Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege píše: Více
Nemusíš chodit nikam, když se ti nechce
Knmo
K mori bych asi sama nejela
No tak vyjeď, co ti brání.
Koukni na lasty a zítra už můžeš být u moře. Nebo divadlo. Letní shakespearowské slavnosti na hradě. Dneska je Othello. To ještě stihneš. Začíná to ve 20.30 h, to už bude chládek. ![]()
A jinak teď bude rušno na Mallorce a ve Španělsku. Úplné zatmění slunce.
A i v Čechách budou k vidění perseidy.
@Venetia píše: Více
To máš pravdu, stejnou pohodu mám teď i doma, akorát to moře u toho chybí. Jenže když budu chtít nějakou zábavu po zbytek roku, tak to zas bude, že jsem měl na to 2 měsíce v létě, přičemž sama odjela hlavně kvůli tomu, že se nebude smažit 2 měsíce při 40°C, když cca měsíc nebude mít k ruce pomocnici, takže bude jak přivázaná k topení, a já také. ![]()
Já bych si to moře užil i sám, ale muselo by být podle mých představ, tj. ráno vstanu, jdu se vykoupat, skočím na snídaní, jdu se opalovat a koupat, pak obed, siesta, pak zase koupání a slunění s knížkou, večeře, nějaká procházka a zábava, a na kutě.
Ale ne 1/2 km od pláže, muset si kuchtit a lítat po obchodech, bát se štěnic a jiné havěti, být dostupný na telefonu a Internetu podlé svého tarifu a aby týden nestál 30 a více tisíc na jednoho. Zatím jsem nic takového, co by mě oslovilo, nenašel, ale nemusím to za každou cenu hrotit. To jenom pomocnice do mě včera ryla, ať nesedím doma, a využiju toho, že jsem sám a mohu si dělat, co chci. ![]()
@marin píše: Více
Tak divadlo jsem nestihl, to chtělo předevčírem a byl bych i tématický.
![]()
Jaké divadlo jsi nestihl?
Dneska to ještě stihneš. Je to fajn zážitek venku v areálu hradu.
Tak to co popisujes, bych taky nechtela
Ta prvni verze je snad normal?
Akorat to more pred snídani je spíše pro skrivany
@Adull píše: Více
Věř tomu dál. Někdo musí snášet hloupost se sebeduverou.
Zkratka zosobnene:" Myslet znamená…, vid holcino.
@stock píše: Více
Klidně buď zosobněná sebedůvěra…já tvojí hloupost snesu neboj…jsem tolerantní
..
@Venetia píše: Více
Njn, když já musel na dovolené vstávat v 6, abych obsadil 1 slunečník a 2-3 lehátka v 1. linii u moře. A nebylo to z nějaké vychcanosti, ale z nevyhnutnosti, protože byl setsakramentský rozdíl pak táhnout 40 kg dítě 20 m od moře, anebo 50 m.
Sice jsem se s rodinou kvůli tomu hádal, jelikož dítě šlo kolikrát na pláž až kolem 17 hod., když většinou už nějaká místa v 1. linii byla volná + jsme pak měli jsme s hotelem domluveno, že můžeme použít privátní slunečník a lehátka pro VIP návštěvy majitele hotelu, kteří se tam vyskytovali jenom párkrát za sezonu, takže postižené dítě mohlo být blíž u moře i když výjimečně dorazilo na pláž dříve, jenže švagrové to takhle vyhovovalo, že měla s mladším zarezervované lukrativní místo v 1. línii již od rána, tak kvůli tomu ryla do manželky, aby mě zpracovala.
![]()
Já měl pak rozbitý celý den, protože často už se mi pak nechtělo spát, tak jsem se hned vykoupal a šel na snídani, jenže pak jsem byl ospalý odpoledne anebo večer, což zas bylo špatné, že si ani nejdu zahrát s dítětem fotbal anebo ping - pong, a zas, když jsem se vrátil dospat, tak jsem se vzbudil až před polednem. ![]()
Když jsem se v půlce dovolené a vyřízení VIP místa ředitele hotelů vzbouřil a odmítl ráno vstávat, tak to stejně dělala manželka, přesto že se často sama pořádně s dítětem nevyspala, a to jenom kvůli tomu, aby do mě švagrová neryla a abychom se spolu nehádali. ![]()
A tak je to u náš často - když se vzbouřím, a odmítnu něco dělat, v čem nevidím smysl, tak si to vezme na bedra manželka a stejně se to udělá, jenom aby švagrová zbytečně neryla a nedělala rozbroje. A když to naopak udělám kvůli manželce, protože jí lituji, že toho má stejně dost naloženo, tak jsem bačkora, co se nedokáže postavit manželce. ![]()
Ať si tam sedne švagrová v 6 ráno, a vám dá pokoj svatý
Proto jsem radši jezdila bez dalších prudiču ![]()
Neber to ve zlém, ale připomínáš mně matky, kterým dítě odjede na tábor nebo k babičce a stejně si to samy neužijí.
Máš rodinu měsíc a půl pryč a sedíš stejně doma a vzpomínáš, jak to bylo před lety u moře s rodinou. Vždyť si tam mohl už být a užít si to sám na maximum. ![]()
@marin píše: Více
Njn, když mě zůstala kočka na krku a první měsíc nebylo kam dát, protože pomocnice byla pryč. No a také v kšeftu mě nikdo nezastoupí a to je pořád něco. Kdybych věděl, že nikdo nebude týden otravovat, tak bych něco naplánoval, ale to je furt něco, kvůli čemu tu musím být.
I teď čekám, jestli zavolají z baráku, že tam skončili nějaké práce, ale není jisté, jestli to bude dnes anebo až v pondělí, a já je mám vyplatit, takže sobota v čudu, protože v poledne jsem musel zkontrolovat, jestli vůbec makají a ten jsem v pozoru, jestli tam budu muset jet to zaplatit anebo se to zase odloží. ![]()
Tak jim normálně oznam, že týden budeš pryč. A buď jim to vyplatíš hned nebo až se vrátíš. Kočku už ti teď má kdo pohlídat?