Poradna duly
Jana Čurdová
Reinko- gratuluju k tak výborným zprávám ![]()
Já v pondělí jdu na sono
miminka an na kontrolu k dr. jdu až 16.11. bude mi miminko nahrávat i na DVD tak už se moc těším, ale je to až za dlouho ![]()
Reinko: skvělé zprávy..moc gratuluju..
Bajčo: taky by mě zajímalo, kdy to přestane..
kato: na velký UTZ jdu 22.11. myslím, že už S2… taky můžu míe dvd..ale stojí 1000,– první dítě to má..tak do toho pujdem asi taky..
To já jdu až 22.11.
na KO i screening, už aby to bylo
dneska jsem z toho prcka moc neviděla, jen jak klapal pusou a vypadalo to jak lebka od kostlivce
![]()
tehulka_janina píše:
Reinko: skvělé zprávy..moc gratuluju..Bajčo: taky by mě zajímalo, kdy to přestane..
kato: na velký UTZ jdu 22.11. myslím, že už S2… taky můžu míe dvd..ale stojí 1000,– první dítě to má..tak do toho pujdem asi taky..
Jů, jdeme ve stejný den ![]()
Reinko-jj.. kostlivec
mě zasv pondělí mimčo nespolupracovalo..jen se natáhlo jak prkno, tak se aspon dobře měřilo..
Jééé samé dobré zprávy
![]()
Já se budu muset kouknout po nějakých kalhotech, spíš džínách, ale bez toho pásu, to mi hrozně vadilo při prvním těhu. A teď jsem zkoušela jedny od kámošky a prostě to fakt nosit nemůžu ![]()
I když by se dalo říct, že ještě břicho moc nemám, tak večer v žínách mi už moc pohodlně není. A to jsem minulé těhu jela i do porodnice ve svých džínách. To mi teď fakt nehrozí ![]()
Janino mě by zajímaly ty metříky, proč když jsi o den méně, tak budeš o 6 dní déle těhotná ![]()
Já jdu na KO příští pátek, už se taky nemůžu dočkat!!!! Ten měsíc mezi kontrolami je strašně dlouhý ![]()
tehulka_janina píše:
Reinko-jj.. kostlivecmě zasv pondělí mimčo nespolupracovalo..jen se natáhlo jak prkno, tak se aspon dobře měřilo..
To my se dneska neměřili
u nás se hlavně hledaly hematomy
A taky mi dneska měřila pánev, tak to bylo hodně vtipný
![]()
Taky mě připadá že je to strašně dlouho ten měsíc myslím že od 30 týdne se interval snží na 14 dnů a po 35 týdnu na 1× týdně
Ahoj děvčata, máte někdo zkušenost s vysokým tlakem v těhotenství?
Mě dneska při kontrole naměřili 140/70, což se doktorce moc nelíbilo, protože předtím jsem měla vždycky tak 100/60 (před těhotenstvím 90/50). Příští týden jdu na přeměření, ale docela se už bojím preeklampsie…
sulyen: já měla preeklampsii v minulém těhu. Projevila se až ve 34tt. Po 10ti dnech mi dělali akutního císaře, ale tlak jsem měla 180-210/110-130.
140/70 není moc, hlavně ten druhý nesmí jít přes 90. Vyšší tlak mohl být taky jenom způsoben nervozitou z kontroly, nebo jestli jsi třeba zrovna nedoběhla. Je tam hodně vlivů. Ideální je se přeměřit i v klidu doma. Já mám doma tlakoměr a měřím se tak 3× týdně.
Taky mám normálně tlak 100/60, teď v těhu zase 140/80. Ale nijak to ještě neřešíme, žádné tabletky apod.
Tak se neboj ![]()
Takže tady je nová skupina, pokud budete chtít, adminka nám tam překopíruje i tuhle, posílejte žádosti ![]()
https://www.emimino.cz/…nduben-2012/