Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Mam otázku a potřebovala bych poradit.Od narození mám strašně hodné miminko vubec nepláče pokud tedy nemá hlad.Dnes celí den pláče a nejde zastavit a napadlo mě jestli to nejsou zoubky. Mám otazku, jestli je možné v 5 měsíci aby rostli zoubky?
Ahoj určitě ano. Nám začali otékat dásně těsně před pátým měsícem a cca za měsíc byli venku dva dole.Ale většinou pláčou v noci skrz zuby
Zapoměla jsem dodat, teploty nemá, stolice normální jen víc slintá.
@želvinda proč by to nebylo možné? můj kluk měl tesáky ve 4 měsících.
Hanča dekuji to bude možna ono.Jsem s toho docela nestastna kdyz nevím co s ním je.
@martina.se píše:
@želvinda proč by to nebylo možné? můj kluk měl tesáky ve 4 měsících.
Našemu žroutovi na konci třetího měsíce
a rovnou dva.
@želvinda píše:
Dobrý den. Mam otázku a potřebovala bych poradit.Od narození mám strašně hodné miminko vubec nepláče pokud tedy nemá hlad.Dnes celí den pláče a nejde zastavit a napadlo mě jestli to nejsou zoubky. Mám otazku, jestli je možné v 5 měsíci aby rostli zoubky?
Ahojky, určitě to možný je..:-)
Ale možná bych to spíš svedla na růstový spurtík, který je kolem půl roku taky běžný. Trvá většinou tak týden a děťátko je hladovější:-) Zkus mu dát víc bašty a uvidíš, jestli je to tím:-)
Jinak si opláchni ruce a pomasíruj mu dásínka, pokud jsou to zubiky, tak mu to aspoň na chvilku uleví..:-)
@andice píše:
Našemu žroutovi na konci třetího měsícea rovnou dva.
můj měl na konci 4. měsíce 5 zubů
a komplet tesáky v 15 m
děsný..
@želvinda já mám třetí dítko a jsem taky vyplašená i z obyčejný rýmy. Jinak aby si nemusela opisovat komu chceš napsat odpověď, klikneš pod odpovědí na ZMÍNIT a píšeš.
Jen koukám že jsi nová tak to možná nemáš prozkoumané.
@martina.se píše:
můj měl na konci 4. měsíce 5 zubůa komplet tesáky v 15 m
![]()
![]()
děsný..
Tak to náš ne, pak dlouho nic, ale taky právě hodně slintal a pořád si strkal prsty do pusy. Docela jsem při kojení měla strach, byl pořád hladový
.
Je to možné…ale také nemusí…tři pediatři nezávisle na sobě tvrdili, že jí rostou zuby a jak hrozně slintá, včera jí vylezl první
9 měsíců.
Ono jak jsou starší, tak si víc uvědomují, umí se víc vztekat, když jim něco nejde…má to vzrůstající tendenci ![]()
@andice píše:
Tak to náš ne, pak dlouho nic, ale taky právě hodně slintal a pořád si strkal prsty do pusy. Docela jsem při kojení měla strach, byl pořád hladový.
@Lejaa Zkoušela jsem mu tam sahnout ale brečel víc. Vypadá to určitě na ty zoubky. Děkuji moc za radu