Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A pediatrovi se neco nezda? My mame narozenou v terminu, ale mam dojem, ze ve 2 mesicich koukala na jednu jedinou hracku a ta blikala a hrala pisnicky..vyloudit usmev slo az taky pozdeji bych rekla a musely se delat psi kusy…jestli mimco ted neco zaujme, tak jsou to cernobile obrazce, myslim, ze to nejak dokazi uz rozlisit, jinak ve dvou mesicich jeste ani poradne nevidi…jako treba na kolotoc nad postylkou koukala nase az tak ve 3 a pul mesicich
Mam syna v terminu a vedome se poprve usmal urcite pozdeji nez ve 2 mesicich. Nesledoval obliceje. Pro takove miminko to neni nic fascinujiciho. U nas zabrala hodne hracka z karegorie cernobilych. Jsou to hodne kobtrastni hracky pro nejmensi miminka. Udrzel ale pozornost par sekund. Vyvoj ma uplne normalni. Mate dost vysetreni a jsou v poradku. A taky by pediatr asi dost poznal, kdyby dite bylo uz takto brzo viditelne mimo normu. Ja taky plasila, zvlast pri cteni pitomych clanku typu „stastne 2mesicni miminko s laskou sleduje maminku a obdarovava ji usmevy“ a syn rval a rval a rval a usmevy nikde. Dala bych mu cas, v tomto veku se hrozne rychle meni a dva tydny az mesic je ohromny prostor pro zmenu.
@eva120 ahoj můžu se zeptat jak jste dopadli? A kdy se to případně zlomilo? Řeším naprosto to samé. Jediný rozdíl, že je narozený v termínu. Děkuji za odpověď ![]()
@Cawi Nevím, jak eva120, ale koukám, že jsem před rokem a tři čtvrtě taky sem reagovala. A můžu ti vlastně napsat totéž, co tehdy evě. Syn se také ještě ve těch 2 měsících vědomě nesmál ani mě nijak nesledoval. Byla jsme z toho taky nervózní, třeba při přebalování se na mě ani nekoukl. Byl hodně uplakané mimino, pamatuji si, že také dlouho trvalo, než se z takového „zvířátka“ vyloupnul človíček. Koukal dlouho do světla, byl takový nekontaktní. Dnes je to vyřechtané batole 2,5 roku, naprosto společenské, v pohodě. Je trochu vztekloun a ukňouraný, ale to je kombinace povahy a toho, že byl dráždivý jako novorozenec a kojenec. Ale rozhodně to, že se začal smát a víc reagovat později o něco, než říkají tabulky a jiné mámy, dnes vůbec nepoznáš. Každého si motá kolem prstu, pusinkuje, koketuje. Jak říkala jedna známá, když ho sledovala ve společnosti „on ty ženský normálně balí“
Narozený je také v termínu a ve 2 měsících to byla taková ubrečená houska bez zájmu o rodiče a okolí.
@Mutlice nás právě vědomě přehlíží. Kouká na poličku, na lustr a na nás když se hodně zadaří a má náladu, tak jednou za den na pár minut. To se snaží vykouzlit úsměv či broukat, ale jinak ani ťuk. Když mu jdu cíleně do zorného pole, hlavu otočí nebo zavře oči. Bude mu 8 týdnů a vím, že na jakékoli diagnózy, je hrozně brzy, ale když jsem četla, proč mimi nekouká do očí, tak všude vyskakuje jen autismus a já mám upřímně hroznej strach.
jdeme na oční a na RHB a pak chci dr. poprosit o neurologii.
Jsem ráda, když čtu názory i jiných se skoro stejnými problémy a pak napíšou, že jsou mrňata ok.
@Cawi píše:
@Mutlice nás právě vědomě přehlíží. Kouká na poličku, na lustr a na nás když se hodně zadaří a má náladu, tak jednou za den na pár minut. To se snaží vykouzlit úsměv či broukat, ale jinak ani ťuk. Když mu jdu cíleně do zorného pole, hlavu otočí nebo zavře oči. Bude mu 8 týdnů a vím, že na jakékoli diagnózy, je hrozně brzy, ale když jsem četla, proč mimi nekouká do očí, tak všude vyskakuje jen autismus a já mám upřímně hroznej strach.jdeme na oční a na RHB a pak chci dr. poprosit o neurologii.
Jsem ráda, když čtu názory i jiných se skoro stejnými problémy a pak napíšou, že jsou mrňata ok.
Osm tydnu je maly miminko. Nenech se zblbnout clankama o autismu. Spouste miminek na nervova soustava dozrava pomaleji. A pokud se na vas kouka i par minut, usmeje si, brouka si, nevidim na nem nic v neporadku ![]()
@Mutlice moc děkuji za útěchu.
snad si opravdu dává na čas a chce nás trochu napnout. ![]()
@Cawi píše:
@Mutlice moc děkuji za útěchu.snad si opravdu dává na čas a chce nás trochu napnout.
Syn byl opravdu docela dlouho take svuj, koukal do svetla a my jsme ho nebrali. Taky jsem byla nervozni. Tehdy kvuli te plactivosti a drazdivosti jsme byli na neurologii. Nic na nem nevideli. Dnes je uplne ok. Drzim palce ![]()
@Mutlice jj, plačtivej je taky a hoooodně kontaktní (co se nošení týče). Ten kdyby mohl tak by se nosil 24/7. Ale to přikládám SC.
Díky snad to všechno dobře dopadne.
@Cawi píše:
@Mutlice jj, plačtivej je taky a hoooodně kontaktní (co se nošení týče). Ten kdyby mohl tak by se nosil 24/7. Ale to přikládám SC.
Díky snad to všechno dobře dopadne.
Taky jsem rodila sekcí. Uvidis, ze to bude v poradku. Po porodu u prvniho se clovek porad neceho boji a vsechno sleduje az moc…
@Mutlice když on je právě druhej. První byl skoro „tabulkovej“. Určitě je nesrovnávám, pač vím že každý mimi je jiný. Jen u tohohle mě zaskočil ten oční nekontakt.