Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mkmkz píše: Více
Ked som este chlastala, male davky som nepoznala, mali sme partu, kde bolo pitie tak nejak standart, divadelnici, filmari, novinari a v tomto prostredi sa proste pije, niektori z kamaratov boli regulerni alkoholici, co skoncili na liecbe. Mali sme take opilecke tahy, ze sme popijali hodiny v divadelnom klube, po zaverecnej sme sa presunuli do baru a ked nam zavreli bar, islo sa este k niekomu domov, dorazili sme sa do nemoty a dospali rano.
Příspěvek upraven 28.08.26 v 12:46
@Virgin_Mojito píše: Více
Njn, to víš Karle! Jeli k moři s invalidním dítětem a mě nechaly doma s pomocnici, abych se v noci sám nebál. A 50 kg dítě tam budou tahat na sobě sami. To dává logiku, že?
![]()
@jege píše: Více
Skoro tolik váží moje devítileté dítě. Občas ho kousek táhnu. Ne, tím nesrovnávám, jen mě to tak napadlo.
Já bych ten alkohol fakt zas až takhle nedémonizovala, jakkoli mu nechci dělat reklamu.
Viděla jsem, jak AD změnily svého času ex, a do toho teda osobně nejdu, pokud nebudu mít opravdu vážné psychické problémy.
Nepíšu o alkoholismu a denním pití, nebo o nárazovém popíjení, zato do opilosti.
Sama si troufám říct, že s alkoholem umím zacházet a mám k němu obezřetný přístup typu „dobrý sluha, zlý pán“.
Většinou, pokud už piju, pak opravdu pro umocnění pocitu pohodička- léto, neřídím, válím se u bazénu a dám si střik, nebo, fakt jen párkrát do roka, na vyklidnění, což funguje super, anebo na radost typu „pes je těhotnej?
A na to se napijem, ať to dobře dopadne!
“
@MyMelody píše: Více
Minule som vo vlaku v restauracnom vozni pocuvala dve pripite zeny. Jedna hovorila o tom, ako isli na dovolenku a tam celu dovolenku s chlapom prepili. Od prichodu na hotel az po odlet. Vlastne ani nevedeli kde su, ci je rano, alebo vecer…
A vraj to bola super dovolenka.
Hej, mladost bola krusna, najst si partiu, ktora je zaujimava a mozes v nej nepit. Ale podarilo sa.
@Velryba černá píše: Více
No ja som na druhy den bola nemozna, silne bolesti hlavy, ale stejne som na dalsom tahu znovu opila. Kupodivu to u mna zavislost nevytvorilo a ked som odisla z nasej party, nejak postupne som pit prestala a teraz uz nepijem takmer vobec, si dam raz za rok dve deci vina.
Nadherna dovolenka!
A ano, mladost je krusna.
@sirikit píše: Více
S tvojim ex skusenosti nemam, s ad ano. Podrzali ma ked bolo treba a ked som ich uz nepotrebovala, dalo sa ich zbavit. Nezanechali mi zavislost, ani ma nepotiahli hlbsie, ako som bola. Co alkohol robi…
Co sa tyka alkoholu, som fakt striktna. Podla mna ta obera o to pekne. O tie odtienky, ktore robia ten zivot krajsim.
Ano, viem, ze vela ludi spolocensky pije. A zvladaju to.
Můj chlap nepije asi tak posledních 15 let. Žádná velká tragédie to není a na to ještě nikdo neumřel ![]()
@Virgin_Mojito píše: Více
No, kdyby si měl člověk vybrat z extrémů chlastat moc nebo vůbec, bližší je mi určitě to „vůbec“.
K alkoholu mám takový neutrální vztah, v podstatě je mi jedno.
Tady doma jsem obklopena chlastem vysoké kvality, mnoha druhů, jak to sem lidi věčně tahají, a že bych si dala nějakou dobrotu jen tak, to mě napadne jen párkrát do roka.
Obvykle jde o domácí vaječňák v průběhu adventu.
![]()