Horečka neklesá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22006
9.5.14 17:10

@sekatka, a nevadí Ti, že reaguješ na příspěvek z roku 2011 a že se autorka oživujícího dotazu ptala na něco úplně jiného? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 17:24

No tak ted se vzbudila, horecka ji klesla „jen“ na 38,2 i se trochu napila a snedla par piskotu. Ja vim ze ATB zaberou az tak za 48 hod, spis slo hlavne o to, ze teplota neklesa ani po lekach na teplotu, navic nepije a ma prujem a zvraci.. Ale vypada trochu lip, dostala caj do miminkovsky lahvicky a ten zacla upijet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 17:27

@BohunkaP poucili i prodali, vyzvracela to.. Ostatni viz muj prispevek vyse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.5.14 17:27

@veverkas22, není to žádné miminko, abys musela panikařit. Klídek - je to vždycky náročné na psychiku, když jde o první nemoc, to je jasné - ale zatím nemáš důvod plašit.

Tys šla k doktorce poměrně rychle, takže všechny příznaky nemoci se ještě neprojevily, projevují se postupně teď - každá nemoc se rozvíjí a příznaky, které se projevují po několika hodinách od první horečky, nikdy nejsou konečné.

Nech tělu čas, ať se s tím popere, a antibiotikům, ať zaberou.

Ta probiotika, jen drobnost - musejí se dávat v min. dvouhodinovém odstupu od ATB - občas to v lékárnách zapomínají připomínat, tak jen pro jistotu zdůrazňuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 17:29

@petramrk jo ATB udrzela.. Ted ma octovy zabal a uz jen 38,2..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 17:30

@BohunkaP diky.. Ja musela k doktorce hned, za 10 dni jde na operaci nosnich mandli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.5.14 17:32

@veverkas22, určitě, však jsi udělala dobře - když tříleté dítě bolí v krku natolik, že si na to stěžuje, bývá angína skoro jistá a ATB jsou na místě. Bylo by zbytečné ji trápit přes víkend. Teď jen vydrž s nervy a ono se to během víkendu pomalu zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.5.14 17:35

@veverkas22 tak to je hlavní, že atb udrží a ta teplota stačí když klesne o jednu tu čárečku, jak mi to říkaly, když jsem u holky při zápalu plic v roce a půl volala na pohotovost, že má přes třicet devět (tak prej stačí, když to každou hodinku sleze o jednu čárečku, tudíž z našich asi 39,3 na 39,2, a tak dál)
zábal je určitě super, jak to rychle srazit - ale u nás doma je zvykem srážet až od těch 39 zábalem - ona i ta teplota je prospěšná - i když nesmí trvat dlouho a být vysoká
hlavně, že to kleslo a 38,2 už není taková hrůza - chce to hlídat
eventuálně střídat paralenové léky s brufenovými - po čtyřech hodinách, kdyby to nechtělo klesat a pořád bylo nad 38, tak se dá po čtyřech hodinách od podání první dávky dát další, ale léku jiného složení (např. Panadol x Nurofen) - to mi také radily na pohotovosti a dokonce mi k tomu daly i tabulku kolik čeho pro jak staré dítě a jak střídat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 17:38

@petramrk jo to vim jak stridat, mame super doktorku.. Spis jak jsem psala mam strach z mala tekutin, viz vyse.. Tak uvidim, jak bude pit a jestli bude jeste zvracet a prujmovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.5.14 17:42

@veverkas22 chápu, já psala jen vlastní zkušenost :)

jinak můžeš sledovat stav sliznic - kdyby měla suchou pusinku uvnitř, tak už by byla bez tekutin, ale půl litru v době horečky a bolesti v krku není zas tak málo - jen máš pravdu, že je třeba to hlídat a kdyby se ti cokoli nezdálo, tak klidně jeď, za mě raděj několikrát zbytečně, než jen jedinkrát pozdě :)
za jeden den by se ale ve třech letech rozhodně neměla odvodnit :)
tak se držte a ať je co nejdřív líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.5.14 17:44

@veverkas22, ještě jedna věc - hlavně ji k tomu pití nenuť. Ono to svádí - v rámci nám neustále vtloukaného dodržování pitného režimu při nemoci - ale vždycky je potřeba zvážit celou situaci. Bylo by kontraproduktivní snažit se ji přimět k pití, když má žaludek „na vodě“. Ber to podle sebe, jak se při nemoci cítíš - také do sebe jistě nenaliješ předepsané množství tekutin.

V tuto chvíli je potřeba především, aby zabrala ATB - to je otázka 1-2 dnů.
Jakmile zaberou, holčině se uleví - a začne lépe spolupracovat, včetně pití.

Tříleté dítě už není miminko, nedehydruje se tak rychle - když bude dnes pít méně, jen pocucávat, nic se neděje. Zítra to dožene, jak jí začne být líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 17:52

Jsem klidnejsi, holky dik.. Nikdy teploty nemela, max k zubum, leky zabraly na poprve a i presto vzdycky litala jak magor, byla zizniva, hladova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
9.5.14 17:58

@veverkas22, poprvé je to vždycky nejhorší - časem se otrkáš a budeš líp vědět, co a jak. Budeš vědět, jak se chová, když jí opravdu není dobře, jak na co reaguje a tak. Teploty k zubům nejsou žádná nemoc, to se vůbec nedá srovnávat. Teď poprvé je opravdu nemocná a obě se musíte naučit, co s tím.
Manžel se mi dneska v noci vrací ze služebky, chci na něj počkat, tak budu docela dlouho vzhůru - kdybys potřebovala, klidně dej vědět, jak to vypadá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.5.14 18:30

@veverkas22 já z toho poprvé byla taky fakt na palici, nikdy nebyla nemocná a od té doby taky zase klid, ale když už byla tak rovnou zápal plic a to ještě s neklesajícíma teplotama s dvojema atb, protože první nějak nestačily - a to jsem zdravotník a i tak jsem z toho byla vyjukaná a volala na pohotovost
u kluka, když měl horečky asi na 5ti měsících (cca. - už si to nepamatuju přesně) - tak už jsem byla klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
9.5.14 20:20

Tak uz byla lepsi po tom zabalu, dokonce byla 15 minut princezna :-) dalsi leky zvladla, zaludek uz je lepsi.. Ted uz zase zacina hicovat, tak snad bude klidna noc:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí