Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pro dítě jsme se rozhodli když byl příjem beze me asi 40 a z toho pulka šlo na hypo a pojištění. Mezitím teda změnil práci a já taky měla čiste jen rodicak asi rok než jsem se vrátila částečně do práce.
Ve vysledku, kdybych nekoupila toliko zbytecnych veci pro miminko, to mimco zas tolik nestoji. Jen kocar postylka a sedacka, jinak potom je to take postupne, ze se da setrit.
@ludmilaadamkova Ano já vim ze by jsme šli hodně dolu s penezma, zase si rikam ze hodně lidi mají baracek a taky to zvládají. No já nechci uplne levné, ale ani drahé - šla bych zlatou střední cestou (kočárek třeba za 7.000 postilka rostoucí což je třeba 10.000 ale mate ji pak jak pro miminko tak i pak pro 5lete dítě treba ) no a klidně i z druhé ruky, jsou ženy co se o veci starají moc hezky
@Anonymní píše:
Pro dítě jsme se rozhodli když byl příjem beze me asi 40 a z toho pulka šlo na hypo a pojištění. Mezitím teda změnil práci a já taky měla čiste jen rodicak asi rok než jsem se vrátila částečně do práce.
Taky bych prave se pak snažila nejak přivydělat. Jako dítě jsem zažila co to je nemít teplou vodu, co jist atd takže proto bych chtela aby dítě nestradalo
@e008 určitě ty základy no kočárek postylka a sedačka ale rikam nepotrebuju kočárek za 20.000
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova Ano já vim ze by jsme šli hodně dolu s penezma, zase si rikam ze hodně lidi mají baracek a taky to zvládají. No já nechci uplne levné, ale ani drahé - šla bych zlatou střední cestou (kočárek třeba za 7.000 postilka rostoucí což je třeba 10.000 ale mate ji pak jak pro miminko tak i pak pro 5lete dítě treba ) no a klidně i z druhé ruky, jsou ženy co se o veci starají moc hezky
Tak výbavička se dá sehnat za pár korun, když na to přijde. Na co rostoucí postýlka? Musíš si srovnat v hlavě, co teda chceš. Zvládnout se to určitě dá. Tak si začni už tedˇdávat stranou pár tisíc měsíčně, a zkus vyjít prostě s tím co máš. Všechno jde když se chce.
@ludmilaadamkova píše:
Ne nedáte to dítě nejdřív za 10 let.Kde o to kolik vám reálné po zaplaceni zbyde ty sice nebudeš mít plat ale budeš mít půl roku mateřskou což je 70 procent hrubé mzdy. A pak rodicak který si můžeš dát třeba na 2 roky a ten to vyjde 15 tis třeba. Plus jsi něco psala o kindsrgeltu. Nevím kolik by sis představovala co kolik stojí. Výbava pro dítě vcetne kočárku postýlky atd se dá pořídit za 120 tis. Nebo i za 20 tis ( pokud si dáš práci a pojedeš druhá ruka ) malé miminko krom plinek nestojí skoro nic.
Není to 70% hrubé mzdy.
@arinecka tak beru to tak ze by to bylo na dyl ale to by pak slo o dohodu i s partnerem. A už ted si oba dáváme stranou peníze, kdyby se neco stalo.
@Anonymní píše:
Dekuji moc, oni vidí výdělek ale nevydi ty výdaje už, vážím si vaši podpory
Já vidím, že jsi troll. ![]()
@Anonymní píše:
@Cenarius no tak -27.000 by jsme přišli co já vydelam a přítel říkal ze těch 5.000 za dílnu nemuzu pocitat, ze se mu to někdy vrátí i 2× a někdy zase moc ne, ale chapu ze si ji chce držet protoze je +ze nemusíme pak davat v autoservisu peníze a platíme jen za díly + ještě jeho prace v Německu.
No takže příjmy a výdaje budete mít sul nul. To není moc povzbudivý. Jako těch 5tis za dílnu bych držel jen v případě, že si každý měsíc v ní na 100% víc jak těch 5tis vydělá. Jinak na servis vlastních aut je to ekonomický nesmysl. To v životě nenecháš za práci v autoservisu takový peníze. Osekat telefony. Zkusit se mrknout na ty půjčky. Zkusit je refinancovat a třeba snížit měsíční placení dočasně. Atd.
@topazio dekuji asi mate nejaky problém a tak si to léčite na me, ale i takový lidi zly jsou no, nevim co vám na to vic napsat. Ať se vám daří
Tak my máme zhruba stejne vysoke platby povinne jako vy, prijmy nizsi cca o 15-20tis celkem. A mimco mame na ceste.
Kdybych cekala az na tom budu lepe asi bych byla bezdetna. Vzdy to jde nejak udelat.
@Anonymní píše:
Já mám strašně moc příbuzenstva a kamarádek spoustu věcí jsem dostala od nich ( asi se toho chtěli i zbavit) já jsem to probrala něco bylo opravdu nepoužité a něco jako nové tak mi pak už přišlo zbytečně nakupovat.. oblečení to samé. To jsem začala kupovat cca od dvou let malé kdy už má nějaký svůj styl co jí sluší..
Spíš sem si udělala radost a koupila třeba nějakej krásnej mantinel dělí z ovčí vlny zavinovačka u ovčí vlny atd.
Takže pohoda. Já si naopak myslela že je to o hodně dražší mít dítě ale já žila hodně jakoby rozhazovačný životem. Samé fitko welness dovci drahé oblečení parfémy kosmetika restaurace. Různé sporty na tenis, na lyže… tak když tohle odpadlo tak jsem zjistila že vlastně nic neutratim.
No napiš si kolik budete mít výdaje kolik příjmy a kolik vám zbyde. Mimco opravdu zase tolik nestojí ( pokud bude zdravé) výdaje za mou skákat asi tak nějak postupně. Jak začne škola a kroužky…
@Cenarius dekuji moc za radu a za vás názor. Určitě by jsme snížili půjčky kdyby to slo. S tou dílnou no musí vedet on, už jsme doma měli parkrat neshody ale co, rekla jsem mu ze musí vedet jestli mu to za to stojí, brát mu to nechci a zakazovat taky ne. Já osobne to nepočítal a nedotkla se me to nikdy finančně
Dekuji moc, oni vidí výdělek ale nevydi ty výdaje už, vážím si vaši podpory