Miminko chce být jen doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
24.9.20 22:37
@Anonymní píše:
Ven chodíme každý den, vydrží tak +, - hodinu a jsem tam sním celou dobu než začne a to ho zkouším nechat třeba 15 minut a když nepřestane tak s ním mažu domu a tam je dobře. :roll:

A proč ho venku nevyndáš a chvilku neponosíš? Nenakrmíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.20 03:39
@Lucie_Sx píše:
A proč ho venku nevyndáš a chvilku neponosíš? Nenakrmíš?

Už jsem psala že ho vyndávání a že chvilku kouká a nic.. A krmit ho po hodině je docela brzo ne? Hlad určitě nemá.. Chodíme vždy hned po krmení..

• Citovat
  • Upravit
34322
25.9.20 05:43
@Anonymní píše:
Už jsem psala že ho vyndávání a že chvilku kouká a nic.. A krmit ho po hodině je docela brzo ne? Hlad určitě nemá.. Chodíme vždy hned po krmení..

Nenasla jsem, kdes to psala. Jako ze ho vyndas a furt breci? Nenecha se unosit? Ja mela deti jen kojene a kdyz breceli, tak jsem nakojila, klidne po pulhodine. Zkusila bych nakrmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.20 06:45
@Anonymní píše:

A doma dela co? Lezi na zemi? Mas ho na rukou? V houpatku?
Jeste jsem nevidela 3m miminko, co by rvalo, kdyz ho mama nosi a chodi s nim (treba pod stromy, kolem deti atd.) - drtiva vetsina kouka, az vali oci a je nadsena.. Pokud je samozrejme najezena, ma suchou plenu a neni jim vedro/zima (spis tedy vedro).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
25.9.20 06:54

Myslím, že tvoje argumenty nejsou úplně.. No zkrátka přijde mi, že prosazuješ tak, abys nějak dosáhla svýho a miminko si zvyklo. Hodiny venku se šátkem ne, nosítko jen na nákup, zkusím ještě kočár… Přijde mi, že zkrátka myslíš hlavně na sebe :nevim:

Já si před porodem koupila krásnej novej kočárek a co myslíš? Vozila jsem tak… 10×? Do osmi měsíců jsem denně nosila. Až teď týden jezdím s kočárkem, do té doby řev, vztek a kočárek nikdy. Teď je tam spokojenej jak želva a já si to užívám.

Nošení je krásná věc. Dokud to nevyzkoušíš, tak nevíš o co přicházíš :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.9.20 07:23

@glaubie - k tvemu poslednimu prispevku: ja jsem taky delala vsechno pro to, aby si mala navykla na kocarek. Vubec by me nenapadlo jako alternativu volit noseni x hodin v nositku/satku. Vyzkousela jsem to - stejne nebyla mala spokojena a teda ja patrim i mezi vyjimky - mne noseni ditete taky nebylo prijemne. Absolutni nepohodli pro nas obe. Nemluve o tom, ze si nenecham tim odepsat zada.
Nekdo tu psal i neco o krmeni venku - me dite melo 3 mesice v lednu. Jak se ma kojit venku v takove zime a ne vzdy idealnim pocasi?
Zakladatelko, ja ti rozumim - doma dite hodne, venku se clovek trepal, aby nebyl daleko od domova, az zacne zase rvat, aby zvladnul vubec dojit domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
25.9.20 07:30

No nevím. Když miminko zvladne hodinu v kočárku, tak to neni o tom, že by nesnášelo být venku nebo v kočárku. Spíš mu něco po ty hodině vadí. Miminku může vadit spousta věcí. Občas zapomínáme, že miminka jsou taky lidi a ne panenky. Jenom nám to neumí říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
25.9.20 09:18
@unuděná píše:
A doma dela co? Lezi na zemi? Mas ho na rukou? V houpatku?
Jeste jsem nevidela 3m miminko, co by rvalo, kdyz ho mama nosi a chodi s nim (treba pod stromy, kolem deti atd.) - drtiva vetsina kouka, az vali oci a je nadsena.. Pokud je samozrejme najezena, ma suchou plenu a neni jim vedro/zima (spis tedy vedro).

Třeba můj syn měl do roka venku chytal hysteráky, vadil mu vítr, sluníčko, jediné co zvládal byl šátek kdy ho měl přetažený skoro přes celou hlavu a nos zabořený do mého hrudníku. Doma (kromě šesti týdnů, kdy mi došlo MM a měl hlad) jsem o něm v podstatě nevěděla, buď spal, jedl nebo koukal na kolotoč nad sebou. Ale vzít ho ven na deku tak prořve celou dobu. Po tom roce už byl venku spokojený když bylo lehce pod mrakem, nefoukalo a nepršelo. A dcera byla to samé, naštěstí kratší dobu (oba je oproti synovi celkově o půl roku zrychlená).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.20 09:24

@Heivka No proto se ptám, co dělá doma vs. co s ním dělá venku ;) Třeba prostě očekává, že bude ležet v klidu v kočárku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
25.9.20 11:00
@JensonB píše:
@glaubie - k tvemu poslednimu prispevku: ja jsem taky delala vsechno pro to, aby si mala navykla na kocarek. Vubec by me nenapadlo jako alternativu volit noseni x hodin v nositku/satku. Vyzkousela jsem to - stejne nebyla mala spokojena a teda ja patrim i mezi vyjimky - mne noseni ditete taky nebylo prijemne. Absolutni nepohodli pro nas obe. Nemluve o tom, ze si nenecham tim odepsat zada.
Nekdo tu psal i neco o krmeni venku - me dite melo 3 mesice v lednu. Jak se ma kojit venku v takove zime a ne vzdy idealnim pocasi?
Zakladatelko, ja ti rozumim - doma dite hodne, venku se clovek trepal, aby nebyl daleko od domova, az zacne zase rvat, aby zvladnul vubec dojit domu.

Promiň, ale zrovna zničený záda si myslím, že je stejná blbost jako když se někdo vymlouvá na to, že dětem se při nošení ničí kyčle. A podle mě pokud nosíš nebo vozíš, tak kojení řešíš venku úplně stejně (taky o tom něco vím, syn je rozenej v prosinci :mrgreen: ).

Úplně respektuju, když někdo nechce nosit, je to pro mě úplně Ok a vůbec mě to nepohoršuje :D jen mě spíš dráždí ty argumenty holek co nikdy nenosily, nemají načteno, nemají nanošeno.. To je všechno ;) :oops: a nejen holek, já si vyslechla i od rodiny… Udusí se, nemůže dýchat, je moc skrčenej, nevyspí se, bla bla bla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.20 11:04

@glaubie Já třeba nosila druhé dítě opravdu hodně a taky musím uznat, že toho nejsem velký milovník :P Dcera byla velká, docela těžká a i když v manduce spokojená, tak pro mě nic moc - nemůžeš se pořádně předehnout, pořád jsem byla uhřátá, v teplejších měsících zpocené obě, po delším nošení mě bolela záda, později (když už měla třeba 12kg) i kotníky a kolena - prostě zátěž. Ale zajímavé je, že motoricky byla vždy napřed oproti vrstevníkům a pohybový aparát má super i v porovnání s kočárkovým bráchou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
25.9.20 11:11

@unuděná no jako neříkám, já mám lehčí dítě, ale co si budem, v létě jsem po procházce byla zralá do sprchy. A když jsem ho před někým vypreparovala z nosítka, každej hleděl jak puk jak vypadám :lol: proto říkám, že si teď kočárek úplně užívám, dojít domů suchá je pro mě ráj :mrgreen:

Ale i tak je nošení super :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.20 11:15

@glaubie Jojo, já s sebou v létě regulérně nosila náhradní triko pro sebe i malou, protože když jsem jí od sebe odlepila, vypadaly jsme obě jak po pobytu v sauně :P :P Ono má oboje něco do sebe, třeba v zimě je kočár podle mě super, že v něm lépe přebalíš než někde na zemi na dece, taky že na něj navěsíš mraky věcí :palec: Ovšem zase s kočárem se nedostaneš všude. My často vozili oboje :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
25.9.20 11:30
@glaubie píše:
Promiň, ale zrovna zničený záda si myslím, že je stejná blbost jako když se někdo vymlouvá na to, že dětem se při nošení ničí kyčle. A podle mě pokud nosíš nebo vozíš, tak kojení řešíš venku úplně stejně (taky o tom něco vím, syn je rozenej v prosinci :mrgreen: ).Úplně respektuju, když někdo nechce nosit, je to pro mě úplně Ok a vůbec mě to nepohoršuje :D jen mě spíš dráždí ty argumenty holek co nikdy nenosily, nemají načteno, nemají nanošeno.. To je všechno ;) :oops: a nejen holek, já si vyslechla i od rodiny… Udusí se, nemůže dýchat, je moc skrčenej, nevyspí se, bla bla bla

Ale ja se nevymlouvam - ja jsem to tak regulerne mela. Zada nosenim u me desne trpela, horko tezko jsem se pak davala u fyzioterapeuta po tehotenstvi a celkove po porodu dohromady se zady. Po tom, co jsem se na noseni vykaslala jako na alternativu kocarku, tak se mi ulevilo. Prestala jsem malou celkove tahat, nechavala ji jen na zemi, at si tam funguje, jak bude potrebovat. Vykaslala jsem se na prochazky, kdyz to nejde, tak to nejde. A mala spokojena, doma o ni nevim. Snazim se jen zakladatelku povzbudit svymi prispevky, ze nemusi pochybovat, ze dela neco spatne. Nekdy to proste nejde, ikdyby se clovek na hlavu stavel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.9.20 11:42
@JensonB píše:
Zakladatelko, ja ti rozumim - doma dite hodne, venku se clovek trepal, aby nebyl daleko od domova, az zacne zase rvat, aby zvladnul vubec dojit domu.

Všechny děti jsem kojila do cca dvou let, takže i v zimě na třeba celodenních výletech. Jen je na to potřeba být připravená. Tj. pro mámu hodit přes bundu nějaký šál, kterým se nahoře zakryju, případně nějakou z obou stran rozepínací mikinu, a mimčo mám v kočáru v kombinéze, abych ho mohla celé vytáhnout.

Každopádně teď je teplo a pokud tuším, tak zakladatelka nekojí, tudíž „jenom“ dá lahvičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí