Mimiko a obklady na průdušky?

242
9.2.16 10:38

mimiko a obklady na průdušky?

Dobrý den, mému synovi je 3,5měsíce a je šíleně zahleněný:( Pořád odsáváme hleny z nosních dutin. U lékaře jsme byli, ten doporučil jen Prospan (dávám, ale bez změn…). Máte zkušenosti s obklady na průdušky? Z čeho děláte? slyšela jsem, že nejlepší je kachní sádlo? Malý hodně chrčí… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65341
9.2.16 11:07

@mokan obyčejný kuchynský olej, ohřát a nalít na plenu, aby ale nepálil…a zabalit hrudníček…přes to ještě suchou plenu a nechat působit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
9.2.16 11:08

Ahoj. Malý měl ve třech měsících taky hnusný zahlenění. Na obklady jsem se doktorky ptala a nedoporučila mi je.. Místo Prospanu jsme pak najeli na „těžší“ kalibr a dávali jsme 2×2ml Mucosolvanu Junior, kašel se sice zhoršil - rozpouští to hleny, tudíš se víc vykašlává, ale pak už kašlal miň často až to bylo dobrý. Je to hrozný, když ty miminka jen leží a ty hleny jim tam chrčí. My už kašleme znova taky..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
9.2.16 11:13

@mokan delala bych obklady jak pise @Petra Z Jakykoliv olej. Ja jsem mela doma i jezevci sadlo, to krasne hreje. Mazala jsem i je tak, pod kosilku, ktere nebylo lito a pridala dalsi vrstvu.
Pro odhleneni malych deti je nejlepsi specialni masaz. Mne ji ukazali v nemocnici, kam jsme se s malou dostali po dlouhodobem zahleneni. nejake sirupy ji vubec nepomahali.
Pak je dobry i morska voda do nosu, hlen se naredi a odsaje se vic.
Take inhalace aspon Vincentkou.
Doporucene poradi: nainhalovat, namasirovat, odsat, zakapat nos kapkami.
K tomu vzdy pridavam obklady nebo aspon namazani hrudniku a stejne oblasti na zadech: jezevcim sadlem nebo tymianovou masti (take hreje pekne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
9.2.16 11:14

@mokan jinak zvysit polohu a vlhcit a chladit vzduch v mistnosti. Mala mi take zacala kaslat kolem trech mesicu a 3 mesice se z toho nemohla dostat, dokud jsem ji nevzala do nemocnice. Nase doktorka umela jen ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
9.2.16 12:00

Jeste dat pod postylku rozkrojenou cibuli, ta skvele uvolnuje hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
11.2.16 15:11
@AniNevim píše:
@mokan delala bych obklady jak pise @Petra Z Jakykoliv olej. Ja jsem mela doma i jezevci sadlo, to krasne hreje. Mazala jsem i je tak, pod kosilku, ktere nebylo lito a pridala dalsi vrstvu.
Pro odhleneni malych deti je nejlepsi specialni masaz. Mne ji ukazali v nemocnici, kam jsme se s malou dostali po dlouhodobem zahleneni. nejake sirupy ji vubec nepomahali.
Pak je dobry i morska voda do nosu, hlen se naredi a odsaje se vic.
Take inhalace aspon Vincentkou.
Doporucene poradi: nainhalovat, namasirovat, odsat, zakapat nos kapkami.
K tomu vzdy pridavam obklady nebo aspon namazani hrudniku a stejne oblasti na zadech: jezevcim sadlem nebo tymianovou masti (take hreje pekne).

HOlky, tak jsme byli na kontroli a já se zmínila o těch obkladech z olejů a tak a dostala jsem od lékaře fakt kartáč!!! prý jsem mohla dítko klidně i zabít!!! obklad přý ano, ale pouze na čistý kašel a v žádném případě ne na něco, co může být na průduškách nebo v dolních cestách dýchacích! tak pozor s tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
11.2.16 15:39
@mokan píše:
HOlky, tak jsme byli na kontroli a já se zmínila o těch obkladech z olejů a tak a dostala jsem od lékaře fakt kartáč!!! prý jsem mohla dítko klidně i zabít!!! obklad přý ano, ale pouze na čistý kašel a v žádném případě ne na něco, co může být na průduškách nebo v dolních cestách dýchacích! tak pozor s tím…

jj, my si dame pozor.. Hlavne na jazyk u doktora :-D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí