Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, poprosím o akutní radu! Malej 6,5m se dosud budil max 1-2× za noc na kojení a jinak spinkal. Včera byl vzhůru co 3 hodiny a dneska nemohl usnout, pořád se převracel na bříško, péroval na kolínkách a boural hlavičkou do postýlky. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem z něho nešťastná ![]()
Poznal nové pozice, tak to zkouší…I u nás si to jednu chvíli pamatuju, nezbývá než upravovat a počkat, až v nějaké pozici usne..
@martina.se já to právě nepoznám, v pusince nic vidět nemá, všechno okusuje a slintá už pár měsíců…zuby je to jediné, co mě napadá, jinak vážně nevím..
@pannda když on u toho hrozně pláče a pérovat už nějakou dobu umí, tak nevím, jestli se tak nesnaží jenom někam/ pro něco dostat, ale netuším proč.. období „asi zuby“ máme už tak dva měsíce
Myslím, že to budou zlobivé zoubky…, ale jak říká moje kamarádka trojnásobná matka na každý můj dotaz prvorodičky…,,to je takový období, to neřeš" ![]()
@Pavluška24 u nás teď taky tak. Má 6,5 měsíce a před pár dny vylezly dva zoubky, takže je pěkně protivná, nemůže usnout a když už usne je neklidná a budí se každou chvilku.
Ahoj, našemu bude 10m, manžel je teď nemocný, spí v obýváku, tak jsem na malého v ložnici sama…včera jsem vstávala 10× za noc! Taky přemýšlím, co se děje, byli jsme u doktorky cca před týdnem, měl teploty, taky jsem říkala, že zuby, ale podle ní to není tak nalité, aby se mu prořezávaly. Tak 2-3× za noc kojím, zbytek je podat dudlík, někdy ani to nestačí a chce pochovat. Mohla bych kojit ale klidně i 10×, to mám jistotu, že by usnul. Už je to úmorné. Přemýšlela jsem, dát na noc nebo v noci umělé mléko, ale nechci ho odstavit, nevím, jestli by to šlo. Tak jsem zvědavá za každý poznatek ![]()
Muze to byt také tim, ze zpracovává zážitky ze dne…je to normální, muj syn 18 měs ma do ted obcas noc, kdy se probudí a nemuze znovu usnout, pomaha mu ukojit se do spánku… ![]()
@Pavluška24 Můžou to být zuby, může to být nějaký prudč´ší psychomotorický rozvoj. Kluk se mi s lezením najednou začal budit častěji než jako novorozenec a lezl i v tom spaní. Chce to vydržet.
Mi to syn dělával taky. Vždycky je období, kdy spí celou noc jako dudek a pak je období, kdy se budí několikrát za noc. Předtím to bylo ok, vytáhla jsem prso a bylo
spala jsem v sedě do dalšího jeho probuzení, teď už to nejde
takže vyčkávej, ono to přejde, to je prostě období, kdy se toho strašně moc děje…
@Pavluška24 píše:
@pannda když on u toho hrozně pláče a pérovat už nějakou dobu umí, tak nevím, jestli se tak nesnaží jenom někam/ pro něco dostat, ale netuším proč.. období „asi zuby“ máme už tak dva měsíce
přesně i u nás…neřešila jsem to, přešlo to pár týdny
@Jindrova25
Muj poznatek ![]()
http://www.mamila.sk/…ne-dojcenie/
@Pavluška24 Mně se teda syn nebudí, spí 9h v kuse, ale usnout taky nemůže, dělá přesně to, co popisuješ a taky cca od půl roku, už asi dva měsíce. Zuby nemá, ani jeden. Musím u něj být a držet ho, aby ležel, pak se zklidní a usne. Tohle „uspávání“ trvá jak kdy, někdy 5 minut, někdy 20.