Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Synovi je taky 6 tydnu a přesně tyden s tak obden v noci a i přes den kroutí a fnuka, ale u nas je to prdama. Po každy si prdne a spi v klidu dal.
@SasankaB u nás pomohlo pevné zavinutí..podle mě má ale bolení..
a s čajem souhlasím, dřív se normálně dával čaj od porodnice, i kojeným dětem. Jsou to tekutiny, nic co by mohlo ublížit.
Pokud dáš tekutinu až po mlíku není to náhražka za jídlo tudíž to podle mě je nesmysl že se tím nahrazuje jídlo ![]()
@cizova nevěřím že je to náhražka za jídlo. malá pije zásadně až po mlíku a někdy fakt nechce už mlíko ale čaj si ještě párkrát cucne ale kolik toho takový drobek vypije, fakt tak párkrát zatáhne a pak je teprve spokojená. to jí nahradit jídlo nemůže
A 6-ti týdennímu miminku dávat z flašky nebo přes stříkačku?
@ThomasekN Asi tak, musíš si to rozhodnout sama. Moje dítě vezme jak prso, tak flašku a tahá. Některé flašku nevezme, některé Ti pak nevezme prso, když mu dáš flašku. Ale pokud kojíš a nechceš to riskovat, dej mu stříkačku nebo po lžičkách.
@Ivtcha Děkuji. V nějaké diskuzi jsi psala, že na otočení režimu jsi chodila s miminkem na celé odpoledne ven a že jsi ho nechávala spát max. 20 minut, jak staré bylo když jsi tohle praktikovala? Já mám 6-ti týdenní a máme to totálně otočené ve dne by spinkal a celou noc nespí ale nevím, zda na něj není ještě moc brzy mu něco otáčet. Nečekám, že bude spát celou noc v kuse ale 2-3 hoďky by neškodily ![]()
@ThomasekN V 6ti týdnech není brzo, to už mu klidně zaveď režim. Odpíchni se od večerního koupání a nastav mu pravidelnost, odpoledne ven, na noc zavinout. Já jsem to otáčela už po prvním měsíci nespaní, takže klidně začni ![]()
Holky a to dáváte co za čaje?