Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@marin píše: Více
Z mojej skusenosti som schopna vyuzivat ai na inspiraciu v oblastiach, o ktorych mam nejake povedomie.
Je to super, ako pises.
U nas dcera taky…sama si aktivne hledala brigady uz od 13 let…byla pak i s tehdejsim pritelem ve Svycarsku na 2 mesice a pracovali pres leto v hotelu…ale to pak rikala, ze uz nikdy vic, ze se radeji bude ucit
I kdyz penize si vydelala moc pekny… Pak byla v Mekaci, to ji docela bavilo, meli tam fajn partu, i spolu ruzne chodili na akce..pak zkousela Wolta, ale to ji nechytlo, ted dela na recepci v hotelu…tam je uz docela dlouho a je fajn, ze to zvlada i pri skole..vetsinou chodi jen vikendy…
@sirikit píše: Více
Ked sa pozeram na seba, ked som mala 20 a teraz - je tam mentalny posun, aspon v to dufam ![]()
To je asi normalne, ze vekom nadobudame…
Ked sa pozeram na generaciu mojich rodicov - v 20ke boli rodicmi, ale nebolo to pre ich uzasnu zrelost, skor preto, ze im spolocnost nedavala na vyber, ta cesta zivotom bola unifikovana a pomerne jasna.
Teraz je ten chaos v hodnotach o dost vacsi. A to ma vplyv aj na mladych ludi.
@Centropen píše: Více
I ve škole, protože se dělá všechno pro to, aby to bavilo, aby se nemuseli moc učit.
Už pomalu se přichází na to, že třeba učením nazpaměť si procvičuješ mozek, stejně tak psaní rukou. V západní Evropě přechází ve školách z tabletů zase na ruční psaní.
Příspěvek upraven 10.08.26 v 22:02
@Mkmkz píše: Více
V pohodě, jsem vyznavač zákona příčiny a důsledku.
Za nás taky bývali flákoňové i cílevědomí lidé, kteří se snažili budovat nějaké hodnoty.
Samozřejmě připouštím, že hodnoty mohou být rozličné.
Někdo chce rekonstruovat dům po rodičích nebo si postavit vlastní na hypotéku, mít dobrou práci, chlapečka, holčičku, pejska kočičku, dvě dovolené ročně a „žít tak, jak se má“, jinej chce batůžkařit, poznat svět a docela klidně kotvit každých pár let někde jinde, a ještě jiný si chce užívat svobody, nic nemuset, nedělat, co ho nebaví a když ho vyrazí z práce pro neschopnost, najít si jinou, zpravidla o stupeň podřadnější, případně žádnou a na někoho se přicucnout, bydlet do 40 u rodičů nebo ve spolubydlení, protože s nárazovým příjmem si na nic slušnějšího neušetří - fakt každého věc, jak se svým životem naloží.
Akorát by všichni vespolek měli přijmout svoji volbu se všemi důsledky, protože žádná verze není beze zbytku ideální.
Z těch tří dneska mi tam teda přišel nejvíc na mrtvici ten šéf. ![]()
@Fukitol bagr je pohoda, ale až budeme studovat jak vyměnit baterii v plugin hybridovém motoru, protože stejnou zkušenost se servisáky jako @sirikit mají i mimojiné autoservisy, bude to o poznání horší.
Nevím, nevím, jestli by se našel tutorial na YT ![]()
Popravdě, aktuálně bych zhasla i na výměně žárovky ve světlech.
@sirikit mala som skor na mysli ten „nazor snehovych vlociek na fungovanie sveta“. Nemyslim si, ze generacie pred nimi ten nazor mali lepsi. Len nad sebou mali tvrdsiu ruku.
@Mkmkz píše: Více
No, asi bych fakt úplně nezevšeobecňovala, každopádně vzdor tvrdší ruce jsem alespoň já měla názor na docela odlišném pólu názorového spekra.
Ale z veselé historky zas nechci dělat celovečerák, oni si mlaďoši nějak poradí a pana vedoucího z nich snad neklepne. ![]()
Tak molo nám slíbil prodloužit rok předtím, ale když jsme dorazili, tak bylo ještě kratší a plavčík se omlouval, že jej sice pro nás prodloužil (studoval kdysi v Moskve, takže uměl rusky a byli jsme s ním v kontaktu přes WA a FB), ale pár dní před naším příjezdem přijel majitel a polovinu dřevěných „palet“ zkonfiskoval pro jiný svůj hotel. Ale že nám udělá další, jenom to musím zařídit s vedením hotelu.
Hlavním managerem hotelu byla neteř majitele, která za tu dobu, co jsme tam jezdili, se stihla obstojně naučit rusky a manželka se s ní celkem spřátelila, takže se s ní na tom domluvila a hned se zeptala i ohledně rezervace míst. Domluvily se, že to probere s majitelem hotelu, protože takové věci běžně nedělají, aby to pak po nich z různých důvodů nechtěli další a další hosté, no a za pár dní nám nabídla právě možnost použít ty VIP míst majitele, pokud zrovna nebudou obsazena.
Nebylo to to pravé ořechové, je to trochu stranou a hodně na očích, což švagrové dost vadilo, že nás tam budou očumovat jak exotická zvířata, takže nadále trvala na obsazení vhodných míst brzo ráno. Pro mě to ale stačilo, protože byla šance, že v podvečer budou nejaká místa v první linii volná i tak, a pokud ne anebo dorazíme dříve, tak je tam vždy rezervní řešení v podobě VIP slunečníku, takže jsem už ráno vstávat odmítl. Já se za své dítě nestydím, nemám za zač a klidně na nás může čumět celá pláž.
![]()
@MyMelody píše: Více
Houby na romantiku, rozdat jste si to tam chtěli a oni Vám to překazili. Romantický sex na pláži, jenom moře, rackové, písek v (_!_) i XYZ, a najednou kazišuci na loďce!
![]()
@Centropen píše: Více
Náhodou, nám všichni vycházeli vstříc i bez nějakých zákonů, dobrovolně a zadarmo. Jezdili jsme tam asi 7-8 let, s vedením i zaměstnanci jsme byli jedna ruka a manželka si tam udělala kopec známých. Třeba v jídelně jsme měli povoleno brát vše co chceme a potřebujeme na pokoj, protože starší dítě jsme krmili na pokoji a jídlo jsme mu nosili v krabičkách a termoskách.
Mně tam sympatizovala jedna moc hezká kočka a furt mě zvala večer na hlavní bar, kde dělala, ať se stavím na koktejl, ale večer jsem měl toho tak akorát a když byly síly, tak raději jsem s mladším jel do Faliraky na hlavní třídu.
Tady je Evička přes den u bazénu i večer na hlavním baru.
![]()

Příspěvek upraven 11.08.26 v 00:36
@MyMelody píše: Více
@jege píše: Více
Ajo, to dava smysl, ty mas invalidni dite? To se omlouvam, za hloupy prispevek. Klobouk dolu pred tebou, ze mu doprejete i dovolenou u more. Musi to byt meganarocne, nedovedu si predstavit.
Na cumici lidi bych se vykaslal, nekteri by si z takoveho pecujiciho otce meli vzit priklad