Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,máme doma 7týdenní holčičku a moc nás trápí,že se nedívá do obličeje a tak se na nás ani neusmívá. Myslím,že okolí sleduje,nebo spíše se občas zadívá a jen tak kouká,ale do obličeje se lidem nedívá.Usmívá se hezky,když spinká,to je k popukání,ale to je nevědomí smích ze spaní.
Poradíte,jak zaujmout pohled miminka?Zkoušíme se dostat do jeho zorného pole nebo i barevné hračky,ale neúspěšně ![]()
Může to být i tím,že se narodila o tři týdny dříve a pak měla žloutenku? I když se narodila dříve,tak byla v pořádku s váhou 3,2 kg.
Děkujeme za rady
Aničko naše malá se na tatínka usmála poprvé vědomně ve 4týdnech. Jenže ne úplně tak na něj jako na jeho rozcuch na hlavě
Mě se taky zezačátku pořád dívala hlavně na vlasy a nebo na naušnice ![]()
Hele neboj, tohle přijde. Mimochodem moje malá se sice ve 4týdnech poprvé usmála, ale pak to zopakovala až o dva týdny později a s úsměvy opravdu velmi šetřila. Asi od 2.měsíce je to sluníčko a tlemí se na všechno (především na prázdou zeď nebo prostě tam, kde nic neni
) a pak i na nás když děláme opičky.
Každý miminko je jiný. A nemysli si že se na tebe nedívá. Dívá, jen to ty zrovna třeba nevidíš. Ona moc dobře ví, že ty jsi její maminka! ![]()
Dej tomu čas a žádný stresy. Tabulkový miminka neexistujou! ![]()
Jo a naše malá i ve třech měsících mnohdy hází bobek na nějaký chrastítka, kterýma jí mrskám před obličejem, raději se dívá do blba, nebo prostě jinam, pač jí to zřejmě otravuje
![]()
může to být tím, že se narodila dřív…taky mě trápilo, že se naše holky neusmívají…a řešila jsem to přesně v tomhle týdnu…ptala jsem se neuroložky a ta mě uklidnila, že mám holkám dát čas, že ty 4 týdny, který měly být ještě v bříšku prostě neuspěchám a 3 dny na to jsem se dočkala prvních úsměvů, když jsem na ně dělala „opičky“. a jak zaujmout? víc, než hračky je zajímal hlasovej projev…prostě náš hlas znají děti už dlouho
tak přeju brzo krásný úsměvy ![]()
tak s tim hlasem máš monduell naprostou pravdu.
Na mojí malou spíš než mluvení zabírá když jí zpívám. Ale nějaký pitominy
co si právě vymyslim. To vždycky zírá jako by si říkala „no tohle snad mámo nemyslíš vážně“
No, ale zaujme jí to ![]()
Mimochodem, trochu mimo téma, ta moje vopice poznám když pohádku čtu z knížky a když jí říkám z patra a zpaměti. Prostě nesnáší čtené slovo to se vždycky vzteká
No tak musim pohádky lovit hluboko v paměti a nebo si je vymýšlet ![]()
MirušeProdigy píše:
tak s tim hlasem máš monduell naprostou pravdu.Na mojí malou spíš než mluvení zabírá když jí zpívám. Ale nějaký pitominy
co si právě vymyslim. To vždycky zírá jako by si říkala „no tohle snad mámo nemyslíš vážně“
![]()
![]()
No, ale zaujme jí to
Mimochodem, trochu mimo téma, ta moje vopice poznám když pohádku čtu z knížky a když jí říkám z patra a zpaměti. Prostě nesnáší čtené slovo to se vždycky vzteká
No tak musim pohádky lovit hluboko v paměti a nebo si je vymýšlet
jojo dětičky…ty se nenechají utáhnout na vařený nudli
a našim holkám se taky zpívání líbí! a pak se jim líbí takový ty blbosti, jak s jazykem mezi rty jakoby prdím pusou…tomu se hrozně smějou a jedna už to napodobuje… ![]()
monduell píše:MirušeProdigy píše:
tak s tim hlasem máš monduell naprostou pravdu.Na mojí malou spíš než mluvení zabírá když jí zpívám. Ale nějaký pitominy
![]()
![]()
No, ale zaujme jí to
No tak musim pohádky lovit hluboko v paměti a nebo si je vymýšlet
jojo dětičky…ty se nenechají utáhnout na vařený nudli
a našim holkám se taky zpívání líbí! a pak se jim líbí takový ty blbosti, jak s jazykem mezi rty jakoby prdím pusou…tomu se hrozně smějou a jedna už to napodobuje…
Hm, jsem moje dítě ve dvou měsících naučila vyplazovatjazyk
se může potrhat když dělám to co ty, nebo prostě vyplazuju
Tak jí to opár měsíců budu ještě pracněji odnaučovat
![]()
Mimo téma. Zakladatelko pardon!
![]()
děkujeme za odpovědi, moc jste nás potěšili i uklidnili
už asi blbnu z toho stereotypu (i když krásného
) a pak si přečtu,že není něco,jak má být a jsem z toho nesvá
díky díky ![]()
Aničko fakt neboj, nečti chytrý knížky, nestresuj se tím, když kamarádky budou chválit svoje geniální děti a užívej si toho, že máš doma jedinečnej originál ![]()
monduell píše:
Aničko fakt neboj, nečti chytrý knížky, nestresuj se tím, když kamarádky budou chválit svoje geniální děti a užívej si toho, že máš doma jedinečnej originál
Přesně tááák
Hele já tu chodim do uzavřené skupiny stejně starých miminek a můžu ti říct, že kdybych měla srovnávat tak už se asi zblázním. Ta moje žabka je prostě jemně opožděná
Ba nééé, ona je příšerně líná ![]()
Srovnávat se nemá. Moje kamarádka byla na prášky, že její dvouletý syn ještě nemluvil a že o dva měsíce mladší syn její kamarádky mluvil už plynule. jsem jí říkala, ať tomu dá šas…no a do měsíce se rozkecal rychlostí blesku, a teď tu hubu nezavře, až mnohdy kámoška lituje
![]()
Prostě některé děti se usmívají od 3týdnů, některé od dvou měsíců, některé pozorují hračky brzo, některé hračky dlooouho nezajímaj. Máš svůj jedinečný origoš, tak buď ráda, protože s tabulkovym miminem by byla podle mě nuda
, kdybys věděla kdy přesně co udělá. takhle má člověk radost z každýho neočekávanýho pokroku.
A vsaď se že za týden, dva sem napíšeš, že z vás mrně nespustí oči
![]()
vy jste nejzlatější
už se nemůžeme dočkat, ale je pravda, že každý den je něco nového a vždycky jsme z toho nadšení ![]()
přeji vám krásnou neděli, my utíkáme ven, protože začlo krásně svítit sluníčko ![]()
anicka567 píše:
vy jste nejzlatější![]()
už se nemůžeme dočkat, ale je pravda, že každý den je něco nového a vždycky jsme z toho nadšení
přeji vám krásnou neděli, my utíkáme ven, protože začlo krásně svítit sluníčko
Kdeee? Já chci taky sluníčkooooooooooooo ![]()
Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi na téma miminko se nedívá do obličeje a nijak nereaguje. Máme dvouměsíčního chlapečka, který nevnímá, nemá oční kontakt, neusmívá se, pouze se usmívá ze spaní občas. Nereaguje na hračky, na maminku, často pláče. Je předčasně narozený o 4 týdny, měl novorozeneckou žloutenku. Podstoupili jsme EEG, sono mozku, vyšetření očního pozadí, vše v pořádku. Prosíme o radu, zda jste měli podobné problémy, které postupně vymizely. Bohužel nevidíme, vůbec žádné pokroky. Ty problémy jsou velmi podobné, které měla uživatelka anicka567. Kdyby ji někdo znal a věděl, zda se její holčička postupně zlepšila, byly bychom rovněž vděčni. Moc děkujeme
@eva120 píše:
Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi na téma miminko se nedívá do obličeje a nijak nereaguje. Máme dvouměsíčního chlapečka, který nevnímá, nemá oční kontakt, neusmívá se, pouze se usmívá ze spaní občas. Nereaguje na hračky, na maminku, často pláče. Je předčasně narozený o 4 týdny, měl novorozeneckou žloutenku. Podstoupili jsme EEG, sono mozku, vyšetření očního pozadí, vše v pořádku. Prosíme o radu, zda jste měli podobné problémy, které postupně vymizely. Bohužel nevidíme, vůbec žádné pokroky. Ty problémy jsou velmi podobné, které měla uživatelka anicka567. Kdyby ji někdo znal a věděl, zda se její holčička postupně zlepšila, byly bychom rovněž vděčni. Moc děkujeme
Neprehanej to, vždyť má 2 měsíce. Hračky ho zajímat opravdu nebudou, a na usmivani se má taky čas.
@Petullka82 píše:
Ahoj, co očkování?
očkování žádné zatím nepodstoupil.