Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kristyna.Vechtova a proc potrebujete TV jako kulisu? Kdyz je na jednicku a hraje si, muzes ji vypnout, ne
treba ja kulisu nepotrebuju, no, radeji pustim radio s pisnickami
@blumen píše:
Kazi oci a sedi pred TV na miste, misto aby se zabavilo jinak, hralo si a zapojilo predstavivost.
Tak predpokladam, ze to dite neprosedi u tv cely den
Nejak proste nechapu, v cem by to detem melo do budoucna uskodit. Je to zas takova bublina o nicem ![]()
@srpen89 píše:
Tak predpokladam, ze to dite neprosedi u tv cely denNejak proste nechapu, v cem by to detem melo do budoucna uskodit. Je to zas takova bublina o nicem
Dle me vadi i 2 hodiny denne, ktere muze stracit jinak, bez televize. Pro me TV ztrata casu proste.
Jako mít TV jako kulisu beru jako hrozný zvyk. Také jsem si myslela, že když občas půjčím školkovému dítěti telefon na zabavení se nic nestane, teď s tím pěkně bojuji, tyhle věci jsou hrozně návykové, zvlášť pro děti ![]()
@blumen píše:
Dle me vadi i 2 hodiny denne, ktere muze stracit jinak, bez televize. Pro me TV ztrata casu proste.
Ale to beru, ze to muze byt pro nekoho ztrata času.
I v dnesni dobe jsou lide, kteri vubec tv nemaji a ja to respektuji. Ale jde mi o to, kdyz tedy tu tv mame, sledujeme ji, tak v cem by to mohlo uskodit diteti, kdyz se na ni bude divat. Jako spis po zdravotni strance,jak ho to muze poskodit. To by me opravdu zajimalo ![]()
Děkuju všem za diskuzi
Celý den určitě nekoukame, to bych ani nedovolila. Hrajeme si,blbneme spolu a snažím se ho zabavit. TV je taková vsuvka. Běží u nás celý den jako kulisa, ale samozřejmě malého v lehátku obracím k hráčkám. Někdy však potřebuju něco udělat a když začne knourat, televize na chvíli zabere. Asi bych jinak nic neudelala, neustále vyžaduje mou pozornost. A mít ho stále na rukou také nejde. Díky všem ![]()
@srpen89 malo pohybu, spatny navyk do budoucna, spatny zrak.
Já jsem proti koukání na televizi třeba několik hodin. Však výzkumy potvrzují, že hledění do obrazovek snižuje dětem intelekt, co je nad dvě hodiny už přínos nemá žádný, spíš to to dítě brzdí. Ono bude asi více různých výzkumů, ale já bych tomuhle věřila. Mají raději dělat jinou činnost, než se věnovat více hodin televizi či počítačům apod. Ale je taková doba, ale proč si nepřiznat, že to dětem rozhodně neprospívá. Dvouletý syn se občas samozřejmě dívá, ale jako kulisu to nemáme. Když se dívá na pohádku, tak si u toho nezvládne hrát, prostě jen kouká. Tak si myslím, že mého syna by moc sledování televize brzdilo.
@Kristyna.Vechtova pěkné
ty puzzle na zemi jsou penove? přemýšlím také nad nima, az malej bude sedět.
@srpen89 píše:
@blumen @belladonna a uz mate nejakou zpetnou vazbu ?
Proc bych to mela testovat.
Staci se podivat na dnesni mladez ![]()
@blumen píše:
Proc bych to mela testovat.
Staci se podivat na dnesni mladez
Testovat ? Jak to myslis ? Ja se ptam, jestli mas nejakou zpetnou vazbu. Tim myslim, jestli mas uz nejake velke deti, dejme tomu 15+, ktere denne koukaly na tv a ted jsou opozdene, nesoustredene a maji 5 dioprii.
@stinga na Déčku všechno co jsem psala
každý den se ten program trochu liší ![]()
@ProfZav přesně, syn je úplně v pohodě, když Tv není tak není, běžně jsme denně venku, dorozumí se, vše si ukáže, podá, motoricky moc šikovný
nevidím v tom problém
ale samozřejmě každý ať dělá jak uváží ![]()
@srpen89 píše:
@blumen @belladonna a uz mate nejakou zpetnou vazbu ?
no, já píšu, že vidím, že když jen kouká na televizi, tak jinou činnost neprovozuje, takže ano, mému synovi by příliš televize uškodilo. A věřím těm výzkumům, však každý ať si věří čemu chce. Mně to logické přijde, že to dětský intelekt nezvyšuje, ale naopak. Ještě horší mi přijdou mobily. Rychle vzniká závislost, má to ale každé dítě a je těžké se tomu dlouhodobě vyvarovat.