Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Chtela bych se zeptat kdy se chodi poprve k zubari???
V porodnici kdyz mi dali pro malou ockovaci prukaz byla tam i karta k zubari.
Hned na prvni strance po otevreni je navsteva do 1. roku.
Zubar detsky???
Diky
Zeptej se svého zubaře, kdy ti miminko vezme na prohlídku, můj zubař ideálně az po 2.roku, kamaradka jezdila jinam a už s 1.zoubkem.
Ja jdu ve ctvrtek se dvema zuby. Malej je v pohode a alespon to bude mit zubarka jednoduchy
S prvnim jsem byla snad az nekdy ve trech, on se desne bal.
@nevernamrcha byla jsem s ní v jejím asi roce, normálně u mé zubařky
@nevernamrcha poprvé jsme byli s malou kolem roka - šla jsem na prevenci a vzala jsem jí s sebou. Plánuju to tak i u malého, v březnu jdu já i malá na prevenci, tak půjde s námi.
Zubařka vždycky jen koukla a zapsala. A co mi říkala, tek je lepší chodit už od malinka, že si děti líp zvyknou a pak se nebojí. Což teda můžu u dcery potvrdit ![]()
@nevernamrcha naše zubařka prohlíží hned s prvním zubem, takže jak tam v létě pojedem, tak mi mrně nabere.. ona je „zvyká“, vozí je v křesle, „ošetřuje je“, např foukáním vzduchu, prostě, ať jsou děcka zvyklé, že se tam něco děje, aby otevřely pusu ![]()
Chodíme celá rodina naráz, mladší šlo po prvním roce a to zub ještě nemělo. Zubaři to nevadilo ![]()
Chodím s dětmi od prvních zoubku. Vzala mi je vždy naše zubarka, chodime tam cela skoro rodina. Syn mel kazy, s nim chodím k dětskému zubaři, protože osetruje v analgosedaci.
Zubařka mi řekla, že až bude mít první zub. S dcerou jsem byla v roce a půl, kdy už měla zuby, se synem myslím že v necelém roce.
My tam byli v roce, ale malou jen polechtala aby se okem podívala na zuby. Říkala, že pokud se budu koukat na stoličky, a ty budou v pořádku tak není důvod malou strašit zubařem. ![]()
Chtěla bych jít už teď, prcek má 8 zubů. Ale manželův zubař, ke kterému chceme přejít všichni, bere až v červnu. Ale nespěchám, malý má krásné zuby, čistíme pravidelně, tak snad nebude problém.
My šli k zubařce, kam chodím sama. Registrovala si obě děti. Oně byli kolem 9.měsíce poprvé. Jen koukla do pusy, jaké zoubky jsou a jaké ne. Některý zubař jen sveze na křesle…