Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle musí být provokace pro normální lidi nebo nevím, jestli jsou lidi dneska tak rozmazlený. My máme něco málo přes 30 tisíc dohromady, 2 děti hypotéka, opravujeme starý domek. Nežijeme nějak nóbl, ale nestežujeme si.
@Anonymní píše:
Ahojte, chtela bych se zeptat, jak jste to zvladali finančně vy a nový přírůstek do rodiny? Chtela bych pomalu miminko, pritel zatím chce ještě počkat a cestovat. Jen si rikam, stát se muže cokoliv a kdyby to prislo tak premyslim jak to zvládnout finančně. Přítel říkal, ze se to zvládnout dá, ze jsou na tom lidé mnohem hůř a zvládají to. Já mam trosku obavu. Oba vydelavame cca 60.000,– ale máme toho dost k placeni :internet:500,–/půjčky(rekonstrukce+auto: 12.656,– /elektřina : 900,– /sipo:4.600,–/ telefony:1.774,– /tankování do dvou aut +- (přítel dojizdi každý den proto taková castka): 6000,– /dilna:5.000,– (kde přítel nám opravuje auta a zároveň sem tam neco přivydělá. A jidlo a drogerie +- 7.000,– + 2.500(za měsíc co přítel ji v praci jelikoz pracuje od rana do vecera tak chodi na obědy v praci )
Chtela bych nejdříve splatit aspon půjčky, ale to je na několik let( me je 26 a přítelovi 30- jsme spolu přes 8let.) takže mit první dítě az ve 37.letech u me se mi moc nechce. Nasetreno neco taky máme a měli by jsme pak i kindrgeld z Německa, ale prislo by se o muj plat. Nepotřebovala bych vsechno nové a luxusní pro miminko…ptám se jen zda by jste do toho vy šli v me situaci.
jsi troll? nebo úplně mimo?
já měla jako samoživitelka plat 13000,–- alimenty 1500,–- a světe div se - vychovala jsem dítě už téměř do 5 let, a nic mu nechybí
tvůj příspěvek musí být provokace ![]()
No záleží kolik bude z těch 60tis, když budeš na rodicaku a budeš brát třeba těch 10tis. Kolik přítel je schopen vydělat. Jako máte toho k placení hodně.
@Anonymní píše:
Tohle musí být provokace pro normální lidi nebo nevím, jestli jsou lidi dneska tak rozmazlený. My máme něco málo přes 30 tisíc dohromady, 2 děti hypotéka, opravujeme starý domek. Nežijeme nějak nóbl, ale nestežujeme si.
To není provokace, a taky pisu ze by jsme o jeden plat přišli takže by jsme měli a dost min -27.000 třeba … a taky oba opravdu dreme(přítel chodi i soboty a jezdí v 7h rano a vrací se v 18h večer a já chodim taky víkendy. Nebylo to chlubeni jen jsem se chtela zeptat jak to ostatní zvládají i třeba kdyz mají prave baracek (jinak lidi s barackem obdivuji protoze do toho se dávají peníze porad)
@Cenarius no tak -27.000 by jsme přišli co já vydelam a přítel říkal ze těch 5.000 za dílnu nemuzu pocitat, ze se mu to někdy vrátí i 2× a někdy zase moc ne, ale chapu ze si ji chce držet protoze je +ze nemusíme pak davat v autoservisu peníze a platíme jen za díly + ještě jeho prace v Německu.
Oba 60 nebo každý? A je to hrubé nebo čiste? Náklady mate cca 40. Nevim proč za mobily platíte tolik a nikde pro zmenu nevidím pojistku…
@stinga píše:
jsi troll? nebo úplně mimo?
já měla jako samoživitelka plat 13000,–- alimenty 1500,–- a světe div se - vychovala jsem dítě už téměř do 5 let, a nic mu nechybí
tvůj příspěvek musí být provokace
Já taky pisu ze víme ze jsou má tom lidi hůř, ale taky si přečtěte co vse máme k placeni a jen pro informaci : SAMOŽIVITELKY OBDIVUJI NESKUTEČNĚ JAK TO ZVLADATE.
Ale chapu no hold asi každý není tak chápavý jako ja tak jestli mate na me vztek, tak je mi to lito
Proč by to měla být provokace nebo trol, mame to se zakladatelkou velmi podobně, a přesto i já řeším jak to budeme zvládat až budu na mateřské…
@Anonymní píše:
@Cenarius no tak -27.000 by jsme přišli co já vydelam a přítel říkal ze těch 5.000 za dílnu nemuzu pocitat, ze se mu to někdy vrátí i 2× a někdy zase moc ne, ale chapu ze si ji chce držet protoze je +ze nemusíme pak davat v autoservisu peníze a platíme jen za díly + ještě jeho prace v Německu.
A co ze to děla v Německu ze vydělá tak málo??
Ano dá se to zvládnout. Máme plat jako vy dva a máme toho ještě více k placení než vy. Když nebude rozhazovat za zbytečnosti, tak to bude v pohodě. Navíc píšeš, že máte něco nasetreno. ![]()
@hospodki 60.000 máme dohromady. Tolik za telefony ale je v tom i TV to jsem zapomnela napsat. Pojistku ani jeden nemáme, ale uvažujeme to.
Ne nedáte to dítě nejdřív za 10 let. ![]()
Kde o to kolik vám reálné po zaplaceni zbyde ty sice nebudeš mít plat ale budeš mít půl roku mateřskou což je 70 procent hrubé mzdy. A pak rodicak který si můžeš dát třeba na 2 roky a ten to vyjde 15 tis třeba. Plus jsi něco psala o kindsrgeltu. Nevím kolik by sis představovala co kolik stojí. Výbava pro dítě vcetne kočárku postýlky atd se dá pořídit za 120 tis. Nebo i za 20 tis ( pokud si dáš práci a pojedeš druhá ruka ) malé miminko krom plinek nestojí skoro nic.
No tak ani lidi s „baráčkem“ do toho nemusí cpát peníze pořád. Ono většinou se za těch tři až pět let, než se vrátí do práce, toho tolik nepodělá. Nájem v bytě se platí pořád, to jo ![]()
Ahojte, chtela bych se zeptat, jak jste to zvladali finančně vy a nový přírůstek do rodiny? Chtela bych pomalu miminko, pritel zatím chce ještě počkat a cestovat. Jen si rikam, stát se muže cokoliv a kdyby to prislo tak premyslim jak to zvládnout finančně. Přítel říkal, ze se to zvládnout dá, ze jsou na tom lidé mnohem hůř a zvládají to. Já mam trosku obavu. Oba vydelavame cca 60.000,– ale máme toho dost k placeni :internet:500,–/půjčky(rekonstrukce+auto: 12.656,– /elektřina : 900,– /sipo:4.600,–/ telefony:1.774,– /tankování do dvou aut +- (přítel dojizdi každý den proto taková castka): 6000,– /dilna:5.000,– (kde přítel nám opravuje auta a zároveň sem tam neco přivydělá. A jidlo a drogerie +- 7.000,– + 2.500(za měsíc co přítel ji v praci jelikoz pracuje od rana do vecera tak chodi na obědy v praci )
Chtela bych nejdříve splatit aspon půjčky, ale to je na několik let( me je 26 a přítelovi 30- jsme spolu přes 8let.) takže mit první dítě az ve 37.letech u me se mi moc nechce. Nasetreno neco taky máme a měli by jsme pak i kindrgeld z Německa, ale prislo by se o muj plat. Nepotřebovala bych vsechno nové a luxusní pro miminko…ptám se jen zda by jste do toho vy šli v me situaci.