nedoporučená jsem se ho dost bála vzít…
Teď ve druhém těho jsem si vzal jeden sumatriptan, když už jsem se nemohla ani pohnout, volala jsem na gyndu, ale mluvila se mnou jen sestra a řekla, že jeden by vadit neměl, a´t si ho klidně vezmu. Vzala jsem si ho, ale už to bylo tak rozblázněné, že se jen ulevilo, ale hlava bolela další 3 dny, ale už jsem fungovala.Jen doufám, že to nebyl důvod proč mému miminku přestalo tlouct srdíčko…furt mám výčitky, že jsem si ten jeden debilní prášek vzala, i když to asi nebylo kvůli tomu…

Urcite to tim nebylo :hug: ja nevedela, ze jsem tehotna a rozhanela jsem tri dny,

migrenu, prasku az nad hlavu, triptany, indometacin… a mam zdravou holcicku ;)

Ja jsem migrenicka normalne a v tehu mi zabiralo vzit si dva paraleny, nechapu, normalne mi nezabere nic z tech beznych prasku…

Doporucuju colu s ledem, ulevi zaludku i migrene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
18.12.13 22:32

@rokyta1 já si zas říkám, že ten migralgin není až takový zvěrstvo - v podstatě je to paralen s acylpirinem a kofeinem.

Mrzí mě, že jsi o miminko přišla, ale jedním práškem to asi nebylo, nevyčítej si to. Hlavně, když přijde opravdu nesnesitelná bolest, tak to prostě nejde, zatnout zuby a nechat to být. Já jsem takhle v prvním těhotenství po vytržení zubu brala asi 2 dny celkem koňské dávky ibalginu - následků jsem se bála celou dobu, ale ta bolest prostě vydržet nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí