Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@belladonna já nikoho nezesměšňuju, věř, že to by vypadalo úplně jinak
a teda na těch třes stránkách co tu jsou, jsem rozhodně napočítala víc těch, které tvrdí, že TV fakt ne
a nevím o co jde, jen jsem napsala svůj souhlasný názor, předpokládám, že v diskuzích se diskutuje a ne slovíčkaří, ale budiž ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@belladonna já nikoho nezesměšňuju, věř, že to by vypadalo úplně jinaka teda na těch třes stránkách co tu jsou, jsem rozhodně napočítala víc těch, které tvrdí, že TV fakt ne
a nevím o co jde, jen jsem napsala svůj souhlasný názor, předpokládám, že v diskuzích se diskutuje a ne slovíčkaří, ale budiž
Ona to byla narážka na Tejuli a její „supermatky“. Že tu budou dva názory je jasné, ale proč jedni musí zesměšňovat druhé, to nechápu. Nejde asi o slovíčkaření, spíš o to zesměšnění. Jako, když je to potvrzené ve výzkumech, že to má na děti negativní vliv, tak potom je divné ten boj proti matkám, které s tím souhlasí.
Taky jsem prolétla celou diskuzi a je to podle mě dost vyvážené, žádné, že by to byl sraz supermatek.. ![]()
@belladonna ano vliv na dítě má u ozonová díra, smog, cukr apod. A fakt kvůli tomu nesedím doma v krytu. Já jsem pouze napsala svůj názor a to že někdo TV nemá nebo nepouští je mi opravdu šumák a jak jsem napsala už předtím, ať si každý dělá jak uzná za vhodné a tím bych tohle „řešení“, jestli je nebo není někdo „supermatka“ nebo je ba naopak „horší“ matka, ukončila. Fakt jsem si tu nepřišla obhajovat svůj názor, ten nějaká internetová diskuze fakt nezmění, takže ano ten kdo nepouští TV ať si to užívá po svém, ten kdo ji pouští, ať si to taky užije ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@belladonna ano vliv na dítě má u ozonová díra, smog, cukr apod. A fakt kvůli tomu nesedím doma v krytu. Já jsem pouze napsala svůj názor a to že někdo TV nemá nebo nepouští je mi opravdu šumák a jak jsem napsala už předtím, ať si každý dělá jak uzná za vhodné a tím bych tohle „řešení“, jestli je nebo není někdo „supermatka“ nebo je ba naopak „horší“ matka, ukončila. Fakt jsem si tu nepřišla obhajovat svůj názor, ten nějaká internetová diskuze fakt nezmění, takže ano ten kdo nepouští TV ať si to užívá po svém, ten kdo ji pouští, ať si to taky užije
Ale však jo. Já se tu taky nechci dohadovat, (ale supermatky a zesměšňování se mi nelíbí). Vzbudilo se mládě a nebudu mu tady ukazovat špatné návyky. ![]()
@belladonna ovšem opět uvádím, že JÁ nikoho supermatkou nenazvala, takže bohužel zpětná vazba není na vhodnou osobu a to že s někým souhlasím, neznamená, že ty které TV nemají nazývám supermatkami, pouze jsem souhlasila s tím, že se tu strhne debata o tom jak nikdo tu TV nema respektive nepouští, toť vše ![]()
Já třeba tablety u dětí považuju za špatný i v tom, že ač přes den to není taková hrůza, výrazně modré světlo z displeje není nic, co by neškodilo mozku, očím a tvorbě melatoninu obecně.
@Kristyna.Vechtova ozonovou vrstvu a smog asi neovlivnis, cukr a telku ovlivnis… cukr je zlo, ale telka? Telka zanechava degenerativni zmeny na mozku… takze to je na kazde matce ![]()
@LittlePumpkin píše:
Mame v rodine specialni pedagozku, do 3 let by dite nemelo byt v mistnosti kde hraje telka, ovlivnuje to vse i kdyz taky kazda druha napisete jak „on si telky nevsima“ ano vsima a je to jen alibismus, je tezsi vypnout telku a s ditetem si vykladat a povidat a hrat, ja to vim, ale pak se nedivte ze skoro kazde dite ma poruchy pozornosti a ADHD atd…https://www.flowee.cz/…i-20-stoleti?…
Je prokazane ze sledovani mobilu tabletu i TELEVIZE ma prokazatelny vliv na vyvoj mozku
Ale jak pisete, delejte si kazda jak uznate za vhodne, ja radeji s ditetem 13m mluvim…
To je zvláštní, ze tedy nemam debilni deti ![]()
@LittlePumpkin píše:
@srpen89 ja nekde psala o debilnich detech?
No jo, pises.
@LittlePumpkin však já psala už dávno, že je to na každé z nás, fakt nevidím na synovi nějaké známky degenerace, ale už to odmítám dál tady řešit, napsala jsem zakladatelce, jaký na to mám názor já, toť vše. Takže tím bych to opravdu ukončila ![]()
@Kristyna.Vechtova to neni hned ted, ale treba za 10-15 let…
A nemyslim si ze ses natolik studovana abys to videla ty sama…
@LittlePumpkin každopádně! Protože Ty víš, co já mám vystudováno viď
jako dál se o tom nehodlám bavit, ty TV dětem nepouštěj, já ji budu mít dál puštěnou jako kulisu a budeme obě spokojený ![]()