Miminko a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76926
5.7.21 19:31
@Anonymní píše:
@lachtanice86 ano to vim

a ještě - máte příjem cca 60000, výdaje cca 43000 - takže měsíčně 17000 ušetříte, takže opravdu nějak nechápu tvé plašení a strach o finance,
přinejhorším na rodičáku vyjdete šul nul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
5.7.21 19:32
@Anonymní píše:
No nic kazdopadne dekuji všem za názor za zkušenosti. Někteří zachazeji zbytecne do detailu a chytají za slovíčka. Takže já už odpovídat nebudu. Přeji všem mnoho zdravi, krásných a spokojených dni.

tak založila jsi diskusi s podrobnostmi, tak se ale nemůžeš divit, že se to rozebírá, také přeji mnoho zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
5.7.21 20:07

Čekáme první mimi a výbava nás zatím stala okolo 60 tis. 🙂Jde o to zda chceš vše nové nebo z druhé ruky… My máme plat o trochu víc jak vy… Něco se poplati… Něco se vrazi do auta.. Atd zbyde nam celkem dost takže je to asi i o hospodaření… Každopádně až se nám teď narodí mimi tak víme že zvládáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
6.7.21 07:30
@Anonymní píše:
Tohle musí být provokace pro normální lidi nebo nevím, jestli jsou lidi dneska tak rozmazlený. My máme něco málo přes 30 tisíc dohromady, 2 děti hypotéka, opravujeme starý domek. Nežijeme nějak nóbl, ale nestežujeme si.

Ježíš tady jsou i normální prumerni lidé? :D tož to tě vítám :D jsme na tom podobně, akorat bez domku s bytem :cry: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.21 14:43
@Anonymní píše:
Ahojte, chtela bych se zeptat, jak jste to zvladali finančně vy a nový přírůstek do rodiny? Chtela bych pomalu miminko, pritel zatím chce ještě počkat a cestovat. Jen si rikam, stát se muže cokoliv a kdyby to prislo tak premyslim jak to zvládnout finančně. Přítel říkal, ze se to zvládnout dá, ze jsou na tom lidé mnohem hůř a zvládají to. Já mam trosku obavu. Oba vydelavame cca 60.000,– ale máme toho dost k placeni :internet:500,–/půjčky(rekonstrukce+auto: 12.656,– /elektřina : 900,– /sipo:4.600,–/ telefony:1.774,– /tankování do dvou aut +- (přítel dojizdi každý den proto taková castka): 6000,– /dilna:5.000,– (kde přítel nám opravuje auta a zároveň sem tam neco přivydělá. A jidlo a drogerie +- 7.000,– + 2.500(za měsíc co přítel ji v praci jelikoz pracuje od rana do vecera tak chodi na obědy v praci )
Chtela bych nejdříve splatit aspon půjčky, ale to je na několik let( me je 26 a přítelovi 30- jsme spolu přes 8let.) takže mit první dítě az ve 37.letech u me se mi moc nechce. Nasetreno neco taky máme a měli by jsme pak i kindrgeld z Německa, ale prislo by se o muj plat. Nepotřebovala bych vsechno nové a luxusní pro miminko…ptám se jen zda by jste do toho vy šli v me situaci.

Mame s manzelem prijem cca.120 tis. aktualne, kdyz jsem na MD. Splacime 30 tis.hypo, 10 tis. energie a vyjedeme v poradku. Neco malo usetrime, ale nepocitam v nejake zazraky. Kazdopadne nemam pocit, ze bychom si mimco nemohli dovolit.

• Citovat
  • Upravit
5571
7.7.21 14:12
@Anonymní píše:
Mame s manzelem prijem cca.120 tis. aktualne, kdyz jsem na MD. Splacime 30 tis.hypo, 10 tis. energie a vyjedeme v poradku. Neco malo usetrime, ale nepocitam v nejake zazraky. Kazdopadne nemam pocit, ze bychom si mimco nemohli dovolit.

Tak ses pochlubila. Jako ze 120 tis. něco málo ušetříte, jo? to už mi přijde jako trapárna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
7.7.21 14:46

My měli před mimčem generální zkoušku :lol:.
Pracovali jsme několik měsíců jen s příjmem chlapa a z mýho platu se používala jen část co bude rodičák. Zbytek šel do úspor (teď padne právě na výbavičku). V té době jsme platili nájem bytu 16tis a ještě hypotéku baráku 12tis-bylo to období mezi doděláním baráku a přestěhováním. Nájem nám teď odpadnul
Chlap má teda vyšší příjem-mezi 40 a 50, ale žili jsme z toho normálně a to jsme měli o ten nájem vyšší výdaje naž vy a oba do práce dojíždíme (on měsíčně 4tis nafta, já kolem 6).
Myslím první měsíc byl těsně, protože jsme do toho měli ještě neplánovaný výdej v podobě operace psa, ale zároveň jsme si vyzkoušeli, že i když půjdem fakt na těsno, tak se nebudeme hádat ze stresu.
S vašim plánovaným příjmem a výdajem si myslím, že není problém to zvládnout, pokud nepotřebujete 2× ročně na Bali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
7.7.21 15:17
@mamina2017 píše:
Tak ses pochlubila. Jako ze 120 tis. něco málo ušetříte, jo? to už mi přijde jako trapárna.

Hele, ale je to tak. Ja mam známý, celej zivot jsou ve vatě. Pak jednou prisel problém v praci a do toho prisli o dost penez pri investicich. Žádná traga, ale chtelo to na chvíli se uskromnit - jenže to nebylo tak jednoduchý. Bez auta se neobejde ani jeden, a to ani po Praze, živej dve domacnosti na vysoky urovni, elektronika od jine značky nez Apple nejde, protože není kompatibilní s tim co mají… Spousta problémů, ktery hola nebo průměrné zahalena pr.del jako já nezná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.21 15:32

@mamina2017 mela jsem sefa - soukroma chuva, doma se nevari, takze denne brunch, obidky, vecere, spolecensky zivot, dovolene, aliky skoro 100 tis… no musel hledat praci a nemohl si dovolit jit podnejakych 400 tis aby vse ufinancoval. Neuskromni se protoze jsou zvykli, manzelka nemohla pracovat, protoze proste status a pred prateli se nemohli omezovat pac status… Ja jsem tak rada, ze je nam tohle s tema nasima necelyma 150 celkem fuk a nezacali jsme utracet jak magori. Jestli bude chtit mladej nejnovejsiho iPhone tak prosim, ja dam 6 tis za co je slusny telefon a na zbytek si holt musi vydelat jako ja :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16186
7.7.21 15:39
@mamina2017 píše:

Co je na tom k chlubeni? Když odečteš 40k jen ty nejzákladnější výdaje + jídlo, auto, pojištění, investice, osobní utrata, tak tam opravdu nezbyde takový ranec k šetření jaký si představuješ :nevim: obecně tak nějak platí, čím větší příjmy, tím větší výdaje… je přirozené, ze se s příjmem postupně zvednou i výdaje (nároky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5969
7.7.21 15:40
@Anonymní píše:
@Cenarius no tak -27.000 by jsme přišli co já vydelam a přítel říkal ze těch 5.000 za dílnu nemuzu pocitat, ze se mu to někdy vrátí i 2× a někdy zase moc ne, ale chapu ze si ji chce držet protoze je +ze nemusíme pak davat v autoservisu peníze a platíme jen za díly + ještě jeho prace v Německu.

Chudší tě tu budou peskovat, ale i bohatší se potřebují poradit, ne? Výdaje máte vysoké a to, co vám zbyde, není žádná diskotéka. Pokud by ti ubyli peníze, ale zůstali výdaje, tak jsi 13 tisíc v mínusu. Takže to chce nějak snížit výdaje a šetřit, pak miminko zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
7.7.21 15:46

@neila přesně 😂 😂my máme vysoké příjmy ale ty výdaje už nikdo nevidí 😂 👍🏻ale hlavně že je to trapné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
7.7.21 15:52
@Misasisi píše:
@neila přesně 😂 😂my máme vysoké příjmy ale ty výdaje už nikdo nevidí 😂 👍🏻ale hlavně že je to trapné..

Vždyť o příspěvek výš jsi psala, že je to o hospodaření a že vám zbyde vám vcelku dost. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
7.7.21 15:55

@Angry_birds ano ale aby nám zbylo dost tak se musí umět hospodařit.. Ale většina lidí si řekne ty jooo vy mate platy že máte peněz 😂 😂ale ty výdaje taky nejsou sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
7.7.21 15:56

@Angry_birds a pokud je člověk finančně gramotny tak si vše dokáže spočítat 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie