Poradna duly
Jana Čurdová
@hvezdicka.zh No já taky kojím a rýmu už jsme měli několikrát, právě jí má i teď, tchýně taky říkala, že je zajímavé, že má rýmu, když kojím, ale ono to asi tak úplně o tom kojení nebude
marrcellka No nevím
malého taky kojím a ještě nemocný nebyl…já měla angínu, manžel 2× chřipajznu, ale fakt hnusnou a děti taky pšíkají a kašlou a nic ![]()
hvezdicka.zh Eliška mi připomíná toho naše torpédo, taky je v klidu málokdy ![]()
@leentilka Tak to je super, že není náchylný. Ale když maminka kojí dítě, neznamená to, že nemůže onemocnět.
Já jen že starší sourozenec mi připadá trošku jako alibismus, ale je to samozřejmě tvoje věc… Na druhou stranu to, že má Eliška dobrou imunitu, je dáno mnoha faktory, ale kojení k tomu jistě přispěje
@marrcellka tak to určitě, je to jako se vším, někdo to má tak a někdo tak, třeba já jsem vždycky záviděla sádru na ruce a nikdy se mi nepodařilo ji mít( a že jsem měla hooodně krkolomných pádů) a kamarádka ji měla minimálně jednou do roka a věčně seděla doma ![]()
@hvezdicka.zh Alibismus? Asi jsi nikdy nezažila sourozenecké žárlení, hysterické scény při každém kojení..ale to je jedno. Já si nemusím obhajovat svoje (ne)kojení. Mě to teď vyhovuje tak jak to je. Můžu s klidným svědomím dát děti babičce na půl dne a vím, že tam v pohodě usne bez přítomnosti mého prsa, a já s manželem jedem dělat na barák. Toť vše.
V pořádku, mně opravdu nemusíš nic omlouvat, je to tvoje věc. Jen už jsem podobný věci slyšela od ženský, která má další dvě pohodový děti, navíc je dává do školky, takže mi to nějak moc nesedí, ale jak říkám, je to každýho věc…
Luky začal chodit do školky, když měla malá skoro deset měsíců, a to fakt stálo za to. Mám děti od sebe 2 roky a 2 měsíce. Už v porodnici Luky říkal, že dáme miminko zpátky do bříška. Doma první dva měsíce super, mimčo spalo, bylo neokoukaný a zajímavý. Když jsem kojila, díval se a všechno zkoumal, ptal se. Pak jsem u kojení musela číst a ukazovat v knížce, no a pak už po mě a Martince lozil, otravoval, řval, žárlil, dělal scénky. Samozřejmě se v tom kraválu malá moc nenajedla, pořád se otáčela, pořádně se nepřisála, a když už, tak tohle. Mezi 4. a 5. měsícem malá přibrala jen 250 g a doktorka doporučila příkrm. Prý po kojení dokrmit z láhve nebo střídat lahev a kojení. No s takovou bych o mlíko přišla raz dva. Začala jsem do sebe lít kojo čaje, gravimilk a dělala vše pro to, aby malá pořádně pila. Zkoušela jsem se zavírat do ložnice, ale to bylo ještě horší. Nakoupila jsem Sunar a flašky, ale malá mi to odmítala pít. Zázrakem na převážení po týdnu přibrala o 200 g. Naštěstí malá se zavedením příkrmů zeleniny krásně jedla, tak o jedno kojení míň a o jednu scénku míň! Jak víc jedla, logicky o to míň jsem kojila, dál jsem ale zkoušela dávat flašky. Už z nich i pila a já spokojená, že nemusím být svědkem Lukyho histerie. Nakonec to dopadlo tak jak už jsem psala. Kdybych si po těchto zkušenostech mohla znova vybrat, měla bych děti buď co nejbíž od sebe, a nebo s větším věkovým rozdílem, třeba šesti let. A jak malá začala lozit a zajímat se o hračky, neustálý boj, dělal jí naschvály, bouchal ji, píchal do očí, bála jsem se vůbec jít vyčůrat, a by jí něco nepodělal. Teď musím zaklepat na dřevo, že se to zlepšilo, už jí jen občas zatahá za vlasy, vozí hračky. No snad to nejhorší mám za sebou. ![]()
Tím jsem nechtěla říct, že toho lituji. Svoje děti miluju nade vše, položila bych za ně život. Jen to bylo náročné období, které se naštěstí lepší. Moje teta to měla podobně, děti od sebe 2 a 3/4 roku. Žárlivost, stres, mlíka málo, děcko uřvaný, protivný, nenajezený, hubený. Ale ona prostě kojit CHTĚLA za každou cenu, a až začala malá pořádně jíst, tak se z ní stala usměvavá a hodná holčička. To je otázka priorit. Pro mě je priorita spokojené děti.
@marrcellka nedokážu si to ani představit, to musí být hrůza
Já jsem naštěstí měla nežárlící děti, uf
ještě že už máte lepší období
Tož co je??
Jak se všichni máte? Jak jsou na tom děti, jaké udělali pokroky a čím se pochlubíte? Martinka objevila kouzlo kladívka, tak lozí po bytě a ťuká do všeho možnýho a zkoumá jaký to dělá zvuk. Luky tento týden zase chodil zase do školky, tak byl doma klídek a čas na všechno.
Marťa má hrozně vypouklé bříško, nevím jestli je tak vykrmená, což ale pochybuju, váhu má normální. Je to jedlík, doufám, že to vyběhá. Hrozně by už chtěla chodit, ale jenom stojí a udělá pár kroků s držením, pak padá a nebo se hrozně prohýbá břichem dopředu jak luk. Připadá mi hrozně nezpevněná. ![]()
Dámy, Vánoce se blíží. Už nakupujete, nebo máte aspoň představu o dárcích pro drobečky? Lukymu už vím, ale pro Marťu mě fakt nic nenapadá. Hraček má s bráchou dost, tak snad malej kočárek, panenku, a dál mi dochází fantazie, tak pište pište, ať se můžu inspirovat… ![]()
@marrcellka já budu kupovat ještě sáně, pak nějakou vkládačku, ale jednu už má
Jinak chodíme jen za ruku, má strach udělat krok sama
. Když jí řeknu, kde je dudlík, tak hledá, najde a dá si ho do pusy, pak ještě umí hledat psa, řeknu kde je Lupíno a ona hledá ![]()