4. měsíční miminko začala zajímat televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2067
11.10.18 17:12
@LittlePumpkin píše:
@srpen89 kde?
@LittlePumpkin píše:
@Kristyna.Vechtova to neni hned ted, ale treba za 10-15 let…
A nemyslim si ze ses natolik studovana abys to videla ty sama…

ADHD, vyvojove poskozeni mozku… tzn. demence, debilita, kretenismus… A pokud to neni hned, ale treba za 10,15 let, tak cim se to tedy projevi za tech 10,15 let ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
11.10.18 17:35
@Kristyna.Vechtova píše:
@LittlePumpkin každopádně! Protože Ty víš, co já mám vystudováno viď ;) jako dál se o tom nehodlám bavit, ty TV dětem nepouštěj, já ji budu mít dál puštěnou jako kulisu a budeme obě spokojený :lol:

Tak kdybys tohle studovala asi by ses chovala jinak a rozhodne nebrala tv kulisu za neco normalniho kdyz 30cm pred to das hraci puzzle dětem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
11.10.18 17:38
@srpen89 píše:
ADHD, vyvojove poskozeni mozku… tzn. demence, debilita, kretenismus… A pokud to neni hned, ale treba za 10,15 let, tak cim se to tedy projevi za tech 10,15 let ?

Pletes paty dohromady, ja nepsala o demenci a debilite ani slovo, mas google, hledej, pokud te to zajima, nemam cas ti to tady vypisovat, stejne te to nezajima, jen se chces hadat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.10.18 17:45
@LittlePumpkin píše:
Pletes paty dohromady, ja nepsala o demenci a debilite ani slovo, mas google, hledej, pokud te to zajima, nemam cas ti to tady vypisovat, stejne te to nezajima, jen se chces hadat…

Ja? 8o Ty pises o postizeni mozku. Ja ne. Proto se te ptam, jak je mozne, ze ja nemam dementní deti, tvymi slovy deti s poskozenymi mozky presto, ze nam tv bezi porad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
11.10.18 17:51

@srpen89 ja se nebavim o demenci ani dementnich detech ale o tomto…

https://www.flowee.cz/…i-20-stoleti

:mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.10.18 18:01
@LittlePumpkin píše:
@srpen89 ja se nebavim o demenci ani dementnich detech ale o tomto…

https://www.flowee.cz/…i-20-stoleti

:mavam: :mavam: :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a co treba zacit pouzivat vlastni hlavu a vlastni rozum :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
11.10.18 18:07

@srpen89 ??? Ja psala v uvodnim prispevku ze mam v rodine specialniho pedagoga ktery dela seminare na toto tema a jezdi na sjezdy psychologu a neutologu atd a tohle je proste jedno z temat cim se zabivaji, ja v tom studovana nejsem, tak mam pouzivat vlastni rozum? Asi jako ty? Jakoze hmmm to je pohodlny mit pustenou telku na md, aspon sd nenudim… ja to chapu, ale treba kdyby ses o to zajímala ty vlastni hlavo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
11.10.18 18:24

@Kristyna.Vechtova tak to je jasný, je bomba je v začátcích pozorovat jak se snaží. Ale každej mi říká: buď ráda, že zatím jen leží, páč teprve pak to začne.. hlídat, hlídat… :D A můžu mít ještě dotázek? Přes den toho moc nenaspi, dohromady hoďku a půl. 3× denně po půl hodině. Myslím, že je to málo. Poslední dobou je totiž vic uknouranej a vzteklej, tak jestli to nemůže být tím, že málo spí. V noci je to dobrý, vzbudí se 2× na krmení a spí dál. Je to první mimi, tak beru každou dobrou radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.18 18:28

@LittlePumpkin tak zrovna speciální pedagogiku vystudovanou mám a čoveče o tomhle jsme se fakt neučily :) a jak jsem psala, chodíme dopoledne minimálně na hodinu ven, to samé odpolednem, hrajeme si v pokojíčku, kde TV není, dítě mi běžně pomáhá např dávat prádlo do a z pračky, „vaří“ se mnou v kuchyni, hrají si s naším psem, čteme knížky, stavíme lego apod takže nevidím důvod nemít zapnutou TV :nevim: a tím diskuzi s Tebou opravdu končím, takže krásný zbytek dne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.18 18:30

@Maky K. Hele každý mimčo je jiný, kamarádce holčička taky téměř nespala. Mě spal do 10m 2× denně (předtím samozřejmě víckrát) od 10m spi jednou denně nejdřív to byly 3h, teď tak 1,5-2h a má skoro 2 roky :) můžeš zkusit jestli nechce ještě, ale některým dětem to stačí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
11.10.18 18:36

@Kristyna.Vechtova snad se vše srovná s věkem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
11.10.18 18:42

S tou TV se tu ztrhla pěkná debata. Ale opravdu ať si kazdyho dela co uzná za vhodné, aleale určitě nejsou z televize dementi. To si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.18 19:30

@Maky K. Určitě, teď kamarádce ta holčička spí dobře, dopoledne hodinu a půl a odpoledne hodinu a má přes rok :) zase ji od začátku spí hezky v noci, já kojila v noci co 3 hodiny a od cca 11-12 m do 14m i co hodinu :) ale teď už spí celou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
11.10.18 19:33
@Maky K. píše:
S tou TV se tu ztrhla pěkná debata. Ale opravdu ať si kazdyho dela co uzná za vhodné, aleale určitě nejsou z televize dementi. To si nemyslím.

Já nechápu, kde pořád berete ty dementy. Prostě jim přílišné sledování televize sníží inteligenci a pozornost, ne rapidně, ale třeba jen o trochu. Co je na tom nelogického? Jsou chytří i tak, vaše děti, ale kdyby se dívali na televizi pod ty dvě hodiny denně třeba, tak by měly výsledky ještě lepší. Tak ty výzkumy chápu já. A nějakým dětem, které jsou od přírody nesoustředěné či mají nějaký problém, to může uškodit více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.10.18 19:39

Já jsem si TV jako kulisu pouštěly právě do te doby, než to dítě začalo zajímat. Pak jsem holt měla smůlu, ale bavit pár měsíční mimino televizi je opravdu nesmysl. Stejně jako to, že, že je TV pustena pomalu celý den, ale dítě si u toho hraje. Pak nemají dnes všichni mít nějaké poruchy pozornosti. Dítě by se mělo soustředit pouze na jednu činnost. Pustit pohádku a vypnout. U hraní se ma slustrediz na tu hru, ne u toho jeste stihat vnímat televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí