Poradna duly
Jana Čurdová
Buďte v klidu, naše miminka jsou prostě maličký na to, aby dělala něco na povel. Naše Eliška akorát začala odpovídat na papa, ale samozřejmě vůbec netuší, proč to říká, jen opakuje. A upřímně řečeno si myslím, že byste měly dělat to, co je Vám příjemné, a to právě proto, že si to užíváte, než proto, že to nějaký doktor nebo jiný rodič či prarodič považuje za „vhodné“. Co na tom, když dítě neukáže, jak je veliké? Já teda s Eliškou radši povídám, čtu jí říkanky a zpívám
A ať mi někdo zkusí říct, že Eliška něco nedělá, jak má. Vede se jí dobře, obíhá mi nábytek, už se pokusila i o první krok bez držení, a to, jak je velká, je přece úplně šumák ![]()
Ahoj holky můžu se přidat? Martínek se narodil 9.11 3640g a 52 cm, je to můj třetí syn, je od narození hodně živý, nespavý…
umí se krásně převalovat, plazí se jak rychlík, dostane se už na kolínka a péruje, tak snad budeme za chvíli lézt, váží 8500g a měří 72cm, nebyl bohužel moc dlouho kojený, je na Hippu.Ale mám jeden problém......snad mi někdo poradí…ráno má 150ml pak půl přesnídávky a 3 piškoty pak skleničku příkrmu, domácí mu nechutná, pak má 150ml, pak třeba jogurt, ale problém je večer, všude čtu, že děti jí nejvíc večer, ale Martin večer kaši nechce, teda z láhve…ze lžičky sní max. ze 100ml, mlíka třeba jen taky 100ml, to je strašně málo, co mu mám zkusit dát jiného?
ted jsem mu začla dávat alespon v noci jedno mlíčko 150ml at má alespon něco v bříšku do rána, poradíte mi??děkuju ![]()
@Katerina38 Ahoj, já kaše na noc nedávám (sladkého si užije přes noc až až - kojím co 1,5-2h, už uvažuju že zkusím UM
), k večeři dávám zeleninu nebo zeleninu + obilovinu nebo polentu…
@Katerina38 Ahoj, vítej.
Máme skoro stejný cvalíčky a jmenovce, jen s rozdílem pohlaví
. S tím jídlem bych poradila změnit pořadí, když mu chutná jogurt a sní ho celkem dost, tak mu ho dej na večeři, na odpo sváču třeba rozmačkaný banán. Nebo nejí ovoce? To vůbec nezmiňuješ, tak zkus tohle, když ani to nepomůže tak se nic nestane. Hlavně, že pije aby nebyl dehydrovaný. Má asi takové období, že nepotřebuje moc jíst. já bych to moc nehrotila. V noci ti spí dobře, podle toho co píšeš, že mu dáváš jen jednou za noc mlíčko. Co já bych za to dala, ta moje čertice se pořád v noci budí po dvou a třech hodinách na kojení, asi zvyk
. Sní toho totiž docela dost..
Myslíš cvalíčci, já nevím, mi malý připadá tady z dětí nejmenší, já jsem bohužel kojila jen chvíli, co bych za to dala, nechce papat? dala bych mu prso, tak jsem to měla s prostředním synem…už jsem mu začala dávat bílou sladkou activii s piškotama na noc a dobrý…ovoce papá nejraději má banán, broskev, ![]()
Holky nějak nám to tu vázne. Co je u vás nového? Jaké dělají vaši miláčci pokroky a jak se máte? U nás je novinka samostatné sezení, bouchání věcma o sebe, vlastně bouchání čímkoli do čehokoli. Paci ještě nechápe, ale hrozně se u toho řehtá. Teď je období separační úzkosti, kamkoli se hnu, je mi v patách s řevem, kam si jako matko myslíš že jdeš beze mě??
Teprve teď začíná to pravý žůžo s dvěma dětmi, ještěže jde syn do školky ![]()
@marrcellka píše:
Holky nějak nám to tu vázne. Co je u vás nového? Jaké dělají vaši miláčci pokroky a jak se máte? U nás je novinka samostatné sezení, bouchání věcma o sebe, vlastně bouchání čímkoli do čehokoli. Paci ještě nechápe, ale hrozně se u toho řehtá. Teď je období separační úzkosti, kamkoli se hnu, je mi v patách s řevem, kam si jako matko myslíš že jdeš beze mě??Teprve teď začíná to pravý žůžo s dvěma dětmi, ještěže jde syn do školky
To vis prazdniny a dovolene. Ja jsem obcas nakouknu, ale taky zadna slava.
My už máme 2. zub
, jinak všude si stoupá, hlavně k věcem jako je akvarium, atd.
a chodí za ruce
Naše Eliška má už pět zubů a leze další
Jinak chodí kolem všeho, na stole už před ní nic neschováme, všechno jde dolů. Začala napodobovat zvuky auta, koně, dělat koko
člověk nechápe… Taky si sama vleze do sedátka a hopsá v něm tak, že skáče celé sedátko
jo a „kutálíme“ si míčem (já kutálím, Eliška přihazuje)
@kotaska91 Marťa jich má osm a vůbec to na ní nebylo znát, prostě pohodářka. Jen má věčně zaraženou ruku po klouby v puse a pak mě chce hladit…uuuáááááá
Nechci ti do toho moc kecat, ale chození za ruce je pro tak malý dítě velice zatěžující a vůbec se takový způsob nedoporučuje, kvůli zádům.
Já bych chození za ruce nedoporučovala ani kvůli mamince - jak se to jednou miminku zalíbí, tak nechce nic jinýho… Naše Eliška se teda může držet čehokoliv a chodí, spíš se teda podpírá, ale snažím se, aby s ní nikdo nechodil. Ale pokud už miminko začne chodit samo, tak pak už je jedno, jestli se drží nábytku, nebo maminky, jeho tělíčko je prostě připravený ![]()
Ona se drží nábytku jednou rukou a stojí, někdy vydrží stát beu držení pár sekund, ale za ruce ji držím tak jednou za den na pár vteřin, vím, že se to nesmí
U nás se dělá pořád jen indián, ale krásně umí tančit, jak vrtí tou prdýlkou, to je super ![]()