Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jege píše: Více
Jo tak, když jeli na 5 dní, tak to je jasné. Já myslela původně, než jsi to upřesňoval, že na týden. Druhá dcera přijede v neděli večer, v úterý na 2 hodiny do školy a ve středu brzy ráno už jede se školou na týden na poznávací zájezd do zahraničí, myslím Belgie a Lucembursko. Ale ta už jde do čtvrťáku na gymplu. Ale tak to měla celé prázdniny 2 dny doma max., přebalila a už zase někam fičela. Ale už sama říkala, že to docela přehnala, že toho bylo hodně. Jenže se ničeho nechtěla vzdát a něco odřeknout.
@sirikit píše: Více
Však to bylo jen na zkoušku. Myslím, že ten aperol by mi nechutnal ani v alko provedení. Je to sladké hořké, vlastně úplně divné.
No zase je to tady. Psal jsi o chaotickém plánování dovolené, že se švagrová rozhodla za hodinu apod. Najednou do toho montuješ dítě. Já věděla, že nemá cenu to komentovat.
@Virgin_Mojito píše: Více
A hlavne alkohol je depresant a karcinogen, kto by to pil.
@Virgin_Mojito píše: Vícenejdříve psal, že to nusi mít s dítětem všechno naplánované, že to neni jen tak hledat hotel k tomu uzpůsobeny, slunečníky v první rade od 6 ráno, atd. A Najednou to zvládnou na poslední chvíli a někam k utesum.
@marin píše: Více
Kolik lidí, tolik chutí.
Jak píšu - nealko drinky jsou samozřejmě taky chutné, ale protože vím, jak mají chutnat ty alkoholické, poznám, že ta jiskra, kterou dává alkohol, tam prostě chybí. ![]()
Jenže jasně, hubnutí, zdravý životní styl a řízení motorového vozidla holt s alkoholem dohromady nejde, takže jsem tuhle na grilovačce pila virgin aperol spritz taky.
Ale jak říká Myšák o Birrelu - pivo bez radosti. ![]()
@Virgin_Mojito píše: Více
Ano, protože když jsem také namítnul, proč si to jako nenaplánovaly předem, tak mě švagrová uzemnila, že nevěděly, jak se bude dítě cítít po 2 přeletech a jestli jej bude možné ponechat na pomocnici. Když to po příletu v sobotu sama manželka navrhovala, tak prý je unavená a není schopná dalšího letu. Já se do toho nemíchal, naopak jsem si říkal, že aspoň budou sedět doma a budou se řešit aktuální záležitosti s barákem, ale v pondělí večer najednou otočila a v úterý už to bylo urgentní.
A jelikož vím, že když se ty dvě pro něco rozhodnou, tak přes to nejede vlak a čím déle se váhá, tak tím horší možností zbývají, navíc jsem byl požádán o pomoc, tak jsem se v úterý odpoledne do toho zapojil i sám, aby si aspoň to mladší dítě užilo trochu normální dovolenou a neletěli tam jenom na víkend anebo abychom se pak nehádali, že prvních pár dní nebude v nové škole. ![]()
Ano, se starším, invalidním. Tam je bezbarierovost alfou a omegou a jenom pár dní trvá aklimatizace, takže s ním na méně než na 10-11 plných dní nejezdíme. Tohle je jenom pro ně dvě a mladší dítě, které žádné větší zdravotní omezení nemá, takže tam nějaká bezbarierovost hotelu, pláže a moře nehraje roli.
Jestli jsem to správně pochopila, nemocné dítě zůstalo doma s otcem a pomocnicí, dovolenkovat se jela jen manželka se švagrovou a mladší dítě, co právě nastupuje na tu střední.
Mě spíš zaujalo, že nemocné dítě psychicky nezvládne návštěvu lékaře v ordinaci s pomocí posádky sanitního vozu, ale přesuny na letiště, transfer do letadla, let, odbavení, transfer na ubytování a každodenní přesun k moři a zpět zvládá v pohodě. ![]()
No a proč v kontextu této vaší dovolené najednou do toho montuješ invalidní dítě, které zůstalo doma. Moje otázka je pouze rétorická. ![]()
Evidentně se chováte impulzivně tam úplně všichni. A podle toho ty výsledky vypadají.
Tak to se omlouvám, to jsem špatně pochopila, já myslela, že jeli i s ním. Přišlo mně to divné, že by takhle na poslední chvíli zajišťovali transfer a k útesům. Pokud jely jen ony 2 a mladší syn, tak v tom nevidím žádný problém takhle na poslední chvíli. Naopak si maminky užije i mladší syn.