Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@peta81 moc bych nenavadela na kupovani nositek pres sbazar a spol - co jsem pochopila, snadno se tam najdou padelky hlavne manducy… Ackoliv jsem teda vsechno jen ne ortodoxni „nosnice“, tak na zjisteni zakladu o noseni se hodi ruzny fb skupinky, obcas se da v nejakym materskym centru ozkouset ruzny nositka a satky, naucit se to (moje jedina navsteva MC prave za timto ucelem byla taky posledni, ale aspon jsem zjsitila, co nechci
)
Edit: v tech fb skupinkach se taky nechaj koupit nosici veci z druhe ruky, ale je to overeny a clovek nekoupi blbost.
Příspěvek upraven 11.08.17 v 20:44
Monitor dechu pro první miminko ano, aspoň u něj nebudeš stále stát a poslouchat, jestli dýchá. Ale nový bych nekupovala, může se půjčit (většinou na půl roku za cca 900 - 1000 korun) a na půl roku to stačí, nebo nějaký z bazaru. Křesílko za mě taky ano, protože tam mimčo můžu na chvilku položit a udělat aspoň něco v kuchyni a dá se v něm i dobře nakrmit, když ještě samo nesedí. Plenky do zásoby ze začátku ne, nevíš jak rychle poroste a jak velké se narodí. Vlhčené ubrousky jsou lepší bez parfému a pro malé mimi nějaké sensitive. Malý byl hodně náchylný na opruzeniny a moc mu vyhovovaly od Nivey. Ale byly dobrý i ty od Pandy, který jsou dost levný. Dál jsem taky dost potřebovala jednorázové přebalovací podložky a u nich na značce fakt nezáleží. A krémy Sudokrem i Bepanten jsou ok (myslím, že oba dávají v porodnici jako vzorek),i Rybilka neo je ok. za sebe doporučuji Propanthen, ten mi pomohl i na bradavky. Já třeba zase nemůžu doporučit pro mimi kosmetiku z DM Babylove, ale každé mimi je jiné.
Rozhodně bych nedělala jakékoli zásoby plenek. Prostě zkusit koupit jedničky, později dokupovat, žádné zásoby. Nejsem fanda Pampers, kupovali jsme Babylove z DM, Panda apod. Teď je naše 6 týdenní nejmladší na plenkách z Alberta a vše ok.
Ubrousky - používáme výhradně z DM Babylove. Nezklamaly ![]()
Jsem líná matka, nemažu preventivně, ale pouze v případě problému. Takže klidně sudocrem, popř. Phytiol, Rybilka, Imazol, to už pak záleží na miminku, co bude vyhovovat.
Lahve - do začátku stačí obyč. z DM, našim dětem vyhovují, ale nejsou schopny skousnout silikonový dudlík, který se s lahvemi prodává. Takže jsem dokupovala latexový a vše ok.
Hnízdečka mi přijdou jako děsně nepraktická věc a nekoupila bych je ![]()
Kočár - nedovolím si radit, první jsme kupovali před více než 13 roky (monokočár), o 19m později do současnosti jsem jezdila/jezdím s dvoj- či trojkočárem a neporadím ![]()
Fusak - pokud koupíš fusak do 3 let, neprohloupíš, na jarní miminko není nutný.
Všechny naše děti vyrostly bez monitoru, i u dvojčat jsme se bez něj obešli. Takže za mě ne. Ale je mi jedno, co si o tom kdo myslí. Na diskuzi ano či ne nejsem zvědavá
Ber to tak, že jsem k monitoru nedospěla ![]()
U nás plenky pro novorozence pouze Bella baby happy newborn, od 2 do 5 kg, mají širší tvar a vykrojený pupíček. Mým dětem vydržely asi čtyři týdny, protože už na šestitýdenní prohlídce měly 5,5 kg. Potom jsem v této značce pokračovala ještě u dalšího čísla a dále už různé, záleží, co bylo zrovna v akci a v průběhu těch jedenácti let, co mám děti, se kvalita různých značek měnila. Babylove z DM už ne, ty hodně kvalitou polevily a nejmladší dcerce protékaly.
Ubrousky pouze Pampers sensitive, dají se dobře sehnat v akcích.
Kosmetiku jsem měla ráda Bubchen nebo Sebamed baby, plus trochu oleje z lékárny nakapat do vody, abych nemusela zpočátku mazat a mohla miminko rychle obléci, později jejich tělové mléko. V porodnici mi cpali Linolu, ale mě to přišlo jako jeden chemický vzorec
Na zadek pouze Bepanthen a mazat pouze ráno a večer(v novorozeneckém věku),později jen večer, rozhodně ne po každém přebalení. Jiný krém je pro mě nepřípustný, nesouhlasím se zinkem na zdravou pokožku.
Lahvičky neporadím, všechny děti jsem kojila, měla jsem pro nouzový případ odsávačku Medela a lahvičku přímo na ni. Ale využila jsem jen párkrát, mimčo prostě jelo všude se mnou. Dudlíky děti nechtěly, pouze nejstarší do osmi měsíců, měl MaM, ty jsou mi sympatické.
Monitor dechu ano, byla jsem klidnější a riziko SIDS stoupá s počtem dětí v rodině(vícedětná rodina se bere jako rizikový faktor). Vždy jen Nanny, jedna deska. Ale nevytvářela jsem si dopředu žádné představy, co se má stát, se stejně stane. Moje děti se brzy samy otočily a nechala jsem je klidně spát i na bříšku.
Před narozením dítěte jsem si nikdy nedělala žádné větší zásoby. Každé dítě je jiné a miminku nemusí sednout to, co tomu předchozímu. Vše jde postupně dokoupit(i v akcích, které se každou chvíli opakují, takže není potřeba syslit),nebo objednat přes net.
Co se týká krémů na zadeček doporučuji počkat, v porodnici dostanete pravděpodobně jako dárek vzorky od různých značek a vyzkoušíte si co Vám bude nejlépe sedět. Já jsem koupila megabalení Sudocremu a teď toho spíš lituji. Na utírání zadečku perlan v kombinaci s vodou, vlhčené ubrousky jen na ven. Nejen že je to levnější ale voda zadeček nikdy nepodráždí, je to bez chemie.
Ahoj, jsou tu nektere maminky z Prahy, co uz cekaji miminko pristi rok na jaro, leto? Rada bych vas pozvala k nam do skupiny. Budeme se tesit ![]()