Milenky sem nová diskuze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30346
9.8.26 09:25
@stock píše: Více

Když má dospělé děti, tak může za života napsat závěť nebo majetek někomu převést. Tady jde o dědění, když dotyčný zemře a nemá závěť. Tam jsou dědici podle zákona v různých liniích. Jen tak nechat někoho vydědit není vůbec jednoduché, to by musel spáchat zvlášť těžký čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
9.8.26 09:32
@jege píše: Více

Ne, chci vypadnout a chvíli si od nich odpočinout. Maji ruce a nohy, takže se můžou o sebe postarat sami

• Citovat
  • Upravit
30346
9.8.26 09:34
@Virgin_Mojito píše: Více

To jsou takoví ti programový stěžovači na všechno, ale ve výsledku se mu tam ani nechce, protože kdyby opravdu chtěl, tak si to zařídí. On musí, bez něj by to nešlo atd. Všechno se nějak dá vymyslet, když se chce. Je to třeba náročnější, ale dá se to. Ale musel by něco změnit, něco udělat jinak, jít mimo svojí komfortní zónu. Lepší je nechat se politovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25048
9.8.26 09:34
@marin píše: Více

I Tobe dík, za upřesnění. Je překvapující, že manželka může treba různě zmanipulovat manžela při sepsání závěti. Nojo, ale je to jak to je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
9.8.26 09:37
@sirikit píše: Více

Tak nutné to není, ale je to diskuze..a když tu někdo píše vysloveně nesmysly na základě svých domněnek, člověk má tendence to uvádět na pravou míru :nevim: :jazyk: A ono by se to dalo říct i naopak, že vy přesvědčujete o své pravdě mě…a to mi přijde horší… přesvědčovat někoho, jak to má určitě blbý, než když vám oponuje dotyčný, který asi o svém životě ví přeci jen víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30346
9.8.26 09:39

Riziko je to hlavně u těch starších lidí, kdy už třeba klepe na dveře Alzheimer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25048
9.8.26 09:51

Tak tomu věřím…
Překvapilo mě to, tady v podstatě vydedit vlastni dítě není možné. A tak je to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10204
9.8.26 09:53

Pokud by dítě vydědil, tak musi uvést důvod…musi prokázat, že dítě nemělo zájem, neposkytlo potřebnou pomoc, bylo odsouzené za trestný čin a tuším od r.2014 do toho spadá i to, že bere drogy, má dluhy a zatížilo by tim rodinu. Pokud to ten dotyčný vyřeší za života a daruje, tak se vyhne nejen poplatkům u notáře…což se počítá z hodnoty majetku, tak i následným dohadům při projednávání dědictví, protože v den úmrtí nic prakticky nevlastnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10204
9.8.26 09:58

Neopomenutelný dědic je i dospělé dítě a v případě jeho úmrtí vnouče…aby nic nedostalo, tak ho musi vydědit…nestačí závěť. Jsou podíly, které musi ze zákona dostat jak nezletilé dítě(tam je to trošku vyšší)tak dospělé dítě…proto to lidi řeší, že ještě za života majetek přepíší na někoho jiného a nebo holt musi toho dotyčného vydědit…ale to neni az tak jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25048
9.8.26 10:07
@Adull píše: Více

Dík, už to chápu, zrovna jsem se chtěla zeptat na ta vnoucata :), abych to trochu zkomplikovala..
No ale „hezky“ to není vůbec, tedy z toho moralniho hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
9.8.26 10:11
@Luxusnixicht píše: Více

Jestli jsem se tě někdy něčím dotkla, tak se taky omlouvám. :kytka:
A ano, pro moje nastavení je to nepochopitelné a možná jsem to dala nekdy najevo dost příkře

Příspěvek upraven 09.08.26 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109081
9.8.26 10:13
@Virgin_Mojito píše: Více

A jak by to podle tebe měl udělat?
Za mne s tou prací by to určitě řešit šlo, ale s tou rodinou těžko, pokud by se na ně nevykaslal a stál se imunním vůči urážkam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virgin_Mojito
9.8.26 10:18
@Venetia píše: Více

Rodina mu zakazuje se normálně stravovat nebo mu zakazuje jet na dovolenou? Teď nevím, o čem píšeš. :nevim:
Já jsem na ty chronické stěžovatele úplně alergická, představ si, že se s ním musíš hádat kvůli každé kravině, kterou tady zmiňuje, že to nejde. S někým takovým bych nebyla ani minutu.

• Citovat
  • Upravit
30346
9.8.26 10:28
@Adull píše: Více

To ano, i v závěti na něj musí něčím pamatovat, myslím, že je to u dospělého 1/4 zákonného podílu, který by dostal celý, kdyby závěť nebyla. Je to složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virgin_Mojito
9.8.26 10:31

Lepší je nechat se politovat. Sice se nezmění vůbec nic, ale asi jim ta lítost stačí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová