Mimi se nedívá do obličeje

23
6.2.11 09:54

Mimi se nedívá do obličeje

Ahojky,máme doma 7týdenní holčičku a moc nás trápí,že se nedívá do obličeje a tak se na nás ani neusmívá. Myslím,že okolí sleduje,nebo spíše se občas zadívá a jen tak kouká,ale do obličeje se lidem nedívá.Usmívá se hezky,když spinká,to je k popukání,ale to je nevědomí smích ze spaní.
Poradíte,jak zaujmout pohled miminka?Zkoušíme se dostat do jeho zorného pole nebo i barevné hračky,ale neúspěšně :cry:
Může to být i tím,že se narodila o tři týdny dříve a pak měla žloutenku? I když se narodila dříve,tak byla v pořádku s váhou 3,2 kg.
Děkujeme za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9859
6.2.11 10:14

Aničko naše malá se na tatínka usmála poprvé vědomně ve 4týdnech. Jenže ne úplně tak na něj jako na jeho rozcuch na hlavě :mrgreen: Mě se taky zezačátku pořád dívala hlavně na vlasy a nebo na naušnice :-D

Hele neboj, tohle přijde. Mimochodem moje malá se sice ve 4týdnech poprvé usmála, ale pak to zopakovala až o dva týdny později a s úsměvy opravdu velmi šetřila. Asi od 2.měsíce je to sluníčko a tlemí se na všechno (především na prázdou zeď nebo prostě tam, kde nic neni :mrgreen: ) a pak i na nás když děláme opičky.

Každý miminko je jiný. A nemysli si že se na tebe nedívá. Dívá, jen to ty zrovna třeba nevidíš. Ona moc dobře ví, že ty jsi její maminka! :hug:

Dej tomu čas a žádný stresy. Tabulkový miminka neexistujou! :wink:

Jo a naše malá i ve třech měsících mnohdy hází bobek na nějaký chrastítka, kterýma jí mrskám před obličejem, raději se dívá do blba, nebo prostě jinam, pač jí to zřejmě otravuje :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
6.2.11 10:18

může to být tím, že se narodila dřív…taky mě trápilo, že se naše holky neusmívají…a řešila jsem to přesně v tomhle týdnu…ptala jsem se neuroložky a ta mě uklidnila, že mám holkám dát čas, že ty 4 týdny, který měly být ještě v bříšku prostě neuspěchám a 3 dny na to jsem se dočkala prvních úsměvů, když jsem na ně dělala „opičky“. a jak zaujmout? víc, než hračky je zajímal hlasovej projev…prostě náš hlas znají děti už dlouho :palec: tak přeju brzo krásný úsměvy :palec:

• Citovat
  • Upravit
9859
6.2.11 10:22

tak s tim hlasem máš monduell naprostou pravdu. :palec: Na mojí malou spíš než mluvení zabírá když jí zpívám. Ale nějaký pitominy :mrgreen: co si právě vymyslim. To vždycky zírá jako by si říkala „no tohle snad mámo nemyslíš vážně“ :lol: :lol: :lol: No, ale zaujme jí to :pankac:

Mimochodem, trochu mimo téma, ta moje vopice poznám když pohádku čtu z knížky a když jí říkám z patra a zpaměti. Prostě nesnáší čtené slovo to se vždycky vzteká :mrgreen: No tak musim pohádky lovit hluboko v paměti a nebo si je vymýšlet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
6.2.11 10:27
MirušeProdigy píše:
tak s tim hlasem máš monduell naprostou pravdu. :palec: Na mojí malou spíš než mluvení zabírá když jí zpívám. Ale nějaký pitominy :mrgreen: co si právě vymyslim. To vždycky zírá jako by si říkala „no tohle snad mámo nemyslíš vážně“ :lol: :lol: :lol: No, ale zaujme jí to :pankac:Mimochodem, trochu mimo téma, ta moje vopice poznám když pohádku čtu z knížky a když jí říkám z patra a zpaměti. Prostě nesnáší čtené slovo to se vždycky vzteká :mrgreen: No tak musim pohádky lovit hluboko v paměti a nebo si je vymýšlet :roll:
:mrgreen:

jojo dětičky…ty se nenechají utáhnout na vařený nudli :lol: a našim holkám se taky zpívání líbí! a pak se jim líbí takový ty blbosti, jak s jazykem mezi rty jakoby prdím pusou…tomu se hrozně smějou a jedna už to napodobuje… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9859
6.2.11 10:30
monduell píše:
MirušeProdigy píše:
tak s tim hlasem máš monduell naprostou pravdu. :palec: Na mojí malou spíš než mluvení zabírá když jí zpívám. Ale nějaký pitominy :mrgreen: co si právě vymyslim. To vždycky zírá jako by si říkala „no tohle snad mámo nemyslíš vážně“ :lol: :lol: :lol: No, ale zaujme jí to :pankac:Mimochodem, trochu mimo téma, ta moje vopice poznám když pohádku čtu z knížky a když jí říkám z patra a zpaměti. Prostě nesnáší čtené slovo to se vždycky vzteká :mrgreen: No tak musim pohádky lovit hluboko v paměti a nebo si je vymýšlet :roll:
:mrgreen:jojo dětičky…ty se nenechají utáhnout na vařený nudli :lol: a našim holkám se taky zpívání líbí! a pak se jim líbí takový ty blbosti, jak s jazykem mezi rty jakoby prdím pusou…tomu se hrozně smějou a jedna už to napodobuje… :mrgreen:

Hm, jsem moje dítě ve dvou měsících naučila vyplazovatjazyk :mrgreen: se může potrhat když dělám to co ty, nebo prostě vyplazuju :mrgreen: Tak jí to opár měsíců budu ještě pracněji odnaučovat :zed: :lol:

Mimo téma. Zakladatelko pardon! :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.2.11 10:35

děkujeme za odpovědi, moc jste nás potěšili i uklidnili :-) už asi blbnu z toho stereotypu (i když krásného :roll: ) a pak si přečtu,že není něco,jak má být a jsem z toho nesvá :zed: díky díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
6.2.11 10:52

Aničko fakt neboj, nečti chytrý knížky, nestresuj se tím, když kamarádky budou chválit svoje geniální děti a užívej si toho, že máš doma jedinečnej originál :palec:

• Citovat
  • Upravit
9859
6.2.11 10:57
monduell píše:
Aničko fakt neboj, nečti chytrý knížky, nestresuj se tím, když kamarádky budou chválit svoje geniální děti a užívej si toho, že máš doma jedinečnej originál :palec:

Přesně tááák :dance: :wink: Hele já tu chodim do uzavřené skupiny stejně starých miminek a můžu ti říct, že kdybych měla srovnávat tak už se asi zblázním. Ta moje žabka je prostě jemně opožděná :mrgreen: Ba nééé, ona je příšerně líná :mrgreen:

Srovnávat se nemá. Moje kamarádka byla na prášky, že její dvouletý syn ještě nemluvil a že o dva měsíce mladší syn její kamarádky mluvil už plynule. jsem jí říkala, ať tomu dá šas…no a do měsíce se rozkecal rychlostí blesku, a teď tu hubu nezavře, až mnohdy kámoška lituje :lol: :lol: :lol:

Prostě některé děti se usmívají od 3týdnů, některé od dvou měsíců, některé pozorují hračky brzo, některé hračky dlooouho nezajímaj. Máš svůj jedinečný origoš, tak buď ráda, protože s tabulkovym miminem by byla podle mě nuda :mrgreen: , kdybys věděla kdy přesně co udělá. takhle má člověk radost z každýho neočekávanýho pokroku.

A vsaď se že za týden, dva sem napíšeš, že z vás mrně nespustí oči :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.2.11 11:08

vy jste nejzlatější :srdce: :kytka: už se nemůžeme dočkat, ale je pravda, že každý den je něco nového a vždycky jsme z toho nadšení :dance:
přeji vám krásnou neděli, my utíkáme ven, protože začlo krásně svítit sluníčko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
6.2.11 11:21
anicka567 píše:
vy jste nejzlatější :srdce: :kytka: už se nemůžeme dočkat, ale je pravda, že každý den je něco nového a vždycky jsme z toho nadšení :dance:
přeji vám krásnou neděli, my utíkáme ven, protože začlo krásně svítit sluníčko :kytka:

Kdeee? Já chci taky sluníčkooooooooooooo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.11.20 11:47

2 měsíční chlapeček nereaguje

Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi na téma miminko se nedívá do obličeje a nijak nereaguje. Máme dvouměsíčního chlapečka, který nevnímá, nemá oční kontakt, neusmívá se, pouze se usmívá ze spaní občas. Nereaguje na hračky, na maminku, často pláče. Je předčasně narozený o 4 týdny, měl novorozeneckou žloutenku. Podstoupili jsme EEG, sono mozku, vyšetření očního pozadí, vše v pořádku. Prosíme o radu, zda jste měli podobné problémy, které postupně vymizely. Bohužel nevidíme, vůbec žádné pokroky. Ty problémy jsou velmi podobné, které měla uživatelka anicka567. Kdyby ji někdo znal a věděl, zda se její holčička postupně zlepšila, byly bychom rovněž vděčni. Moc děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.11.20 12:10
@eva120 píše:
Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi na téma miminko se nedívá do obličeje a nijak nereaguje. Máme dvouměsíčního chlapečka, který nevnímá, nemá oční kontakt, neusmívá se, pouze se usmívá ze spaní občas. Nereaguje na hračky, na maminku, často pláče. Je předčasně narozený o 4 týdny, měl novorozeneckou žloutenku. Podstoupili jsme EEG, sono mozku, vyšetření očního pozadí, vše v pořádku. Prosíme o radu, zda jste měli podobné problémy, které postupně vymizely. Bohužel nevidíme, vůbec žádné pokroky. Ty problémy jsou velmi podobné, které měla uživatelka anicka567. Kdyby ji někdo znal a věděl, zda se její holčička postupně zlepšila, byly bychom rovněž vděčni. Moc děkujeme

Neprehanej to, vždyť má 2 měsíce. Hračky ho zajímat opravdu nebudou, a na usmivani se má taky čas.

• Citovat
  • Upravit
2156
17.11.20 12:47

Ahoj, co očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.11.20 12:50
@Petullka82 píše:
Ahoj, co očkování?