Miminko chce být jen doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
26.9.20 10:48
@JensonB píše:
Vidim, ze jsi snedla moudrost sveta ve vice diskuzich - viz vcerejsi diskuze o kojeni. Dle tvych nazoru presne vim, do jake kategorie zen budes spadat a ne, opravdu od takovych zen nestojim o rady v oblastni materstvi, vlastne ze zadne z oblasti.

Ale já ti neradím, nevšimla sis?
Napsala jsem ti, ať si děláš co chceš.
Jen jsem tvoji situaci okomentovala.
A zařaď si mě kam chceš :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.9.20 10:53
@Lucie_Sx píše:
Ale já ti neradím, nevšimla sis?
Napsala jsem ti, ať si děláš co chceš.
Jen jsem tvoji situaci okomentovala.
A zařaď si mě kam chceš :-).

Vzdyt si ale regulerne vymyslis. Absolutne o tom, jak to mam doma, krome mnou zminovanych prochazek, nevis. Co te drazdi? Nekojeni? Vlastni pokoj od narozeni? Co presne vis o me situaci, ze ji komentujes? Prosim te, vidim, jak vystupujes i vedle v diskuzi. Mne to staci. A nerikej mi, co se mam a nemam ucit. Husy jsme spolu nepasly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.9.20 11:13
@Lucie_Sx píše:
To je sice pravda, ale takovému dítěti vyhovíš (dáš vedle) a ono se uklidní. Tomu to vyhovuje a nic proti ničemu.
Já mluvím o případech, kdy se dítě nechá tak dlouho řvát, až rezignuje.

Aona snad psala, ze dite nechala urvat v pokoji do usnuti?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.9.20 11:17
@unuděná píše:
Aona snad psala, ze dite nechala urvat v pokoji do usnuti?? :roll:

Presne tak. Normalne si vymysli. Nic vic, krome situaci na prochazkach, jsem nezminovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.9.20 11:41

Ja mam kamaradku, ktera to delala podobne jako ty-jsme si velmi blizke a jeji dite odmalicka znam, takze vim, co a jak. Na spani od mimina potrebovala naprosty klid, spala bez probuzeni celou noc, takze samostatny pokoj byl jedine logicke reseni. Kojit se pokousely skutecne poctive, ale po 6ti nedeli to vzdala, pro opravdu velke problemy, dala UM a dite spokojene. Ven taky s miminem moc nechodila-bydli v centru mesta-takze nejaky prinos pro zdravi tam opravdu nebyl, to az pozdeji, kdy mala dorostla do veku, kdy bylo na miste socializovat na hristich. Kdyby to podala jednou vetou-tak presne jako ty-nekojim, neuspavam, ma svuj pokoj a nikde zbytecne netrajdam ;) a jelikoz z mimina uz je velka slecna, tak vim, ze opravdu zadne nasledky to na ni nezanechalo :mrgreen: protoze lasku rodic muze projevovat i jinak, nez kojenim a spanim v jedne posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.9.20 11:48
@unuděná píše:
Ja mam kamaradku, ktera to delala podobne jako ty-jsme si velmi blizke a jeji dite odmalicka znam, takze vim, co a jak. Na spani od mimina potrebovala naprosty klid, spala bez probuzeni celou noc, takze samostatny pokoj byl jedine logicke reseni. Kojit se pokousely skutecne poctive, ale po 6ti nedeli to vzdala, pro opravdu velke problemy, dala UM a dite spokojene. Ven taky s miminem moc nechodila-bydli v centru mesta-takze nejaky prinos pro zdravi tam opravdu nebyl, to az pozdeji, kdy mala dorostla do veku, kdy bylo na miste socializovat na hristich. Kdyby to podala jednou vetou-tak presne jako ty-nekojim, neuspavam, ma svuj pokoj a nikde zbytecne netrajdam ;) a jelikoz z mimina uz je velka slecna, tak vim, ze opravdu zadne nasledky to na ni nezanechalo :mrgreen: protoze lasku rodic muze projevovat i jinak, nez kojenim a spanim v jedne posteli.

Dekuji. V mnohem se s kamaradkou ztotoznuji. A ja tu spokojenost na tom diteti vidim. Rozciluje me ale koment postaveny na nepravde, vymyslech, kde se pise o chudakovi diteti, kojenacich, odcizeni a neprizpusoblive matce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
26.9.20 20:25

@JensonB nedá mi nereagoval promiň. Chápu, že každý máme svůj přístup k mateřství, výchově, dětem… to je prostě každého věc. Ale tvrdit, že tve dceři tento přístup vyhovuje mi přijde hustý, takhle za ni mluvit 8o Já jsem totiž to dítě, které nebylo kojené, v kontaktu s mámou, porod šílený, odkladane, vybrecene a za chvíli rezignované (oficiálně poslusne nebo hodne) atd… taky jsem neprotestovala, naopak jsem souhlasila s mamkou, jak to dělala všechno správně…
Než jsem plně dospěla a začala chápat, jak to všechno podělala a dnes tyto chyby horko těžko napravuju a věnuji tomu zbytecne energii. Říkala jsem si ale, že ji třeba pochopim, až budu mít děti. Tak ne, nechápu to teď ještě víc… a vidím toho více, než bez dětí… dnes když vidím svoji mamku, ježí se mi chlupy na těle… je to zvláštní… Mám ji ráda a zároveň ji nesnesu.
Odklonila jsem se od původního tématu, ale musela jsem reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
26.9.20 21:10
@lovethelife píše:
@JensonB nedá mi nereagoval promiň. Chápu, že každý máme svůj přístup k mateřství, výchově, dětem… to je prostě každého věc. Ale tvrdit, že tve dceři tento přístup vyhovuje mi přijde hustý, takhle za ni mluvit 8o Já jsem totiž to dítě, které nebylo kojené, v kontaktu s mámou, porod šílený, odkladane, vybrecene a za chvíli rezignované (oficiálně poslusne nebo hodne) atd… taky jsem neprotestovala, naopak jsem souhlasila s mamkou, jak to dělala všechno správně…
Než jsem plně dospěla a začala chápat, jak to všechno podělala a dnes tyto chyby horko těžko napravuju a věnuji tomu zbytecne energii. Říkala jsem si ale, že ji třeba pochopim, až budu mít děti. Tak ne, nechápu to teď ještě víc… a vidím toho více, než bez dětí… dnes když vidím svoji mamku, ježí se mi chlupy na těle… je to zvláštní… Mám ji ráda a zároveň ji nesnesu.
Odklonila jsem se od původního tématu, ale musela jsem reagovat.

Nevis nic o me vychove, pristupu, kojeni…Odkladani, odcizovani, vybreceni a rezignaci si vylozene domyslis, nikde to nezaznelo. Ja mam doma stastne, spokojene, prospivajici, spolecenske dite. Kdo jiny ma poznat, zda ma dite stastne nez ja jako matka? Vy, nektere uzivatelky emimina, ktere tvrdite, ze mam dite chudaka, protoze sumasumarum nebylo kojene, spi ve sve postylce a nenosim ho v nositku? A tato laicka nevyzadana diagnostika bude z vasi strany z ceho? Z patologickeho vztahu s matkou nebo z vylozene vymyslenych veci, ktere komentujete, ze je tak doma mam? Posledni reakce na toto tema, protoze pokud si nekdo vymysli, tak je pro me nejake dalsi rozepisovani „boj s vetrnymi mlyny“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.9.20 12:18
@unuděná píše:
Aona snad psala, ze dite nechala urvat v pokoji do usnuti?? :roll:

Nepsala. Psala: Na druhou stranu delam vice veci asi jinak, nez je zvykem a stejne mam spokojene dite (vlastni pokojik od narozeni, netahani, nekojeni, netrajdani venku). Kdyby byla v pohodě, tak napíše to, co píšeš ty o kamarádce, že její dítě to prostě takto vyžadovalo (věřím, že takové děti jsou, ale určitě jich nebude nějak moc), ale ona píše spíš tím opačným směrem, i výslovně, že kojení do dvou let mi přijde nechutné, navíc vše obhajuje tak útočně, že si opravdu myslím, že je ten typ matky, který popisuje @lovethelife - a tobě díky moc za příspěvek, přesně takto jsem to myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
27.9.20 12:47

@JensonB zkus si přečíst můj příspěvek ještě jednou. Píšu, jak jsem to měla já, jak mě vychovávala moje máma. Neříkám, že takhle přesně to máš, ale prostě tvým stylem projevu mi to dost připomíná. I přes to bych ale nereagovala, každá jsme jiný typ matky a všech typů mám kolem sebe stejně jako ty denně spousty. Mě popíchla věta, jak to tvé dceři vyhovuje. Každý se známe nejlépe jen my sami. Myslím, že toto můžeš prohlásit, až Tvá dcera plné dospěje a podělí se s Tebou otevřeně o své pocity, pokud budou takové, jak myslíš.
Tak to bylo myšleno. Tečka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky