4. měsíční miminko začala zajímat televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
11.10.18 20:47

@Kristyna.Vechtova pochybuji ze mas vystudovano na takove urovni, ze muzes delat posudky, deti testovat, vest sezeni s rodici kde jim vysvětlujes co je spatne, vest semináře atd…
Ono je rozdil skola a skola ze? :mavam:

@chaela ano presne to je nejvetsi myslenk, ze dite by se melo soustredit jen a jen na jednu vec… ale vetsina zastankyn tv ti bude tvrdit jak to dite tv nevnima 8)

@belladonna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.10.18 21:00

@LittlePumpkin podivej se, ja i bracha jsme vyrustali v rodine, kde tv bezela neustale. Zadnou poruchu nemame, mozek mame tez bez vyvojovych vad a vystudovali jsme s prstem v nose. To same moje deti. TV zapiname s příchodem domu, i kdyz jsem v kuchyni, deti jsou v pokoji a muz jeste v praci. A svete div se, nemaji ani poruchu soustředěnosti, ani vyvojovou vadu mozku, ani bryle nenosi, jsou zdrave jako rybicky a toho starsiho ta tv ani nezajima, ma jine zajmy. Takze asi tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
11.10.18 21:27
@srpen89 píše:
@LittlePumpkin podivej se, ja i bracha jsme vyrustali v rodine, kde tv bezela neustale. Zadnou poruchu nemame, mozek mame tez bez vyvojovych vad a vystudovali jsme s prstem v nose. To same moje deti. TV zapiname s příchodem domu, i kdyz jsem v kuchyni, deti jsou v pokoji a muz jeste v praci. A svete div se, nemaji ani poruchu soustředěnosti, ani vyvojovou vadu mozku, ani bryle nenosi, jsou zdrave jako rybicky a toho starsiho ta tv ani nezajima, ma jine zajmy. Takze asi tak ;)

A tvoje rodina má zvrátit výsledky výzkumů mnoha jiných dětí a rodin? To asi ne, viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
11.10.18 23:59
@belladonna píše:
A tvoje rodina má zvrátit výsledky výzkumů mnoha jiných dětí a rodin? To asi ne, viď?

Ale jo a nejen moje rodina. Nejake vyzkumy me fakt neberou, protoze vim, jak tako e vyzkumy fungují ;) Fakt zkus chvilku myslet hlavou a neupinej se na nejake nepodložené výzkumy. Nejlepsi vzdycky je, kdyz nekdo rekne, ze to nekde slysel, cetl na internetu atd :mrgreen: Pro me je podstatne co vidim jak na sobě, na svych detech,na ostatnich lidech, kteri ziji jako vetsina, tzn. ze přijdou domu a zapinaji televizi. Nejaky blaboly na internetu me fakt nezajimaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
12.10.18 00:03
@Svistice píše:
Miminko opravdu vůbec nepotřebuje koukat na televizi. Protože z miminka bude batole, z batolete předškolák a pak školák, který jako jedinou zábavu bude znát kmitající obrázky. Čím později se tedy dítě seznámí s jakoukoliv formou pasivní zábavy, tím lépe.
Jinak příběh v televizi zvládne dítě smysluplně vnímat až tak okolo dvou let.

Přesně tak. Navíc všechny elektrospotřebiče, a zejména ty s displeji, nám pěkně nevhodně září (i když jen jedou a nekouká se na ně)…4 měsíční miminko se dá zabavit jinak a dějí v TV nechápe. Také mám výčitky, když u nás něco jede, nejsem svatá, ale nejradši bych to vyhodila z okna. Určitě spousta mamin napíše, že jim jede TV celý den a nikdo neumřel. Stejně jako spousta lidí nekouří a neumře, přesto víme, že pro zdraví to není OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
12.10.18 03:53
@srpen89 píše:
Ale jo a nejen moje rodina. Nejake vyzkumy me fakt neberou, protoze vim, jak tako e vyzkumy fungují ;) Fakt zkus chvilku myslet hlavou a neupinej se na nejake nepodložené výzkumy. Nejlepsi vzdycky je, kdyz nekdo rekne, ze to nekde slysel, cetl na internetu atd :mrgreen: Pro me je podstatne co vidim jak na sobě, na svych detech,na ostatnich lidech, kteri ziji jako vetsina, tzn. ze přijdou domu a zapinaji televizi. Nejaky blaboly na internetu me fakt nezajimaji :)

Ja tady tada jeden clanek z netu, ale nepopírám se o o nej, to bylo jen pro zajimavost, nebavim se tu o nejakych E VYZKUMU, NEPODLOZENEM VYZKUMU A BLABOLECH NA INTERNETU, bavim se tu o tom co je podlozeno, co tvrdi neurologove a psychologove.
To ze si par lidi v tvem okoli pusti telku i pred malyma detma nemuzes brat jako vetsinu, kolik takovych lidi znas? 10? 20? 500? To je vetsina?

Jak pise @Mari.G to svetelny zareni a razove vlny je proste zlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.10.18 07:09
@srpen89 píše:
Ale jo a nejen moje rodina. Nejake vyzkumy me fakt neberou, protoze vim, jak tako e vyzkumy fungují ;) Fakt zkus chvilku myslet hlavou a neupinej se na nejake nepodložené výzkumy. Nejlepsi vzdycky je, kdyz nekdo rekne, ze to nekde slysel, cetl na internetu atd :mrgreen: Pro me je podstatne co vidim jak na sobě, na svych detech,na ostatnich lidech, kteri ziji jako vetsina, tzn. ze přijdou domu a zapinaji televizi. Nejaky blaboly na internetu me fakt nezajimaji :)

Já myslím hlavou, to se neboj. Jen mám jiný názor, tak mi nepiš, že kvůli tomu nemyslím hlavou. Však už jsem psala, že mě ty jejich závěry logické přijdou. Kdyby děti nehleděly x hodin do obrazovky, ale dělaly jinou činnost, prospívalo by jim to více. Tv z nich dementy neudělá, ale nic jim to nedá, naopak. Jiná činnost by jim něco přinesla. A že tv jako kulisa snižuje soustředěnost pozornost, tomu se podle mě dá taky věřit víc, než že to na ně žádný vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
12.10.18 09:16
@LittlePumpkin píše:
Ja tady tada jeden clanek z netu, ale nepopírám se o o nej, to bylo jen pro zajimavost, nebavim se tu o nejakych E VYZKUMU, NEPODLOZENEM VYZKUMU A BLABOLECH NA INTERNETU, bavim se tu o tom co je podlozeno, co tvrdi neurologove a psychologove.
To ze si par lidi v tvem okoli pusti telku i pred malyma detma nemuzes brat jako vetsinu, kolik takovych lidi znas? 10? 20? 500? To je vetsina?Jak pise @Mari.G to svetelny zareni a razove vlny je proste zlo…

Ale v cem je to zlo ! Co to zpusobuje,cim a kdy se to projevuje. Neco podlozeneho, nejaky hmatatelny dukaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
12.10.18 09:21
@belladonna píše:
Já myslím hlavou, to se neboj. Jen mám jiný názor, tak mi nepiš, že kvůli tomu nemyslím hlavou. Však už jsem psala, že mě ty jejich závěry logické přijdou. Kdyby děti nehleděly x hodin do obrazovky, ale dělaly jinou činnost, prospívalo by jim to více. Tv z nich dementy neudělá, ale nic jim to nedá, naopak. Jiná činnost by jim něco přinesla. A že tv jako kulisa snižuje soustředěnost pozornost, tomu se podle mě dá taky věřit víc, než že to na ně žádný vliv nemá.

No házet nesoustredenost a nepozornost ditete na televizi je opravdu jednoduche. :mrgreen: Chce se to zamyslet nad tim, jestli by to dite nebylo nepozorne a nesoustredene i bez televize ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.10.18 10:03
@srpen89 píše:
No házet nesoustredenost a nepozornost ditete na televizi je opravdu jednoduche. :mrgreen: Chce se to zamyslet nad tim, jestli by to dite nebylo nepozorne a nesoustredene i bez televize ;)

Však si věř, čemu chceš. Jako jeden z prvních článků na toto téma na Seznamu na mě vykouklo třeba toto https://www.rehabilitace.info/…etsky-mozek/
Třeba toto se tam píše, „Pouhé pozorování televize se nepřenáší tak dobře do těch částí mozku, které mají na starosti duševní procesy, soustředěnou pozornost, psaní, kritické myšlení a aktivní řešení problémů. Právě naopak, nadměrné sledování nebo trávení hodně času před televizní obrazovkou ve skutečnosti tyto důležité dovednosti poškozuje, a to u dětí, ale i u dospělých.“ „Vědci také zjistili, že s každou další hodinou, kterou stráví dítě předškolního věku u televize, je spojeno o deset procent vyšším rizikem, že se u něj později projeví poruchy pozornosti.“
 atd.

Jak píšu, já tomu věřím, přijde mi to logické a asi mi to nikdo nevyvrátí. Spíš se divím, že to může někdo nevidět, nevěřit tomu, popírat to. Nenašla jsem výzkum, který by to vyvrátil. A jak píšeš, že chce to se zamyslet, jestli by to dítě nebylo nesoustředěné, i kdyby se na tv nedívalo. Já, když se nad tím zamýšlím, tak mi vychází, že by nesoustředěnému dítěti televize pomocná nebyla, že by nesoustředěné dítě mělo raději, plácnu, skládat puzzle a hrát různé hry, prohlížet s maminkou knížky apod. než se x hodin dívat na televizi. A proč by mělo vnímat takové dítě při té hře televizi jako kulisu, byl by to navíc rušivý vliv. Zbytečné a spíš bych tam viděla ten negativní vliv. Já nechápu, že ty ho tam nevidíš. Ale dobrý, však se neshodneme, jak vidím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
12.10.18 10:21

@belladonna no… nevidim :mrgreen: to co je pro me podstatne, to vidim doma. Sve deti. A ty opravdu zadnou poruchu soustredeni ani pozornosti nemaji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.10.18 10:39
@srpen89 píše:
@belladonna no… nevidim :mrgreen: to co je pro me podstatne, to vidim doma. Sve deti. A ty opravdu zadnou poruchu soustredeni ani pozornosti nemaji ;)

Ale z toho nemůžeš generalizovat. A i když je televize jako kulisa, tak přitahuje pozornost, já to vidím i na sobě, že to soustředění snižuje. Nikdy naopak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
12.10.18 15:19

A co když je tak malý byt, že se televizi prostě vyhnout nedá? :( A už vidím všechny, že jí celý den nezapnou. Dneska je prostě televize součást života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
12.10.18 16:17
@Maky K. píše:
A co když je tak malý byt, že se televizi prostě vyhnout nedá? :( A už vidím všechny, že jí celý den nezapnou. Dneska je prostě televize součást života.

Třeba já taky nepíšu,že bysme se na televizi nedívali. Jen se divim, že někdo ten negativní vliv pustene televize x hodin nevidí. I když některé rodiny jsou úplně bez televize. Znám jen jednu rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
12.10.18 16:47
@srpen89 píše:
Ale v cem je to zlo ! Co to zpusobuje,cim a kdy se to projevuje. Neco podlozeneho, nejaky hmatatelny dukaz.

Elektromagnetické záření je problém. Jasně, je všude a málokdo se mu vyhne, ale je otázka, na kolik to podporovat, když doma to můžu ovlivnit. Jsou samozřejmě různé druhy, ale ukazuje se, že nejsou až tak neškodné…Např. v místech na světě, kde jsou lidi propleteni ve spleti wifi, je více samovolných potratů. Mikrovlnky, dětské chůvičky, i pouhé zásuvky, nás ovlivňují. U televizí, počítačů a tabletů jde i o to blikání dispeleje, některé děti pak nemohou usnout, má to prostě vliv na mozek, soustředění. Každý ať dělá dle svého uvážení, ale nejsou to věci, které by neovlivňovaly naše celkové zdraví. Psala jsem, že nejsem svatá a TV máme. Nicméně podle mě se dá 4měsíční miminko zabavit jinak a bezpečněji, je to úplně zbytečný návyk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí